Görüş Bildir
Haberler
Herkes Bu Dizileri Konuşuyor: Son Dönemde Yayınlanan ya da Yayına Hazırlanan En İyi Türk İnternet Dizileri

Herkes Bu Dizileri Konuşuyor: Son Dönemde Yayınlanan ya da Yayına Hazırlanan En İyi Türk İnternet Dizileri

16.09.2021 - 22:22

Artık televizyondan çok internette bir şeyler izliyoruz. Bu büyük değişim, dizi ve film sektörünü de epeyce etkisi altına almış durumda. Pandemiyle beraber artan izleme sayıları, internet dizilerine talebi ve yeni projeleri hızlandırdı. Türk dizilerinin küçük adımlarla başlayan dijitalleşme süreci de pandemiyle giderek arttı. Gün geçmiyor ki, yeni bir internet dizisi haberi daha gelmesin! Biz de internet platformlarının nabzını tuttuk ve yakın zamanda internette yayınlanan ya da yayınlanacak olan Türk yapımlarını derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. 50 Metrekare / Netflix

15. 50 Metrekare / Netflix

Diziyi efsane dizi Leyla ile Mecnun'un senaristi Burak Aksak kaleme aldı. Netflix'te yayınlanan dizinin başrollerinde Engin Öztürk, Aybüke Pusat ve Cengiz Bozkurt var. Bölümleri 30-40 dakika sürüyor. İlk sezonu 8 bölümden oluşuyor. Dizinin ana karakteri Gölge, gerçek kimliğini bilmiyor ve baba bildiği Servet'in tetikçiliğini yapıyor. Bir gün ihanete uğradığını ve öldürülmek üzere olduğunu öğreniyor. Ölümden kaçan Gölge, kendisini 50 metrekarelik bir terzi dükkanında buluyor. Artık yeni bir kimliğe sahip olan Gölge, terzi dükkanının bulunduğu bu mahallede gerçek kimliğini ve ardındaki bilinmezlikleri bulmaya koyuluyor. Bu kimlik arayışı sırasında Gölge aşkla da tanışıyor. Geçen zaman Gölge'yi iyi birine dönüştürmeye başlıyor.

14. Acans / BluTV

14. Acans / BluTV

Ayberk Çınar'ın senaristliğini yaptığı dizi, bir BluTv yapımı. Bir reklam ajansında yaşananların aktarıldığı dizinin oyuncu kadrosunda Bülent Emrah Parlak, Algı Ege, Derya Alabora gibi isimler yer alıyor. Ajansta metin yazarı olma hayalleri kuran ama aynı zamanda müşteri temsilcisi olan Mutlu'nun, ajans başkanı Ece'nin ve metin yazarı Tuncay'ın günlük hayatları anlatılıyor. Her bölüm bir konuğun yer aldığı dizinin ilk sezonu 10 bölümden oluşuyor.

13. Kağıttan Hayatlar / Netflix

13. Kağıttan Hayatlar / Netflix

Senaryosunu Ercan Mehmet Erdem'in yazdığı filmin başrollerini Çağatay Ulusoy ve Emir Ali Doğrul paylaşıyor. Çağatay Ulusoy filmde evsiz bir çöp toplayıcı olan Mehmet'e hayat veriyor. Hikaye İstanbul'un fakir bir mahallesinde geçiyor. Fakir mahalledeki evsiz çocuklarla arasında bir güven bağı oluşturan Mehmet, bir gün çöp topladığı sırada 8 yaşında bir çocuğun kağıt toplama arabasına saklandığını fark ediyor. Sonrasında 8 yaşındaki bu çocuğu ailesiyle bir araya getirmeye çalışıyor.

12. Yeşilçam / BluTv

12. Yeşilçam / BluTv

Başrollerini Selin Şekerci, Afra Saraçoğlu ve Çağatay Ulusoy'un paylaştığı dizinin senaristliğini Volkan Sümbül ve Levent Cantek yapıyor. Dizide 1960'ların şartlarında sektöre tutunmaya çalışan bir yapımcının hikayesi anlatılıyor. Yapımcı Semih, kurduğu Ateş Film adlı yapım şirketini en büyük rakibi ve ortağı Vehbi'ye kaybediyor. Bu kayıp Semih'i yıldırmıyor ve yeni bir yapım şirketi daha kuruyor. Hırslı yapımcı bir yandan filmlere adadığı hayatıyla, bir yandan da eski eşi ve Yeşilçam divası Mine Cansu'ya kavuşma isteğiyle mücadele ediyor. Ortağı ve aynı zamanda eski eşi Mine Cansu'nun kardeşi Hakan'ın tanıştırdığı Tülin sayesinde ise dengeler yavaş yavaş değişiyor.

11. Bizi Ayıran Çizgi / Gain

11. Bizi Ayıran Çizgi / Gain

Ozan Dolunay ve Hazal Subaşı'nı bir araya getiren dizinin senaristliğini Tolga Afşin Kaya yapıyor. Ölüm gerçeğinin kalanlar üzerindeki yıkıcı etkisinin işlendiği mini dizi beş bölümden oluşuyor. Her bölümü 20-25 dakika sürüyor. Dizide Sinem ve Sinan'ı ayıran kader sapağı anlatılıyor. Sinem İstanbul'da yaşanan bir terör saldırısında hayata veda ediyor. Sevgilisini kaybettiğini öğrenen Sinan için artık hayat zor bir hal alıyor. Gün geçtikçe gerçekle ve yaşamla olan bağlarını koparan Sinan, sevdiği kadınla onu ayıran o ana, o kader sapağına dönüp Sinem'i kurtarmanın planlarını yapıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Fatma / Netflix

10. Fatma / Netflix

Senaristliğini Özgür Önurme'nin yaptığı dizinin başrolünde Burcu Biricik, Mehmet Yılmaz Ak ve Uğur Yücel yer alıyor. Dizi 6 bölümden oluşuyor ve her bölüm 40-45 dakika sürüyor. Temizlik işçisi Fatma, bir gün beklenmedik bir anda kendini suç işlerken buluyor. Tek amacı hapisten çıkınca kaybolan kocasını bulmak olan Fatma, görünmez bir katile dönüşüyor. Hayatta kalabilmesi için artık can almaya devam etmesi gerekiyor.

9. Ayak İşleri / Gain

9. Ayak İşleri / Gain

Çağlar Çorumlu ve Güven Murat Akpınar'ın başrollerini paylaştığı dizinin senaristliğini Volkan Ege ve Caner Özyurtlu yapıyor. Bir iş insanının ayak işlerini yapmak üzere görevlendirilen Vedat ve Evren, uyumsuzluğu simgeliyor. Birbirinin tersi özelliklere sahip ikili, bazı çatışmalar yaşıyor. Fakat ikisi de asıl çatışmayı kendi içinde yaşıyor.

8. Adım Başı Kafe / Exxen

8. Adım Başı Kafe / Exxen

7. Olağan Şüpheliler / Exxen

7. Olağan Şüpheliler / Exxen

Bennu Yıldırımlar, Ceren Moray ve Yasemin Kay Allen'i buluşturan dizinin yönetmenliğini Yüksel Aksu yapıyor. Kocalarını öldüren kadınların yaşadıklarının anlatıldığı dizi 10 bölümden oluşuyor. Nehir, Feyza ve Zuhal, kocalarının ortak olduğu otelin yıl dönümü partisinde onlara bir sürpriz yapıyor ve artık hiçbir şey eskisi gibi olmuyor.

6. Ölüm Zamanı / Exxen

6. Ölüm Zamanı / Exxen

Dizide Mert Yazıcıoğlu, Nilsu Berfin Aktaş, Ahmet Mümtaz Taylan gibi isimler yer alıyor. Kampa giden dört arkadaşın başından geçenler gizemli bir şekilde aktarılıyor. Kampta her şey bir gece yarısı değişiyor. Bir cinayet işleniyor ve gençlerden biri kan revan içerisinde uyanıyor. Olan bitenin olağanüstü bir hal aldığı hikaye Cevat komiserin de dahil olmasıyla daha sürükleyici bir hal alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. İlk ve Son / BluTV

5. İlk ve Son / BluTV

Dizi, Özge Özpirinçci ve Salih Bademci'yi bir araya getiriyor. Deniz ve Barış'ın tutkulu ama bir o kadar da imkansız aşkını konu alıyor. Aşkın mükemmel yaşandıktan sonra sıradanlaşıp zamanla bitmesine odaklanılıyor. Deniz ve Barış 10 yıl süren evlilikleri boyunca unutulmaz bir aşk yaşıyor. Fakat 10 yılın sonunda dengeler değişiyor ve Deniz artık yorulduğunu düşünüyor.

4. Hamlet / Gain

4. Hamlet / Gain

William Shakespeare'in aynı adlı tiyatro oyunundan uyarlanan diziyi ödüllü yönetmen Kaan Müjdeci Yönetiyor. Efsane eserin dijitale uyarlaması aynı zamanda Kaan Müjdeci'nin de ilk dizisi. Başrollerinde Erdal Beşikçioğlu ve Elit İşcan yer alıyor. Dizinin ekim ayında yayınlanması planlanıyor. Hamlet bu kez bir kadın olarak uyarlanıyor. Büyükada'da at defin işleminin yapılacağı gece, faytonların sahibi öldürülüyor. Öldürülen faytoncunun kızı babasının katilini bulmak ve intikam almak için bir plan yapıyor. Şüphelendiği herkesi bir televizyon programında toplamayı düşünüyor.

3. Saklı / BluTV

3. Saklı / BluTV

Dizide Hazar Ergüçlü, Defne Kayalar, Ahmet Rıfat Şungar, Fırat Çelik gibi isimler yer alıyor. Bir aldatma hikayesini konu alan dizinin ekim ayında yayına girmesi planlanıyor. Yazar bir adam ve depresif bir kadının tatil köyünde kesişen yolları, onları bir yasak aşka sürüklüyor.

2. Börü 2039 / BluTV

2. Börü 2039 / BluTV

Dizi, bilim kurgu olması sebebiyle alanında Türkiye'de bir ilki temsil ediyor. İçerisinde aksiyon, dram ve gerilim barındıran dizinin aralık ayında yayın hayatına başlaması planlanıyor. Dizide Murat Arkın, Serkan Çayoğlu, Emir Benderlioğlu, Ahmet Pınar ve Ozan Ağaç gibi televizyonda yayınlanan yapımdan oyuncular da yer alıyor. 2014 yılında Türkiye sınırlarında düşmanların çoğaldığı ve tehlikelerin giderek arttığı bir dönemde vatan aşkıyla yaşayan kahramanlar, ülkeyi girdiği bu çıkmazdan kurtaracak tek seçenek. Bu durumdan tam 25 yıl sonra ütopik bir dünyada, Türkiye'de bazı toplumsal ve siyasi olaylar meydana geliyor. Meydana gelen bu olaylar fantastik bir şekilde aktarılacak.

1. Erşan Kuneri / Netflix

1. Erşan Kuneri / Netflix

Dizi Cem Yılmaz'ın daha önce G.O.R.A ve Arif V 216'da hayat verdiği yapımcı ve eğlence merkezi sahibi Erşan Kuneri'nin 1975 - 1978 yılları arasındaki sinema maceralarını konu alacak. Dizinin oyuncu kadrosunda Cem Yılmaz'ın yanı sıra Ezgi Mola, Merve Dizdar, Zafer Algöz, Uraz Kaygılaroğlu gibi isimler bulunuyor. Dizinin yayın hayatına 2022'nin ilk aylarında başlayacağı söyleniyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
29
12
5
4
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın