Görüş Bildir
Haberler
Peaky Blinders Sevenlerin Bayılacağı Birbirinden Sürükleyici Netflix Dizileri

Peaky Blinders Sevenlerin Bayılacağı Birbirinden Sürükleyici Netflix Dizileri

04.10.2021 - 09:00

Peaky Blinders, şüphesiz Netflix'in en kaliteli işlerinden biri. Dizi gördüğü yoğun ilgiden dolayı sezonlarını bir dönem art arda yayımlamış ve hayranlarını coşturmuştu. Thomas Shelby'nin karizmasının önünde hepimiz şapka çıkartıyoruz ama hani olur da ''Netflix'te başka neler varmış ya?'' diye düşünürseniz, sizin için sıraladığımız ve birbirinden sürükleyici olan bu Netflix dizilerinin hepsini çok seveceksiniz. Lafı fazla uzatmadan Şampiyonlar Ligi'ni andıran bu listeye bir göz atalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Bad Blood - IMDb: 7.5

15. Bad Blood - IMDb: 7.5

Bad Blood; izleyicisini suça, entrikaya, paraya ve daha pek çok şeye fazla fazla doyuran bir dizi. Montreal'in başındaki ve neredeyse tüm ülkeyi hakimiyeti altına alan Rizzuto ailesinin yaşadıklarını konu edinen bu dizi, bu zamana kadar izlediğiniz bütün mafya dizilerinden çok daha karmaşık bir olay örgüsü barındırıyor. İzlerken dizideki karakterler için ''Bunu da yapmamıştır ya!'' diyorsunuz ama çok daha beterini yapmış oluyor. Bad Blood'ı izlemediyseniz mutlaka izlemelisiniz, pişman olmayacağınıza eminiz.

14. Dogs Of Berlin - IMDb: 7.6

14. Dogs Of Berlin - IMDb: 7.6

Dogs Of Berlin, Netflix'in sayılı Alman yapımı dizilerinden biri. Türk bir futbolcunun Alman milli takımında oynayacağı haberi bütün ülkeye yayılıyor ve bu durum ne Almanlar ne de Türkler tarafından olumlu karşılanıyor. Üstelik milli maçlara çok kısa bir süre kala bu futbolcu öldürülüyor. Cinayeti çözmek de biri Alman biri Türk iki polise düşüyor. Dogs Of Berlin, içerisinde ırkçılık başta olmak üzere birçok farklı unsuru barındıran bir dizi. Diziyi izlerken bazen sinirlerinize hakim olamıyorsunuz ve o an olaylara müdahale etmek istiyorsunuz!

13. The Serpent - IMDb: 7.6

13. The Serpent - IMDb: 7.6

The Serpent, 1970'li yıllarda geçen bir dizi. Dizide Güneydoğu Asya'da bir grup turistin peşine düşen ve bu turist grubundaki insanları katleden bir seri katilin hikayesi anlatılıyor. Dizi pek çok yönden izlemeye değer. Öncelikle The Serpent'i izlerken gerçekten de dizinin 1970'lerde çekildiği izlenimine kapılıyorsunuz. Görüntü yönetmeninin ellerinden öpüyoruz bu yüzden! Dizinin olay örgüsü ve karakterler sizi o kadar etkiliyor ki, The Serpent'i bir solukta bitiriyorsunuz. Eğer The Serpent'i hala izlemediyseniz bir an önce izlemelisiniz.

12. Snabba Cash - IMDb: 7.6

12. Snabba Cash - IMDb: 7.6

Saatlerce ve günlerce emek göstermeden, hatta pek de çaba harcamadan para sahibi olmayı kim istemez ki? ''Herkes ister!'' dediğinizi duyar gibiyiz. İşte Snabba Cash dizisindeki üç akıllı karakterimiz de bizim gibi düşünmüş olacak ki, ''En kolay yoldan nasıl para kazanırız?'' diye düşünüp şekilden şekle giriyorlar. Kendilerince akıllılık eden bu üç kişinin başına gelen türlü türlü olayları ve belaları izlediğimiz Snabba Cash, oldukça sürükleyici bir dizi. ''Sıkılmayayım yeter!'' diyorsanız, bu dizi tam da size göre.

11. Damnation - IMDb: 7.7

11. Damnation - IMDb: 7.7

Damnation; size şok üstüne şok yaşatan bir dizi, hatta listemizdeki en ters köşeli dizi diyebiliriz. Dizideki hiçbir karakter aslında göründüğü kişi değil. Sizi izlerken bir nebze paranoyak hale getiren Damnation, sürekli ''Acaba bu sefer nasıl bir oyun dönüyor?'' diye sorgulatan dizilerden. ''Biraz beynim yansın!'' diyorsanız, Damnation tam da ihtiyacınız olan yapım. Size şimdiden iyi seyirler diliyoruz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. El Chapo - IMDb: 7.8

10. El Chapo - IMDb: 7.8

El Chapo, tamamen gerçek bir hikayeye dayanan ve sizi her bölümüyle şoka sokacak bir dizi. Meksika'nın ve hatta dünyanın en büyük uyuşturucu baronlarından biri olan El Chapo'nun hayatını ve işlediği suçları anlatan bu dizi, Netflix'in en büyük bütçeli yapımlarından biri. Dizide o kadar çok adam ölüyor ki, bir süre sonra ''Ya o adamın hiç günahı yoktu, o niye öldü şimdi?'' diye sormaktan kendinizi alamıyorsunuz. Şimdilerde dünyanın en korunaklı cezaevlerinden birinde cezasını çeken El Chapo'nun aşk hayatından iş hayatına kadar bütün ayrıntılara değinen dizi, sizi hiçbir şekilde sıkmıyor. Sürükleyicilik açısından bizden tam not alan El Chapo'yu seveceğinize eminiz!

9. Undercover - IMDb: 7.8

9. Undercover - IMDb: 7.8

Undercover, bir nevi yabancı yapımı ''İçerde'' gibi düşünülebilir. İki ajan, ülkenin en büyük uyuşturucu çetelerinden birini çökertmek ve içeriden bilgi sızdırmak için çift rolü yaparak bu çetenin içine sızar. Başta her şey tıkırında ilerlese de sonraki zamanlarda bu oyun bir yerden çatlak verir. Daha fazla bilgi verip de dizinin heyecanını kaçırmayalım!

8. Queen Of The South - IMDb: 8.0

8. Queen Of The South - IMDb: 8.0

Queen Of The South, bu zamana kadar görmeye alışık olduğumuz mafya liderlerinden çok daha farklı bir karakteri çıkarıyor karşımıza. Uyuşturucu satıcısı olan sevgilisini öldüren ve büyük bir kaosun içine giren Teresa'nın hikayesini izlediğimiz Queen Of The South, sizi hem gerim gerim gerecek hem de gülümsetecek bir yapım.

7. The Blacklist - IMDb: 8.0

7. The Blacklist - IMDb: 8.0

The Blacklist, listemizdeki en kaliteli yapımlardan biri. Uzun yıllardır aranan ve arama listelerinin en üstünde yer alan bir suçlu, kendi rızasıyla FBI'a teslim olur. Onu serbest bırakırlarsa arananlar listesindeki diğer suçluları ele vereceğini söyleyen baş karakterimiz, istediğini elde eder. The Blacklist'i mutlaka izlemelisiniz. Pişman olmayacağınıza eminiz!

6. Black Sails - IMDb: 8.2

6. Black Sails - IMDb: 8.2

Black Sails, listemizdeki diğer yapımlardan biraz daha farklı bir konuya sahip. Bir korsan dizisi olan Black Sails, Kaptan Flint'in başından geçen bin bir olayı ve baş karakterimizin başına açılan belaları konu ediniyor. Karayip Korsanları serisini seven herkesin seveceği bir yapım olan Black Sails, gerçekten izlenmeye değer bir Netflix dizisi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. La Casa De Papel - IMDb: 8.3

5. La Casa De Papel - IMDb: 8.3

Ve geldik, izlemediyseniz bile adını mutlaka duymuş olduğunuz La Casa De Papel'e! Birbirinden usta suçluların merkez bankasını soyması ile başlayan hikaye son sezonlara doğru oldukça farklı yerlere gitti. Ama La Casa De Papel hala favori dizilerimizden. Şimdilerde 5. sezonuyla izleyicisiyle buluşan La Casa De Papel, bu sezonu ile final yapmış olacak. Suç, aşk, entrika, polisiye ögelerini ve çok daha fazlasını barındıran La Casa De Papel'i eğer hala izlemediyseniz bir an önce izlemenizi öneriyoruz.

4. Top Boy - IMDb: 8.4

4. Top Boy - IMDb: 8.4

Top Boy pek çok konuya yer veren bir dizi. Netflix'te yayınlanan Top Boy; bir grup uyuşturucu satıcısının hayatına odaklanırken, sokak çetelerine ve yaşanan kaosa da değiniyor. BAFTA ödüllerine aday olan dizi, eli boş dönse de gerçekten büyük bir hayran kitlesine sahip ve çok seviliyor.

3. Ozark - IMDb: 8.4

3. Ozark - IMDb: 8.4

Ozark, yayınlandığı dönemde adından fazlasıyla söz ettirmiş bir dizi. Suç dünyasının en kirli yüzünü bize gösteren Ozark, bir finans danışmanının içine girdiği akılalmaz olayları ve başını beladan kurtarmak için yapması gerekenleri anlatır. Ailesini de peşinden sürükleyen baş karakterimiz, sadece kendisini değil bütün sevdiklerini düşünmek zorunda. Ozark listemizdeki en iddialı yapımlardan biri.

2. Narcos - IMDb: 8.8

2. Narcos - IMDb: 8.8

Pablo Escobar'ı mutlaka duymuş olmalısınız. Dünyanın belki de en büyük uyuşturucu baronu olan Pablo Escobar'ın hayatını konu alan Narcos, Netflix'in en maliyetli dizilerinden biri. İzleyen hiç kimsenin pişman olmadığı Narcos, sizi hem içindeki karakterlerle hem de olay örgüsüyle büyülemeyi başaracak.

1. Breaking Bad - IMDb: 9.4

1. Breaking Bad - IMDb: 9.4

Geldik listemizin bir numarasına. Breaking Bad, şüphesiz dizi dünyasının en iyilerinden. Netflix'in en yüksek IMDb puanına sahip yapımı olan Breaking Bad, aldığı ödüllerle de adından bol bol söz ettirmiş bir dizi. Ölümcül bir hastalığı olduğunu öğrenen bir kimya öğretmeni, ailesine iyi bir gelecek bırakabilmek için illegal yollara başvurur. Eski öğrencilerinden biriyle ortak olan baş karakter, uyuşturucu dünyasına girerek bu camiadaki hatırı sayılır adamlardan biri olur. Biz böyle anlatıyoruz ama Breaking Bad ''Anlatılmaz, yaşanır!'' dedirten dizilerden biri. Eğer hala Breaking Bad'i izlemediyseniz mutlaka ama mutlaka izlemelisiniz. İyi seyirler!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın