Görüş Bildir
Haberler
Tarikat Üyesi Bir Aileden Gelip Sanata Gönül Verdi: Joaquin Phoenix'in En İyi Filmleri

Tarikat Üyesi Bir Aileden Gelip Sanata Gönül Verdi: Joaquin Phoenix'in En İyi Filmleri

02.10.2021 - 11:00

Oyunculuğa, uyuşturucudan kaybettiği ağabeyi River'la dizilerde oynayarak başlayan Joaquin Phoenix, ailesinin 'Children of God' isimli garip bir tarikata üye olması sebebiyle çocukluğunda sık sık yer değiştirmek zorunda kaldı. Bu garip tarikattan kurtulan Phoenix ailesi, çocuklarını sanata yönlendirmeyi seçti. Joaquin sıkça gelgitler yaşasa da oyunculukta karar kıldı ve sergilediği olağanüstü performanslarla izleyiciyi kendine hayran bıraktı. Birçok başarılı filmde rol alan oyuncu, Joker performansıyla herkesin aklını aldı! Öyle ki, 4 kez Oscar'a aday olan oyuncu, ödülü Joker performansıyla kazandı. Ama o sadece Joker'den ibaret değil! Karşınızda Oscar'lı aktör Joaquin'in en iyi filmleri:

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. We Own the Night (Gecenin İki Yüzü) - IMDb: 6.8

15. We Own the Night (Gecenin İki Yüzü) - IMDb: 6.8

James Gray'in yazıp yönettiği film, 2007 yılında vizyona girdi. Oyuncu kadrosuyla dikkat çeken filmde, Mark Wahlberg, Joaquin Phoenix ve Eva Mendes rol aldı. Rus mafyası, New York'ta bir gece kulübü sahibi olan Joseph'e musallat olur. Joseph bir yandan Rus mafyasıyla mücadele etmeye çalışırken, bir yandan da ağabeyi ve babasını korumaya çalışır.

14. Buffalo Soldiers (Acemi Askerler) - IMDb: 6.8

14. Buffalo Soldiers (Acemi Askerler) - IMDb: 6.8

Senaristliğini ve yönetmenliğini Gregor Jordan'ın yaptığı film, 2001 yılında vizyona girdi. Joaquin Phoenix'in oynadığı nadir komedi filmlerinden olan Acemi Askerler'in kadrosunda Anna Paquin ve Ed Harris de yer aldı. Ayrıca kadroda gurur kaynağımız Haluk Bilginer de var! Almanya'daki bir Amerikan üssünde geçen film, Ray Elwood'u konu alıyor. Elwood, boş geçen vakitlerini uyuşturucu madde ve çalıntı mal ticareti yaparak değerlendirir. Ancak yeni bir başçavuşun birliğe dahil olması, Elwood'un işlerine engel olur.

13. You Were Never Really Here (Hiçbir Zaman Burada Değildin) - IMDb: 6.8

13. You Were Never Really Here (Hiçbir Zaman Burada Değildin) - IMDb: 6.8

Jonathan Ames'in aynı isimdeki romanından uyarlanan film, 2017 yılında vizyona girdi. Filmde Joaquin Phoenix, Judith Roberts ve Ekaterina Samsonov gibi isimler yer aldı. Joe asıl mesleğinden emekli olup, hayatının geri kalanında seks işçiliği için kaçırılan kızları kurtararak geçinir. New York senatörünün kızı kaçırılınca, o da çözümü Joe'yu kiralamakta bulur. Joe, görevi kabullenir ancak işler beklendiği gibi gitmez. Joe bir komplonun ortasında kalır ve meslektaşları bir bir öldürülür.

12. The Sisters Brothers (Sisters Biraderler) - IMDb: 6.9

12. The Sisters Brothers (Sisters Biraderler) - IMDb: 6.9

Film, Patrick DeWitt'in aynı isimdeki romanından uyarlandı. 2018 yılında vizyona giren filmin oyuncu kadrosunda, John C. Reilly, Joaquin Phoenix ve Jake Gyllenhaal gibi yıldız isimler yer aldı. Sisters soyadlı, iki kelle avcısı kardeş Eli ve Charlie, patronlarının altınını çalan Herman Kermitt adlı bir altın avcısını öldürmek üzere tutulur. Ancak bu iş kardeşlerin beklediği kadar kolay olmaz.

11. Don't Worry, He Won't Get Far on Foot (Merak Etme, Fazla Uzaklaşamaz) - IMDb: 6.9

11. Don't Worry, He Won't Get Far on Foot (Merak Etme, Fazla Uzaklaşamaz) - IMDb: 6.9

John Callahan adlı bir karikatüristin hayatını anlatan film, 2018 yılında vizyona girdi. Gerçek bir hayat hikayesinin anlatıldığı filmde, Joaquin Phoenix, Jonah Hill ve Rooney Mara gibi isimler rol aldı. Geçirdiği trafik kazasından sonra sakat kalan Callahan, kendini içki içmeye adar. Kız arkadaşı ve menajerinin ısrarlarıyla tedavi olmayı kabul eden Callahan, bu sırada karikatüre olan yeteneğini keşfeder ve hayatına yeni bir soluk getirir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Two Lovers (İki Aşık) - IMDb: 7.0

10. Two Lovers (İki Aşık) - IMDb: 7.0

James Gray'in yazıp yönettiği bir film olan İki Aşık, 2008 yılında izleyici karşısına çıktı. Filmin başrollerinde Joaquin Phoenix, Gwyneth Paltrow ve Vinessa Shaw yer aldı. Genetik problemler sebebiyle, evlenmeyi düşündüğü Michelle'le ayrılmak zorunda kalan Leonard, derin bir depresyona girer. Leonard, ailesinin tanıştırdığı ve evlenmesini istediği Sandra'yla yakınlaşır ancak aklı Michelle'de kalır. Filmde, iki kadın arasından kalan Leonard'ın psikolojisi seyirciye çok iyi aktarılıyor.

9. Parenthood (Çılgın Aile) - IMDb: 7.0

9. Parenthood (Çılgın Aile) - IMDb: 7.0

Joaquin Phoenix'in oynadığı ilk önemli filmlerden olan Çılgın Aile, 1989 yılında vizyona girdi. Steve Martin, Dianne Wiest ve Mary Steenburgen gibi isimlerin yer aldığı filmde, geleceğin süper starları Keanu Reeves ve Joaquin Phoenix de yer aldı. Filmde, oldukça kalabalık olan bir ailede yaşananlar eğlenceli bir şekilde ele alınıyor. Film, iki dalda Oscar'a aday oldu.

8. The Master (Usta) - IMDb: 7.2

8. The Master (Usta) - IMDb: 7.2

Paul Thomas Anderson tarafından yazılıp yönetilen film, 2012 yılında gösterime girdi. Üç dalda Oscar'a aday olan filmde, Joaquin Phoenix, Philip Seymour Hoffman ve Amy Adams gibi yıldızlar rol aldı. İkinci Dünya Savaşı'ndan dönen Freddie Sutton, bir boşluğa düşmüşken, The Cause tarikatının lideri Lancaster Dodd ile tanışır. Sutton, kısa sürede Dodd'un sağ kolu olur. Joaquin Phoenix bu filmdeki etkileyici performansıyla Oscar adayı oldu.

7. Quills (Düşlerin Efendisi) - IMDb: 7.3

7. Quills (Düşlerin Efendisi) - IMDb: 7.3

Tiyatro oyunundan beyaz perdeye uyarlanan film, 2001 yılında vizyona girdi. Üç dalda Oscar'a aday olan filmin oyuncu kadrosunda, Kate Winslet, Geoffrey Rush ve Joaquin Phoenix yer aldı. Büyük tepkiler çeken yazılar yazan Marquis de Sade, son 10 yılını akıl hastanesinde geçirir. İlginç yazılarına burada da devam eden Sade, temizlikçi Madeleine'in dikkatini çeker. Madeleine yazarın notlarını çalar. Bu notlar Napolyon'a kadar ulaşır.

6. Walk the Line (Sınırları Aşmak) - IMDb: 7.8

6. Walk the Line (Sınırları Aşmak) - IMDb: 7.8

ABD'li müzisyen Johnny Cash'in hayatını konu alan film, 2005 yılında izleyici karşısına çıktı. 5 dalda Oscar'a aday olan filmin başrolleri Joaquin Phoenix ve Reese Witherspoon da Oscar'a aday oldu. Witherspoon En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ını evine götürürken, Phoenix eli boş döndü. Johnny Cash kendine özgü üslubu ve 'siyah giyinen adam' modeliyle, Amerikan kültürünü ciddi şekilde etkiler. Cash, büyük aşkı June'a olan sevgisiyle de ilgileri üzerine çeker.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Her (Aşk) - IMDb: 8.0

5. Her (Aşk) - IMDb: 8.0

Spike Jonze tarafından yazılan ve yönetilen film, 2013 yılında vizyona girdi. 5 dalda Oscar'a aday olan Her, ödül töreninden bir Oscar'la ayrılmayı başardı. Theodore, karısından boşandıktan sonra bir apartman dairesinde tek başına yaşar ve geçimini o dönemde az bulunan mektuplar yazarak sağlar. Büyük bir depresyon içerisinde olan Theodore'un hayatı, gördüğü bir reklam sonrası değişir. Yapay zeka ürünü bir program olan Samantha ile tanışır. Sadece sesten ibaret olan Samantha ile ilişkisini ilerlettikçe, Theodore hayatın güzelliklerini fark etmeye başlar.

4. Hotel Rwanda (Hotel Ruanda) - IMDb: 8.1

4. Hotel Rwanda (Hotel Ruanda) - IMDb: 8.1

3 dalda Oscar'a aday olan Hotel Ruanda, 2004 yılında yayınlandı. Filmin oyuncu kadrosunda Don Cheadle, Joaquin Phoenix ve Sophie Okonedo gibi isimler yer aldı. İç savaşın yaşandığı Ruanda'da bir otel sahibi olan Paul, hem ailesini hem de insanları korumak adına bir şeyler yapmak zorunda kalır.

3. C'mon C'mon - IMDb: 8.3

3. C'mon C'mon - IMDb: 8.3

Joaquin Phoenix'in en yeni filmi olan C'mon C'mon, Eylül 2021'de vizyona girdi. Mike Mills'in yazıp yönettiği filmde, Joaquin Phoenix, Woody Norman ve Scoot McNairy rol aldı. Çocuklarla dünyanın belirsizliği hakkında röportajlar yapan Johnny, bipolar bozukluğu olan kardeşinin oğlu Jesse'yle ilgilenmeye başlar. Birlikte şehirlerarası yolculuğa çıkan ikili farklı bir bağ kurar.

2. Joker - IMDb: 8.4

2. Joker - IMDb: 8.4

Oscar töreninden iki ödülle ayrılan film, 2019 yılında yayınlandı. Çizgi romanların süper kötüsü Joker'ı beyaz perdeye uyarlayan filmin başrollerinde Joaquin Phoenix ve Robert De Niro gibi yıldızlar vardı. Film, sürekli toplumdan dışlanan ve zorbalığa maruz kalan Arthur Fleck'in zamanla nasıl Joker'e dönüştüğünü anlatıyor. Phoenix, bu filmle şanssızlığını da kırdı ve Oscar ödülünü kazandı.

1. Gladiator (Gladyatör) - IMDb: 8.5

1. Gladiator (Gladyatör) - IMDb: 8.5

2001'deki Oscar Ödül Töreni'ne damgasını vuran Gladyatör, En İyi Film Oscar'ı dahil olmak üzere 5 ödüle ulaştı. Russell Crowe, Joaquin Phoenix ve Connie Nielsen gibi yıldızlar filmde rol aldı. Crowe, En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ını alırken, Phoenix de En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscar'ına aday oldu. Roma İmparatorluğu'nun gelecekteki en önemli hükümdar adayı Maximus, Commodus'un komplosuna uğrar. Saldırıda ailesini kaybeden Maximus, canını zor kurtarır ancak arenaya gladyatör olarak gönderilmekten kurtulamaz. Tek isteği Commodus'u öldürüp ailesinin intikamını almak olan Maximus, sadece bu hayalle yaşar.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
6
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın