Görüş Bildir
Haberler
Nasıl Başlayıp Bittiğini Anlamadan İzleyip Gerçekliğini Sorgulayacağınız Netflix'teki En İyi Suç Belgeselleri

Nasıl Başlayıp Bittiğini Anlamadan İzleyip Gerçekliğini Sorgulayacağınız Netflix'teki En İyi Suç Belgeselleri

25.09.2021 - 11:00

Belgesellere olan ilgi son yıllarda oldukça arttı. Tabii bunda birbirinden kaliteli yapımların artışının katkısı da yadsınamaz bir gerçek. Özellikle son 10 yılda öyle belgeseller çıktı ki, her biri film ve dizilerle yarışır oldu. Netflix'i açıp dizi niyetine izleyebileceğiniz, birbirinden sarsıcı suç belgesellerini sizler için derledik. Bu listedeki Netflix belgesellerinin her biri gözünüzü kırpmadan izleyip günlerce etkisinden çıkamayacağınız cinsten yapımlar. Buyurun, başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Casting JonBenet - IMDb: 6.1

15. Casting JonBenet - IMDb: 6.1

Casting JonBenet, gizemi hala çözülememiş bir cinayet vakasını anlatıyor. 1996 yılında Colorado Çocuk Güzeli seçilen JonBenet Ramsey'in öldürülmesini konu edinen belgesel, JonBenet'in evinin bodrumunda ölü bir şekilde bulunmasının gizemini araştıran polislere de yer veriyor. Günümüzde JonBenet'in katilleri hala bulunabilmiş değil. Ama belgeselde şüpheli olan kişileri gördüğünüzde hayret ediyorsunuz ve bütün bunların doğru olduğuna inanmak istemiyorsunuz.

14. Out Of Thin Air - IMDb: 6.3

14. Out Of Thin Air - IMDb: 6.3

Out Of Thin Air, suç oranının yok denecek kadar az olduğu İzlanda'da yaşanan bir kayıp vakasını konu ediniyor. Uzun yıllar çözülemeyen iki kayıp vakasının arkasına düşen İzlanda polisi, bu süreç boyunca oldukça yanıltıcı ifadelerle karşılaşıyor. Out Of Thin Air; sürükleyici ve karışık olay örgüsüyle sizi epey etkileyecek, bizden söylemesi!

13. Bikram: Yogi, Guru, Predator - IMDb: 6.7

13. Bikram: Yogi, Guru, Predator - IMDb: 6.7

Bikram: Yogi, Guru, Predator; tüm dünyada yankıları hissedilen bir olayı anlatıyor. Sıcak Yoga tekniği ile adını duyurmayı başaran ve yogada önde gelen hocalardan biri olduğunu iddia eden Bikram Choudhury, tanındığı ilk yıllarda büyük bir kitleye hitap ediyor ve eğitim için yoga evleri açıyor. Bikram Choudhury'e olan ilgi öyle bir noktaya geliyor ki, insanlar onu bir ilah gibi görmeye başlıyor. Ama işin derinine inildiğinde akılalmaz skandallar gün yüzüne çıkıyor. Sayısız cinsel istismar ve saldırı haberi şok etkisi yaratıyor. Oscar kazanmış ünlü yönetmen Eva Orner'in yönettiği bu belgesel, anlattığı olaylarla sizi şoktan şoka sokacak.

12. Abducted In Plain Sight - IMDb: 6.8

12. Abducted In Plain Sight - IMDb: 6.8

Abducted In Plain Sight, Netflix'in en dehşet verici belgesellerinden biri. Tamamen gerçek bir hikayeyi anlatan Abducted In Plain Sight, 2017 yılında Netflix'te yayımlandığında büyük bir ses getirdi ve izleyen herkesi şoka soktu. Belgesel; Broberg ailesinin en yakın dostları ve kapı komşuları olan Robert Berchtold'un ailenin her bir üyesini ayrı ayrı manipüle etmesini ve ailenin küçük kızı Jan'i tam iki kez kaçırmasını konu ediniyor. Jan, bu kaçırılma vakalarının her ikisinden de kurtulmayı başarıyor ve belgeselde olayları direkt olarak Jan'den dinliyoruz. Eğer etkisinden günlerce çıkamayacağınız bir belgesel izlemek istiyorsanız Abducted In Plain Sight, tam da size göre.

11. Amanda Knox - IMDb: 6.9

11. Amanda Knox - IMDb: 6.9

Bu belgesel, ev arkadaşını öldürmekle suçlanan ve bu yüzden tam iki kez hüküm giymiş olan Amanda Knox'un hikayesini bizlere sunan bir belgesel. Bu yapım izleyicileri ikiye bölmüş durumda. Bir taraf Amanda Knox'un suçsuz olduğunu ve başına gelen bunca şeyi hak etmediğini savunurken, bir taraf da suçlu olduğu konusunda emin. Bakalım, belgeseli izlediğinizde siz hangi tarafta olmayı seçeceksiniz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. American Murder: The Family Next Door - IMDb: 7.2

10. American Murder: The Family Next Door - IMDb: 7.2

American Murder: The Family Next Door, Netflix'in en çok bilinen belgesellerinden biri. Mutlu bir evliliğin inanılmaz bir suç silsilesi ile çökmesini anlatan bu belgesel, yürek parçalayan detaylarıyla uykularınızı bölecek cinsten.

9. I Am A Killer - IMDb: 7.4

9. I Am A Killer - IMDb: 7.4

I Am A Killer, her bölümünde ayrı bir cinayeti konu edinen bir belgesel. Her bölüm farklı cinayet suçluları ile röportaj gerçekleştiren ve vakayla ilgili pek çok kişiye konuşma hakkı tanıyan bu belgesel, size bir yandan müebbet ya da idam cezası alan suçluları dinleme fırsatı sunarken bir yandan da ön yargılarınızdan sıyrılmanızı sağlıyor. I Am A Killer, mutlaka izlemeniz gereken belgesellerden biri.

8. Long Shot - IMDb: 7.4

8. Long Shot - IMDb: 7.4

Long Shot, işlemediği bir cinayetten dolayı suçlu görülen ve suçsuzluğunu ispatlamak için elinden gelen her şeyi yapan bir adamın hikayesini anlatıyor. Juan Calatan, 2003 yılında 16 yaşında bir genç kızı öldürmekten suçlu bulunuyor. Suçsuz olduğunu savunan Juan Calatan, cinayet gecesi bir beyzbol maçında olduğunu öne sürüyor olsa da bunu ispatlaması hiç kolay olmuyor. Long Shot, işlediği konu ile izlenmeye değer bir belgesel.

7. Night Stalker - IMDb: 7.5

7. Night Stalker - IMDb: 7.5

Night Stalker, yaptıklarıyla filmlere konu olabilecek bir seri katil olan Richard Ramirez'in hikayesini anlatıyor. Richard Ramirez'in çocukluğundan da bahseden Night Stalker, Richard Ramirez'in işlediği onlarca cinayet ve sayısız suçtan tutuklanmasına kadar olan süreci anlatıyor. Belgeselde bizzat Richard Ramirez'in davasından sorumlu olan polis memurlarına da söz hakkı verilmesi, Night Stalker belgeselini daha da dikkat çekici bir hale getiriyor. İzlerken zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.

6. Evil Genius - IMDb: 7.5

6. Evil Genius - IMDb: 7.5

Evil Genius, Netflix'in en çok ses getiren belgesellerinden biri. Bundan 18 yıl önce boynuna takılmış bir bomba ile banka soygunu yapmaya kalkışan Brian Wells'in hikayesi ile başlayan belgesel, Brian Wells'in dehşet veren ölümünden sonra arapsaçına dönen olayları çözmeye çalışan FBI'ın yaşadıklarını ve aslında bütün bu olayların arkasında yer alan büyük suç örgütünü konu ediniyor. Evil Genius, hem konusuyla hem de barındırdığı sarsıcı öğelerle sizi şoke edecek bir belgesel. Hala izlemediyseniz, izlemenizi şiddetle öneriyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. The Devil Next Door - IMDb: 7.6

5. The Devil Next Door - IMDb: 7.6

The Devil Next Door, konusunu Nazi Almanya'sına kadar dayandıran bir belgesel. Treblinka'nın Korkunç İvan'ı olduğu iddia edilen bir adamın geçmişinde yüzlerce Yahudi insanı öldürüp öldürmediğini gün yüzüne çıkarmaya çalışan The Devil Next Door, oldukça sürükleyici bir belgesel. Ama belgeseldeki bazı bölümler görmek istemediğiniz görseller ve konuşmalar içerebilir, şimdiden uyaralım! Dünyanın acımasızlığına bir kez daha şahitlik etmenizi sağlayan The Devil Next Door, Netflix'in en çok konuşulan belgesellerinden biri.

4. Ted Bundy Tapes - IMDb: 7.8

4. Ted Bundy Tapes - IMDb: 7.8

Ted Bundy, işlediği cinayetlerle ve kendinden emin tavırlarıyla tüm dünyanın dikkatini çekmiş bir seri katil. Netflix'in Ted Bundy Tapes belgeseli de kısa sürede oldukça büyük bir ilgi gördü ve bu platformun en çok izlenen belgesellerinden biri oldu. Ted Bundy'nin geçmişini ve işlediği cinayetleri konu edinen belgesel, Ted Bundy'ye en yakın isimlerden kurbanların ailelerine kadar pek çok kişiye de konuşma hakkı veriyor.

3. The Trials Of Gabriel Fernandez - IMDb: 8.1

3. The Trials Of Gabriel Fernandez - IMDb: 8.1

The Trials Of Gabriel Fernandez, listemizdeki belki de en çok yürek parçalayan belgesel. Henüz 8 yaşındayken annesi ve annesinin sevgilisi tarafından vahşice öldürülen Gabriel Fernandez'in hikayesini anlatan bu belgeseli izlerken gözyaşlarınıza hakim olamıyorsunuz. Gabriel Fernandez cinayeti, bir yandan bu küçük çocuğun ölümünün perde arkasını aralarken, bir yandan da ağır bir sistem eleştirisi yapıyor. Bu belgeseli izlediğinizde uykularınızın kaçacağına eminiz.

2. The Three Deaths Of Marisela Escobedo - IMDb: 8.2

2. The Three Deaths Of Marisela Escobedo - IMDb: 8.2

The Three Deaths Of Marisela Escobedo, Meksika'da geçen bir suç belgeseli. Kızını kaybetmenin acısını yaşayan ve ona bu acıyı yaşatan katillerin cezalandırılması için elinden gelen her şeyi yapan bir annenin hikayesini anlatan bu belgesel, size belgeseli izlediğiniz süre boyunca adalet sistemini ve daha birçok şeyi sorgulatıyor. The Three Deaths Of Marisela Escobedo, gerçekten izlediğinize pişman olmayacağınız belgesellerden biri.

1. Making A Murderer - IMDb: 8.6

1. Making A Murderer - IMDb: 8.6

Netflix'in en çok izlenen belgesellerinden biri olan Making A Murderer, iki sezondan oluşan bir belgesel. Haksız yere hapishaneye giren ve işlemediği bir suç nedeniyle tam 18 yılını hapishanede geçiren Steven Avery'in yürek burkan hikayesi anlatılıyor. Suçsuz olduğu ispatlandıktan sonra serbest kalan fakat işlediği suç yüzünden yeniden hapishaneye giren Steven Avery, belgeseli izleyen herkesi şaşırtmayı başarıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın