Görüş Bildir
Haberler
Herkes Ona Bayılıyor: Oyunculukta Çıtayı Arşa Çıkaran Tom Hardy'nin En Güzel Filmleri

Herkes Ona Bayılıyor: Oyunculukta Çıtayı Arşa Çıkaran Tom Hardy'nin En Güzel Filmleri

25.09.2021 - 09:00 Son Güncelleme: 15.09.2022 - 12:44

Tom Hardy, 43 senelik ömrüne sayısız kaliteli film sığdırdı. Her birimiz onu büyük bir hayranlık ve merakla izlemeye devam ediyoruz. Legend filmindeki havalı tavırlarından The Revenant filmindeki kötü karakterine dek aldığı her rolü hakkıyla oynadığına şahit oluyoruz. Peki yakışıklı aktörün diğer filmlerine de göz atmaya ne dersiniz? O halde Tom Hardy'nin filmlerini A'dan Z'ye incelemeye başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Child 44 (44. Çocuk) - IMDb: 6.5 (2015)

15. Child 44 (44. Çocuk) - IMDb: 6.5 (2015)

Filmde Stalin dönemindeki Sovyetler Birliği'ni görüyoruz. Devlet için gizli çalışmalar yürüten ama giderek gözden düşen genç bir ajan var. İtibarını geri kazanma şansı ise peş peşe işlenen çocuk cinayetlerini çözmesine bağlı! Tom Hardy'nin başarılı performansıyla takdir topladığı filmin yönetmen koltuğunda Daniel Espinosa oturuyor. Kendisini Kolay Para, Düşmanı Korurken ve Morbius: Yaşayan Vampir gibi yapımlardan hatırlarsınız.

14. Venom (Zehirli Öfke) - IMDb: 6.7 (2018)

14. Venom (Zehirli Öfke) - IMDb: 6.7 (2018)

Azimli bir muhabir olan Eddie Brock, sevgilisinin çalıştığı şirketin sahibini araştırmaya başlıyor. Şirketin sahibi oldukça kötü niyetli ve kendi çıkarlarını düşünen bir patron. Araştırmalarını derinleştiren Eddie bahsi geçen şirketle alakalı çok büyük bir bilgiyi tesadüf eseri tüm detaylarıyla öğreniyor. Eddie şirketin sadece simbiyoz hâlinde yaşayabilen ve adrenalinle beslenen uzaylı bir organizma keşfettiğini ve insan deneklerle birleştirmeye çalıştığını anlıyor.

13. Legend (Efsane) IMDb: 6.9 (2015)

13. Legend (Efsane) IMDb: 6.9 (2015)

Film, 1950-1960 seneleri arasında geçiyor. Hikayemiz Londra çevresinde başlıyor. Reginald ve Ronald Kray adındaki iki kardeş, şehrin tüm gücünü oluşturan bir çetenin lider üyeleri. İkiz olan bu kardeşler her geçen gün daha da güçleniyor ve acımasızlaşıyor. Fakat bu kusursuzluğa gölge düşüyor çünkü Reggie'nin güzeller güzeli eşi Frances çıkageliyor. Bu noktada bir ölüm kalım savaşı başlıyor. Film boyunca gergin hissedeceksiniz, bizden söylemesi!

12. Bronson - IMDb: 7.1 (2008)

12. Bronson - IMDb: 7.1 (2008)

Film, İngiltere'nin 1980'li senelerini gözler önüne seriyor. Michael Peterson'ın gerçek hayat hikayesini izliyoruz. Peterson'ın 19 yaşındaki genç halini görerek ne kadar gergin bir karakteri olduğunu bir kez daha anlıyoruz. Peterson bir gün postane soymak istiyor ve silahıyla postaneyi basıyor. İlk önce 7 senelik bir hücre hapsine çarptırılıyor, ardından bu ceza 34 seneye çıkıyor. Bu yapımda sönen bir yaşamın tüm detaylarını izliyoruz.

11. The Drop (Kirli Para) - IMDb: 7.1 (2014)

11. The Drop (Kirli Para) - IMDb: 7.1 (2014)

Barmenlik yaparak geçimini sağlayan Bob Saginowski, eski bir suçlu. Kuzeni Marv ile Brooklyn'in en sevilen mekanları arasında olan bir bar işletiyorlar. Bahsi geçen bar, kara para aklama işi yapan gangsterlerin yuvası haline geliyor. Bir gün Bob ve komşusu çöpte yaralı bir yavru pitbull buluyor ve onu eve götürüyor. Her şey tam olarak burada başlıyor. Filmde kötü bir insanın zamanla nasıl iyi birine dönüştüğünü izliyoruz. Aslında film bir nevi herkesin ikinci şansı hak ettiğini anlatıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Locke - IMDb: 7.1 (2013)

10. Locke - IMDb: 7.1 (2013)

Ivan Locke, bir yapı şirketinde müdür olarak çalışıyor. İki çocuğu ve güzeller güzeli eşi ile mutlu bir yaşamı var. Ama bu mutluluk aldığı bir bilgiyle tamamen bitiyor. Arabasına atlayıp bir seyahate çıkıyor ve bu yolculuk süresince sahip olduğu her şeyi birer birer sorguluyor. Bir yandan da işi ile alakalı önemli bir soru gündeme geliyor. Film tek mekanda geçiyor, sürekli olarak siz de o arabanın içerisindeymişsiniz gibi hissediyorsunuz. Kesinlikle izlenmeli!

9. RocknRolla - IMDb: 7.3 (2008)

9. RocknRolla - IMDb: 7.3 (2008)

Rus bir gangster bir gün Londra emlak sektöründe bir dolandırıcılık işi yapıyor ve milyonlarca sterlin çalıyor. Londra'nın yeraltı dünyası ise bu servetten kendi payına düşeni almak için harekete geçiyor. Bahsi geçen bu kişiler arasında birçok rock yıldızı da yer alıyor! Film boyunca kıyasıya bir mücadele izliyoruz. Yönetmen koltuğunda da bu tür gangster filmlerinin ustası Guy Ritchie var.

8. Layer Cake (Bir Dilim Suç) - IMDb: 7.3 (2004)

8. Layer Cake (Bir Dilim Suç) - IMDb: 7.3 (2004)

Filmde İngiliz mafyasının yakından tanıdığı son derece başarılı bir kokain satıcısını izliyoruz. Ama kahramanımız işi bırakmak isteyince en büyük patron olan Jimmy Price, genç adamı iki farklı göreve gönderiyor. İlk önce Charlotte Ryder adlı kayıp kadını bulmasını istiyor. Genç kadın, uyuşturucu bağımlısı ve belalı biri olarak görülen Eddie Temple'ın kızı. Öteki görev ise uyuşturucu nakliyesi ilgili olunca işler daha da karışıyor. Nefes kesici bir film, üstelik Tom Hardy'nin performansı görülmeye değer!

7. Lawless (Kanunsuzlar) - IMDb: 7.3 (2012)

7. Lawless (Kanunsuzlar) - IMDb: 7.3 (2012)

Film 1930'lı yıllarda ABD'de başlayıp tüm dünyayı sarsan Büyük Buhran dönemini ve yaşanan ekonomik krizin büyüklüğünü gözler önüne seriyor. Alkol tüketimi yasaklandığı halde alkol üretip yasa dışı yollarla satan üç kardeşin hikayesi izleyenleri ekran başına çiviliyor. Bondurant kardeşlerin en büyüğü Forrest'a da Tom Hardy hayat veriyor. Bir ölüm kalım savaşını anlatan öyküde kim kendini haklı çıkarmayı başaracak? Kıyasıya bir mücadelenin anlatıldığı filmi heyecanla karışık korkuyla izleyebilirsiniz, iyi seyirler!

6. Stuart: A Life Backwards (Stuart: Gerisin Geriye Bir Hayat) - IMDb: 7.8 (2007)

6. Stuart: A Life Backwards (Stuart: Gerisin Geriye Bir Hayat) - IMDb: 7.8 (2007)

Bir yaşam hikayesinin geriye dönük anlatıldığını düşünün. Usta yazar Alexander Masters'ın aynı isimli kitabından beyaz perdeye aktarılan bu film, Masters'ın sokaklarda tanıştığı evsiz bir alkolik olan Stuart Shorter'ın gerçek yaşam öyküsünü anlatıyor. Gerçek hikayeleri seviyorsanız kaçırmamanız gereken bir başyapıt diyebiliriz. Şimdiden herkese iyi seyirler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Dunkirk - IMDb: 7.8 (2017)

5. Dunkirk - IMDb: 7.8 (2017)

Filmin konusu İkinci Dünya Savaşı'nın en ilginç olaylarından biri olan Dunkerque Tahliyesi. Farklı karakterlerin öyküsünü eş zamanlı olarak anlatan film bu sayede gerilimi çok iyi yansıtıyor. İngiliz askerleri düşman birliklerince uğradığı saldırı yüzünden kapana kısılıyor. Askerleri tahliye etmek için de neredeyse hiçbir yol yok! Başrollerde Tom Hardy, Mark Rylance ve Jack Lowden yer alıyor. Bu ölüm kalım mücadelesini muhakkak seyretmelisiniz!

4. The Revenant (Diriliş) IMDb: 8.0 (2015)

4. The Revenant (Diriliş) IMDb: 8.0 (2015)

Kürklerini almak için hayvanları avlayan Hugh Glass, bir avdan sonra ayı saldırısına uğruyor ve ölümcül bir şekilde yaralanıyor. Ekibi ise işlerinin yavaşlamaması için genç adamı ölümle baş başa bırakıyor. Fakat Glass o bölgeyi iyi bildiği için tek başına yaşama tutunmayı başarıyor. Filmde Leonardo DiCaprio ve Tom Hardy'nin eşsiz performansları dikkat çekiyor. Özellikle ayının Hugh Glass'a saldırdığı sahne birçok kişiyi filme bağladı ve tam not aldı.

3. Warrior (Büyük Dövüş) - IMDb: 8.1 (2011)

3. Warrior (Büyük Dövüş) - IMDb: 8.1 (2011)

Filmde bir dövüşçünün hikayesini izliyoruz. Tommy Riordan alkol bağımlılığından kurtulduğunu ve artık iyi biri olduğunu söyleyen babasını ziyaret ediyor, ona inanmasa da! Daha sonra bir spor salonuna giden Tommy, burada ödüllü bir dövüş turnuvası olduğunu öğreniyor. Aynı zamanda eski bir boksör olan babasından onu eğitmesini isteyince de macera başlıyor. Genç Tommy bu dövüşü kazanabilecek mi?

2. Mad Max: Fury Road - IMDb: 8.1 (2015)

2. Mad Max: Fury Road - IMDb: 8.1 (2015)

Nükleer savaş sonrası bir dünyayı anlatan Mad Max Fury Road, çöllerle kaplı ve susuzluk probleminin bir krize dönüştüğü bir zamanda geçiyor. Medeniyet de büyük bir hızla çöküşe sürükleniyor. Tom Hardy'nin oynadığı Max karakteri ise eşini ve çocuğunu kaybetmesinin ardından huzuru arıyor. Ama Savaş Çocukları'na esir düşmekten kurtulamıyor. Bölgedeki su ve benzin gibi önemli kaynakları elinde tutan Ölümsüz Joe'nun esiri olan Max, kaçış için fırsat kolluyor. Filmde Tom Hardy ve Charlize Theron gibi usta oyuncuları yan yana görmek müthiş bir deneyim!

1. The Dark Knight Rises - IMDb 8.4 (2012)

1. The Dark Knight Rises - IMDb 8.4 (2012)

Film, çizgi romanların en kötü karakteri Bane'in öyküsünü anlatmasıyla vizyona girdiğinde çok ilgi çekti. Tom Hardy'nin hayat verdiği terörist lider Bane'in gizli planlarını durdurmaya Bruce Wayne'in de Batman'in gücü yetemedi. Kedikadın Selina Kyle'ı da kendi tarafına çekmeyi başaran Bane, Gotham halkını ciddi tehlikelerle yüz yüze getirdi. Kendi türünde bir başyapıt sayılan The Dark Knight Rises, Tom Hardy'nin kariyeri için de önemli bir dönüm noktası oldu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
37
23
2
2
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın