Görüş Bildir
Haberler
Özgürlük Gibisi Var mı? Bağımsızlık Mücadelelerini Bir Parçasıymışsınız Gibi Anlatan Diziler

Özgürlük Gibisi Var mı? Bağımsızlık Mücadelelerini Bir Parçasıymışsınız Gibi Anlatan Diziler

11.10.2021 - 09:30 Son Güncelleme: 11.10.2021 - 13:36

Öyle diziler var ki bağımsızlık ve özgürlük uğruna verilen mücadeleyi iliklerinize kadar hissettiriyor. Bu diziler tüm dünyaya önemli bir ders vermeye çalışan, nefis ana fikirlere sahip olan yapımlar. The Handmaid's Tale, Versailles, Unorthodox bunlardan sadece birkaçı. Listeyi genişletmemizi ister misiniz? Gelin, özgürlük mücadelesini bambaşka bir şekilde ele alan 15 diziyi inceleyelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. The Lottery (Piyango) - IMDb: 6.0

15. The Lottery (Piyango) - IMDb: 6.0

The Lottery dizisi sizi şaşırtacak kadar sıra dışı. Dizi, kadınların kısırlık pandemisi adı verilen bir salgın nedeniyle çocuk yapmayı bıraktığı bir dünyayı konu alıyor. Bu salgın öyle bir salgın ki, 2025'teki bilgilere göre 2019'dan beri bir tane bile çocuk dünyaya gelmiyor. Pandeminin üstesinden gelebilmek için laboratuvarlar kuruluyor ve dölleme çalışmaları planlanıyor. Bu çalışmalarda rol alacak 100 kadını seçmek gerekiyor. Bakalım, piyango kime vuracak?

14. Omniscient - IMDb: 6.4

14. Omniscient - IMDb: 6.4

Omniscient dizisi 'her şeyi bilen' gibi bir kelime anlamına sahip. İlk bölümünde gerilimi yüksek ancak aksiyonu az sahnelere tanık oluyoruz. Dizide bir mikro drone var. Bu mikro drone, üstün algoritması sayesinde suç işleme eğilimi olan kişileri tespit ediyor ve suçları önlemeye çalışıyor. O nedenle de tüm insanlık bu mikrodrone ile izleniyor. Duş alırken, tuvaletteyken bile bu mikro drone insanlığı izlemekle görevlendiriliyor. Anlayacağınız, son derece sıra dışı bir yapım.

13. 1983 - IMDb: 6.8

13. 1983 - IMDb: 6.8

1983 dizisinin konusu ise alternatif bir tarih anlatısı. Bir öğrenci ve bir polis, yıllar önce yaşanan bir terör saldırısının gizemini ortaya çıkarmak için elinden geleni yapıyor. Bu saldırıyı çözmek önemli çünkü Polonya'nın despot yönetimi sona erecek! Öğrenci Kajetan ve polis Anatol bu saldırının yapılması için gizli bir anlaşmanın olduğunu keşfediyor. Sonra da olayların izini sürmeye başlıyorlar.

12. Snowpiercer (Kar Delici) - IMDb: 6.9

12. Snowpiercer (Kar Delici) - IMDb: 6.9

Çizgi romandan uyarlanmış olan bilim kurgu dizisi Snowpiercer, küresel ısınmaya karşı başlatılan savaşı anlatıyor. 2014 yılında toplam 79 ülke ortak bir karar alıyor ve küresel ısınmaya karşı kimyasal bir savaş başlatılıyor. Plana göre yeni üretilen maddelerin dünyayı soğutması ve küresel ısınmayı durdurması gerekiyor. Peki, bir taraftan dünya için iyi bir şey yapılırken diğer taraftan insanların başına neler geliyor? Minik bir spoiler veriyoruz: Bu maddeler insanlık için bir felaket oluyor! Bu vahşete ve yeni düzene karşı verilen mücadeleyi ilgi ile izleyeceksiniz.

11. The Society (Toplum) - IMDb: 7.1

11. The Society (Toplum) - IMDb: 7.1

The Society dizisinde bir grup genç, New England kasabasına tıpatıp benzeyen bambaşka bir yere gönderiliyor. Gençler gönderildikleri kasabada neler olup bittiğini çözmeye ve ailelerini aramaya başlıyor. Ancak bu kasabada ailelerinin izine rastlamıyorlar. Aynı zamanda ne yaşadıklarını sorgulayan ve başlarına gelen olaya anlam veremeyen gençler, eski kasabalarına ve ailelerinin yanına dönmenin yolunu arıyor. Dizi konusu itibariyle William Golding'in Sineklerin Tanrısı romanının modern bir uyarlaması gibi görünüyor. Kitabı okuyanlar da tam not almayı başarıyor. Bakalım, siz kitabın bu modern yorumunu beğenecek misiniz? Buyurun bağımsızlık, buyurun özgürlük!

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Brave New Worlds (Cesur Yeni Dünya) - IMDb: 7.1

10. Brave New Worlds (Cesur Yeni Dünya) - IMDb: 7.1

Aldous Huxley'in meşhur mu meşhur distopik romanını bilmeyen yoktur: Cesur Yeni Dünya. Brave New World dizisi de bu romandan uyarlandı. Kısaca konusuna değinmek gerekirse, insanların üreme konusunda son derece ilerlediği ve savaşların sona erdiği bir dönem anlatılıyor. İnsanlar refah içinde yaşıyor ancak bu düzenin altında bambaşka sırlar var. Biraz deşilince her şey bir bir gün yüzüne çıkmaya başlıyor ve muhteşem görünen bu dünyadan kurtulmak için bir özgürlük mücadelesi başlıyor.

9. Banished (Sürgün) - IMDb: 7.4

9. Banished (Sürgün) - IMDb: 7.4

Özgürlük temalı dizileri tanıtmaya devam ederken Banished'ten bahsetmesek olmazdı. Dizi, İngiliz hükümlülerin işlediği suçları ve bu suçların cezası olarak Avustralya'ya gönderilmelerini konu ediniyor. Yeni hayatlar da yeni kurallar demek! Bu hükümlüler de hem yeni yaşamlarına hem de değişen kurallara ayak uydurmaya çalışıyor. Kısacası, dizi özgürlük ve hayatta kalma mücadelesini temel alıyor.

8. Sons of Liberty - IMDb: 7.5

8. Sons of Liberty - IMDb: 7.5

Şimdiki dizinin konusu ise Amerikan Bağımsızlık Savaşı. Dizide dönemin en etkili ve en ismi duyulan liderleri anlatılıyor. Sons of Liberty dizisinin ana karakterlerini oluşturan bir grup genç, Amerika'da bir ada oluşturmak ve tarihi değiştirmek istiyor. Mini dizi olarak beğeninize sunulan Sons of Liberty sadece üç bölümden oluşuyor.

7. Versailles - IMDb: 7.9

7. Versailles - IMDb: 7.9

Listemizin sonuna doğru ilerlerken ve IMDb puanları yavaş yavaş yükselirken sıra Versailles'a geldi. Versailles, Fransa Kralı 14. Louis'i konu ediniyor. 28 yaşında olan Kral Louis 1667 yılında Versailles isimli sarayın yapılmasına izin veriyor. Bu sarayın özelliği ise dünyanın en büyük sarayı olması! Saray yapılıyor ama neler oluyor dersiniz? Versailles Sarayı'nda ne iktidar oyunları ne kardeş kavgaları bitiyor. Devrim mücadelesi verenler de cabası!

6. A Young Doctor's Notebook (Genç Bir Doktorun Defteri) - IMDb: 7.9

6. A Young Doctor's Notebook (Genç Bir Doktorun Defteri) - IMDb: 7.9

A Young Doctor's Notebook dizisi tıp fakültesinden henüz mezun olan genç mi genç bir doktorun hikayesini konu alıyor. Bumgard adındaki doktor bir köyde hastaları iyileştirmeye çalışıyor. Dizide Doktor Bumgard'ın uyguladığı tedavilerin bir yandan da kariyeri ile ilgili yaptığı planlara tanık olacaksınız. Bakalım, bu planlarda özgürlükçülüğün yeri ne?

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Da Vinci's Demons ( Da Vinci'nin Şeytanları) - IMDb: 8.0

5. Da Vinci's Demons ( Da Vinci'nin Şeytanları) - IMDb: 8.0

Da Vinci's Demons, ünlü sanatçı Leonardo Da Vinci'nin kurgusal gençliğini konu alan macera ve drama temalı bir dizi. Leonardo Da Vinci'nin yaşadığı bu dönemde fikirler bastırılıyor ve kontrol ediliyor. Bu kontrol süreci düşüncelerini özgür kılma mücadelesi veren bir genç üzerinden anlatılıyor. Da Vinci's Demons dizisinde 25 yaşındaki Da Vinci'nin yaşadıklarına da tanık oluyorsunuz.

4. Marco Polo - IMDb: 8.0

4. Marco Polo - IMDb: 8.0

Marco Polo dizisi, Marco Polo'nun Moğol İmparatoru Kubilay Han'ın sarayında yaşadığı yıllardan esinlenilerek izleyici karşısına çıkarılan bir dizi. Marco Polo'yu Lorenzo Richelmy canlandırıyor. Benedict Wong ise Moğol Kağanı Kubilay Han karakterine hayat veriyor. Dijitalde yayınlanan ve Amerika yapımı olan Marco Polo, iki sezondan oluşuyor. Marco Polo, Netflix'te keyifle izleyebileceğiniz sevilen bir dizi.

3. Unorthodox - IMDb: 8.0

3. Unorthodox - IMDb: 8.0

Unorthodox, 2020 yılında Netflix'te izleyici karşısına çıkan Alman-Amerikan yapımı bir dram dizisi. Dizinin konusu ise 19 yaşındaki Yahudi bir kadının üzerinden ilerliyor. Ana karakterimiz Esther, Brooklyn'deki ultra-Ortodoks'lar arasında yaşıyor. Düzenli bir hayatı ve dışarıdan güzel görünen bir evliliği var. Ancak Esther bu evliliğinden hiç mutlu değil. Bu ilişkiden kurtulmak için ABD'den ayrılarak Berlin'de yaşayan annesinin yanına kaçıyor. Esther, böylece yıllardır yaşadığı toplumun dışındaki hayatları keşfetmeye başlıyor.

2. The Handmaid's Tale (Damızlık Kızın Öyküsü) - IMDb: 8.4

2. The Handmaid's Tale (Damızlık Kızın Öyküsü) - IMDb: 8.4

Ve şimdi de şahane dizi The The Handmaid's Tale'i anlatıyoruz. The Handmaid's Tale de etkileyici bir romandan uyarlanarak izleyici karşısına çıktı. Olaylar Gilead isimli bir toplumda geçiyor. Doğal sebeplerden dolayı doğum sayılarında düşüş yaşanıyor ve Gilead bu duruma çözüm bulmak için kadınları devlet malı olarak kaydetmeye ve eğitmeye başlıyor. Kadınlar, toplumun çoğaltılması için hizmet ediyor. Bu kadınların arasındaki Offred de acımasız koşullara rağmen hayatta kalmaya çalışıyor. The Handmaid's Tale, hem çok etkileyici hem de sıra dışı olayların olduğu bir dizi. Seveceğinize eminiz!

1. John Adams - IMDb: 8.5

1. John Adams - IMDb: 8.5

Zirvede John Adams var. Hemen anlatmaya başlayalım. Bir mini dizi olan John Adams, Amerikalı tarihçilerden biri olan David McCullough'un John Adams isimli eserinden uyarlanarak ekranlarda yerini aldı. Dizide John Adams'ın hayatı ve Amerika Birleşik Devletleri'nin kuruluşunun ilk 50 yılı Paul Giamatti'nin usta oyunculuğuyla harika bir şekilde işleniyor. Söylemeden geçmeyelim: Dizi 13 Emmy ve 4 Altın Küre Ödülü kazanmış.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın