Görüş Bildir
Haberler
The Matrix Serisini Sevenlerin İlgiyle İzleyecekleri Birbirinden Başarılı Film Önerileri

The Matrix Serisini Sevenlerin İlgiyle İzleyecekleri Birbirinden Başarılı Film Önerileri

11.10.2021 - 07:45

Bilim kurgu filmi denince akla ilk gelen şüphesiz The Matrix serisi olur. 1999 yılında vizyona girdiği andan itibaren bir efsane haline gelen The Matrix izleyen herkesi büyülemeyi başardı. Üzerinden uzun yıllar geçse de hala yeri doldurulamayan The Matrix serisi gibi bir film arıyorsanız ve bulamıyorsanız sizin için listelediğimiz filmlere bir göz atın deriz. İşte The Matrix serisini sevenlerin mutlaka izlemesi gereken birbirinden kaliteli 15 bilim kurgu filmi:

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. The Island / Ada (2005) - IMDb: 6.8

15. The Island / Ada (2005) - IMDb: 6.8

Bütün insanların amacının 'Ada'ya ulaşmak olduğu bir dünyada, Lincoln de bunu hedefler. Ancak Lincoln her şeyin bir oyundan ibaret olduğunu fark eder. Kendisi dahil herkesin klon olduğunu ve aslında gerçek kişilerin yedekleri olduklarını keşfeder. Bu duruma baş kaldıran Lincoln, onları klonlayanların peşine düşer ve olaylar gelişir.

14. Annihilation / Yok Oluş (2018) - IMDb: 6.8

14. Annihilation / Yok Oluş (2018) - IMDb: 6.8

'Area X' adı verilen, anormal olayların yaşandığı bölge hükümet tarafından karantinaya alınır. Bu bölgeye çok uzun yıllar boyunca kimse girmez. Daha sonra doğayla bütünleşen bu bölgeye keşif grupları yollanmaya başlar ancak oraya giden herkes bir şekilde ölür. Sıradaki keşif grubu da kendilerini nelerin beklediğini bilmeden bölgeye giriş yapar. Orada olağanüstü şeyler keşfeden grubu çok farklı tehlikeler bekler.

13. The Thirteenth Floor / 13. Kat (1999) - IMDb: 7.1

13. The Thirteenth Floor / 13. Kat (1999) - IMDb: 7.1

Büyük bir bilgisayar şirketinin sahipleri olan Hannon Fuller ve Douglas Hall çok önemli bir program geliştirirler. Bir simülasyon sayesinde sanal bir dünyaya adım atarlar. Ancaj Douglas bu simülasyonun denemesinden çıktıktan sonra ortağının öldürüldüğünü ve şüphelinin kendisi olduğunu öğrenir. Hafızasında boşluklar olan Douglas gerçeğin peşine düşer. Bunun için, Hannon Fuller'ın kendisine bıraktığı mesajı sanal dünyada araması gerekir. The Matrix ile en çok karşılaştırılan filmlerden bir tanesi The Thirteenth Floor.

12. Equilibrium / Denge (2002) - IMDb: 7.4

12. Equilibrium / Denge (2002) - IMDb: 7.4

Yakın gelecekte 3. Dünya Savaşı'nın sona ermesiyle beraber toplum faşist ve baskıcı bir sistemle yönetilir. Bütün duygularını kontrol altına alınan insanlar bir illüzyonun içinde yaşarlar ve bunun için çeşitli ilaçlar alırlar. Bir gün John Preston adındaki bir adam bu ilaçları almayı bırakır ve özgürlüğünün peşine düşer. Başrolünde Christian Bale'in yer aldığı film, The Matrix'i sevenlerin ilgisini çekebilecek filmlerden biri.

11. Limitless / Limit Yok (2011) - IMDb: 7.4

11. Limitless / Limit Yok (2011) - IMDb: 7.4

Düzensiz bir hayat yaşayan ve başarısız bir yazar olan Eddie, bir gün eski bir arkadaşıyla karşılaşır. Eski arkadaşı Eddie'nin bu halini görüp ona bir hap verir. Bu hap Eddie'nin beyninin tam kapasite çalışmasını sağlar. Artık hayata farklı bir gözle bakan Eddie'nin adeta yapamayacağı hiçbir şey kalmaz. Çok kısa zamanda paraya ve başarıya sahip olan Eddie'nin muhteşem hayatı, bu hapın yan etkileriyle beraber bir kabusa döner.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Source Code / Yaşam Şifresi (2011) - IMDb: 7.5

10. Source Code / Yaşam Şifresi (2011) - IMDb: 7.5

Kaptan Colter Stevens bir hızlı trende uyanır ve oraya nasıl geldiğini asla hatırlamaz. Neler olduğunu anlamaya çalışırken tuvalete girdiğinde aynada bir başkasının bedeninde olduğunu görür. Tam bu sırada trende bir patlama meydana gelir ve Colter kendisini yüksek teknolojili bir yerde bulur. Kaptan Colter, aslında bir bombacının kimliğini öğrenmek için görevlendirildiğini öğrenir. Bundan sonra Colter, her patlama sonrasında 8 dakika öncesine dönerek bombacıyı bulmaya çalışır.

9. Total Recall / Gerçeğe Çağrı (1990) - IMDb: 7.5

9. Total Recall / Gerçeğe Çağrı (1990) - IMDb: 7.5

Douglas Quaid her gece rüyasında Mars'a gittiğini görür. Bunun üzerine Douglas, anı transferi şeklinde sanal yolculuklar yapabilen bir şirkete gider ve Mars tatili satın alır. Ancak anı transferi sırasında beklenmedik bir şey yaşanır. Douglas birden kendisini Mars'ta gizli bir ajan olarak bulur ve Mars'ın acımasız lideriyle karşı karşıya kalır. Gerçekle hayal arasında bir yerde sıkışan Douglas oradan çıkmak için bir yol arar.

8. Dark City / Gizemli Şehir (1998) - IMDb: 7.6

8. Dark City / Gizemli Şehir (1998) - IMDb: 7.6

Hiç bilmediği bir otel odasında uyanan John Murdoch, hiçbir şey hatırlamaz. Hafızasını kaybeden John otele nasıl geldiğini anlamaya çalışırken bir takım vahşice işlenen cinayetlerin katili olarak arandığını fark eder.t Cinayetleri işleyip işlemediğini de bilmeyen John, kim olduğunu ve neler yaşandığını hatırlamaya çalışır. Böylelikle bir kimlik arayışına giren John'u düşündüğünden çok daha büyük bir tehlike bekler.

7. Minority Report / Azınlık Raporu (2002) - IMDb: 7.6

7. Minority Report / Azınlık Raporu (2002) - IMDb: 7.6

2054 yılında dedektif John Anderton, psişik güçleri olan kahinler ve teknolojik aletler sayesinde cinayetleri daha işlenmeden fark ederek suçluları yakalayan özel bir polis biriminde çalışır. Kusursuz olduğu sanılan bu sistem ile bir gün John'un bir cinayet işleyeceği görülür. Artık bir hedef haline gelen John, böyle bir şey olmayacağını savunur ve bu sorunu çözmeye çalışır. Tom Cruise'un başrol olduğu film The Matrix sevenlerin izlemesi gerekenler filmler arasında.

6. Moon / Ay (2009) - IMDb: 7.8

6. Moon / Ay (2009) - IMDb: 7.8

Astronot Sam Bell, dünyayı besleyen bir enerji kaynağını keşfetmek için Ay'a gönderilir. Ay'da tam 3 yıl tek başına kalması gereken Sam'in başına talihsiz bir olay gelir. Dünya ile bütün iletişimin kesilmesiyle beraber Sam tamamen yalnız kalır. 3 yıl Ay'da yapayalnız, kimseyle konuşmadan geçen zaman sonrasında eve dönmeye çok az bir vakit kalır. Ancak artık akıl sağlığını kaybetmeye başlayan Sam, neden orada olduğunu bile unutmaya başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Ghost in the Shell / Kabuktaki Hayalet (1995) - IMDb: 8.0

5. Ghost in the Shell / Kabuktaki Hayalet (1995) - IMDb: 8.0

2030 yılında dünya teknolojik olarak çok ileri bir seviyeye ulaşır. Öyle ki insanlar artık sanal bir gerçeklikte yaşamaya başlar. Doğal olarak bütün düzen de sanal olarak sağlanır. Japonya'da Puppet Master adında yetenekli bir cyborg ajan, bir gün çok gizli bir bilgiyi ele geçirir. Bu gizli bilgiye ulaşmasıyla beraber artık bir hedef haline gelir ve peşine onun gibi yetenekli ajanlar düşer. The Matrix ile çok benzer bir yapıya sahip olan Ghost in the Shell, anime kültürünün dünyaya yayılmasını sağlayan yapımlardan birisi.

4. Twelve Monkeys / 12 Maymun (1995) - IMDb: 8.0

4. Twelve Monkeys / 12 Maymun (1995) - IMDb: 8.0

Dünyaya ölümcül bir virüs yayılır ve 1996 yılında 5 milyar insanın ölümüne sebep olur. 2035 yılına gelindiğinde ise dünya nüfusunun sadece %1'i hayatta kalır. İnsanlar virüsten korunmak için artık yer altında koloniler halinde yaşarlar. Bu virüsün önüne geçebilmek için eski bir mahkum olan James Cole geçmişe gitmeye gönüllü olur. Geçmişe gittiğinde hiçbir şey planlandığı gibi gitmez ve virüs hakkında araştırma yaparken Cole bir akıl hastanesine kapatılır. Bu durumdan kurtulmak için orada çalışan Dr. Kathryn Railly'yi yaşadıklarına inandırmaya çalışır.

3. Blade Runner / Bıçak Sırtı (1982) - IMDb: 8.1

3. Blade Runner / Bıçak Sırtı (1982) - IMDb: 8.1

Blade Runner filmi çekildiği yıldan çok uzak bir zamanda, 2019 yılında geçiyor. Dünyada yaşam çok farklı bir hale gelir. Artık dış görünümleri insanlardan ayrıt edilemeyen, Replikant adı verilen robotlar üretilir. Bu robotların tehlikeli ve illegal işler yapması durumunda da onları yakalamaları için Blade Runners adında özel bir polis ekibi görevlendirilir. Bir Blade Runner olan Rick Deckard'a, bir grup replikantı yakalama görevi verilir. Ancak insanlardan ayırt edilemeyen bu robotları bulmak sanıldığından çok daha zor olur. The Matrix'i seviyorsanız Blade Runner'ı izlemenizi tavsiye ediyoruz.

2. 2001: A Space Odyssey / 2001: Uzay Yolu Macerası (1968) - IMDb: 8.3

2. 2001: A Space Odyssey / 2001: Uzay Yolu Macerası (1968) - IMDb: 8.3

Stanley Kubrick'in en iyi filmi olarak görülen 2001: A Space Odyssey, insanlığın oluşumuna, evrimine daha sonra da yapay zeka ve dünya dışı varlıklara değinerek çok derinleşir. Ne kadar izlerseniz izleyin her defasında farklı şeyler keşfedeceğiniz film, ondan sonraki bütün bilim kurgu filmlerine de öncülük ediyor.

1. Inception / Başlangıç (2010) - IMDb: 8.8

1. Inception / Başlangıç (2010) - IMDb: 8.8

İşi insanların rüyalarına girip, onlara ait fikirleri ve bilgileri çalmak olan yetenekli hırsız Dom Cobb'a yapılması imkansız bir görev verilir. Bu görevde Dom'un, insan zihninden bir fikir çalması değil tam tersi bir fikir yerleştirmesi gerekir. Böylesine zorlu bir görev için çok yetenekli kişilerden oluşan bir ekip kurulur. Ancak bu işi yaparken başlarına geleceklerden haberleri olmaz. En iyi bilim kurgu filmleri arasında yer alan Inception, The Matrix sevenlerin mutlaka izlemesi gereken bir film.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın