Görüş Bildir
Haberler
Bilim Kurgu'dan Dram'a: Romantik Komedi Dizileriyle Tanınan Güney Kore'nin Farklı Türdeki Başarılı Yapımları

Bilim Kurgu'dan Dram'a: Romantik Komedi Dizileriyle Tanınan Güney Kore'nin Farklı Türdeki Başarılı Yapımları

22.10.2021 - 10:45

Güney Kore, son yıllarda gelişmiş teknolojisiyle olduğu kadar müzik ve dizileriyle de kendini kanıtlamayı başarmış ülkelerden biri. Genelde ''Aşka bak be!'' diyerek izlediğimiz romantik komedi dizileriyle anılsa da Güney Kore yapımları bundan çok daha fazlasına sahip. Size Güney Kore'nin birbirinden ilginç konularıyla en popüler dizilerinden olmayı başarmış yapımların içerisinde bulunduğu bir liste hazırladık. IMDb puanlarıyla bize şok üstüne şok yaşatan bu yapımlar, Güney Kore sınırlarını çoktan aşmış ve adını birçok ülkeye duyurmuş haldeler. Şimdiden iyi seyirler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Goedam - IMDb: 5.8

15. Goedam - IMDb: 5.8

Listemize izleyicisini her defasında korkutmayı başaran bir gerilim-korku dizisi ile başlıyoruz. Her kültürün kendine has şehir efsaneleri var. Goedam da Güney Kore'nin şehir efsanelerini ele alan ve izleyicisine korku dolu anlar yaşatan bir yapım. Dizide gece çöktüğünde ruhlar canlanıyor ve insanların başına akıl almaz olaylar geliyor. Birbirinden farklı olayların işlendiği Goedam, ''Çok güldük biraz da ciddileşelim!'' diyenler için bire bir.

14. Dark Hole - IMDb: 6.0

14. Dark Hole - IMDb: 6.0

Birbirinden kaliteli yapımların olduğu listemize bilim kurgu türünde bir diziyle devam ediyoruz. Soluduğunuz havanın sizi canavara dönüştüren bir gaz olduğunu ve tüm şehrin bu gazı soluduğunu düşünün. Dizimiz tam olarak bu konuyu ele alıyor. İnsanların birer birer canavara dönüştüğü bir şehirde bu duruma engel olmak isteyen bir dedektif, bir yandan da kocasının katilini bulmak için büyük bir mücadele veriyor. Dark Hole, öylesine sürükleyici bir dizi ki bir oturuşta bütün bölümlerini bitirmek isteyeceksiniz.

13. Hometown - IMDb: 7.1

13. Hometown - IMDb: 7.1

Hometown, 90'lı yılların sonunda geçen bir polisiye dizisi. Oldukça sakin bir kasabada bir anda peş peşe cinayetler işlenmeye başlıyor. İnsanlar bir yandan bu durumu anlamlandırmaya çalışırken bir yandan da bu cinayetleri kimin işlediğini bulmaya çalışıyor. Gerilim hissini iliklerinize kadar hissetmenizi sağlayan Hometown, listemizdeki en sürükleyici yapımlardan biri. Dizinin içindeki ters köşeler de sizi epey sarsacak, o yüzden hazır olsanız iyi edersiniz.

12. Times - IMDb: 7.3

12. Times - IMDb: 7.3

Times, belki de listemizdeki en kafa yakan yapım olabilir. 2015 ve 2020 yıllarında yaşayan iki insanın bir şekilde birbirleriyle iletişime geçtiklerini ve geçmişte yaşanan olayları değiştirmeye çalıştıklarını düşünün. İçerisinde barındırdığı sırlar ile sizi epeyce şaşırtacak olan Times'ı şiddetle tavsiye ediyoruz.

11. Sweet Home - IMDb: 7.4

11. Sweet Home - IMDb: 7.4

Sweet Home dizisini belirli bir türe sığdırmak oldukça zor. Dizinin konusu için 'İnsanların canavarlarla savaştıkları ve hayatta kalma mücadelesi verdikleri bir olaylar silsilesi' denilse de asla bundan ibaret değil. Sweet Home'u mutlaka izlemelisiniz, o zaman ne demek istediğimizi gayet iyi anlayacaksınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Doctor Stranger - IMDb: 7.5

10. Doctor Stranger - IMDb: 7.5

Doctor Stranger, Güney Kore ve Kuzey Kore arasında kendini bulmaya çalışan bir doktorun hikayesini anlatıyor. Küçük yaşlarda Kuzey Kore'ye getirilen bir karakterin yıllar sonra Güney Kore'ye giderek orada doktorluk yapmasını izlediğimiz dizide, birbirine bu kadar yakın iki ülkenin nasıl birbirinden bu kadar kopuk olduğunu gördüğünüzde epey şaşıracaksınız.

9. Extracurricular - IMDb: 7.7

9. Extracurricular - IMDb: 7.7

Extracurricular, bir grup lise öğrencisinin kolay yoldan para kazanmak amacıyla içine girdikleri serüveni ve daha sonrasında da kendilerini nasıl tehlikeye attıklarını izlediğimiz epeyce sarsıcı bir gençlik dizisi. Netflix'in sevilen Güney Kore yapımlarından biri olan Extracurricular'da küçük yaşına rağmen oldukça büyük işlere kalkışan ve kendini suç dünyasının en karanlık tarafında bulan gençler, bu durumdan kurtulmak için mücadele etseler de bir yandan daha da dibe batıyorlar. Yayınlandığı andan itibaren büyük bir hayran kitlesine sahip olan Extracurricular, izlediğinize asla pişman olmayacağınız ve Güney Kore'nin kirli yüzünü görmenizi sağlayacak bir yapım.

8. Strangers From Hell - IMDb: 7.9

8. Strangers From Hell - IMDb: 7.9

Strangers From Hell, çalışmak için farklı bir şehre gelen karakterimizin burada yaşamaya başladığı apartmanı yabancılarla paylaşmasını anlatıyor. İzlerken sizi bir nebze paranoyaklaştıran bu dizide kimse göründüğü gibi değil. Birbirinden güvenilmez insanlar, bir apartmanın içine toplanmış ve türlü türlü entrikalar çeviriyor. Apartman dediysek banyo ve mutfağın herkes tarafından ortak kullanıldığı ve sadece odaların ayrı olduğu bir düzenden bahsediyoruz. Listemizdeki en kaliteli yapımlardan biri olan Strangers From Hell, sizi bir saniye bile sıkmayacak ve her bölümünde şok olacağınız bir dizi. Kendinize hakim olun, zira bu dizi akıl sağlığınızı epey zorlayacak.

7. Squid Game - IMDb: 8.2

7. Squid Game - IMDb: 8.2

Ve geldik tüm dünyanın şu sıralar adından söz ettiği ve harika bir popüler kültür ürünü haline gelen Squid Game'e. Squid Game'in nasıl bir numarada olmadığını sorguluyor olabilirsiniz fakat bu dizi Netflix'in en çok izlenen dizisi olmuş olsa da IMDb puanı, beklenilenin biraz altında kalmış gibi duruyor. Dizinin konusuna gelecek olursak maddi açıdan zorluklar yaşayan bir grup insan, bir anlaşma karşılığında kimsenin bilmediği ve oldukça korunaklı olan bir tesise getirilir. Bu insanlar, oynadıkları 6 oyunu da kazanmaları durumunda epeyce büyük miktarda bir para ile ödüllendirilecekler. Daha fazla anlatıp da spoiler vermeyelim. Hani düşük bir ihtimal ama belki hala izlemeyenlerimiz vardır.

6. Itaewon Class - IMDb: 8.2

6. Itaewon Class - IMDb: 8.2

Itaewon Class, afişinde oldukça renkli bir izlenim verse de içerisinde epeyce dram barındıran bir dizi. Babasıyla mutlu bir ilişkisi olan ve iyi bir hayat yaşayan bir gencin babasını ani bir şekilde kaybetmesinin ardından hapse girmesini anlatan Itaewon Class, sıcacık dostluk ilişkileri ile içinizi ısıtsa da bazı noktalarda gözyaşlarınıza hakim olamayacaksınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Beyond Evil - IMDb: 8.2

5. Beyond Evil - IMDb: 8.2

Beyond Evil, ''Şöyle biraz polisiye, biraz entrika ve bolca kaos olsun!'' diyenler için ilaç gibi gelecek bir yapım. Dizi, yıllar önce işlenen bir cinayetin suçlusunun bulunamamasını ve yıllar sonra benzer şekilde cinayetler işlenmeye başlayınca yeniden ortaya çıkan bir davayı anlatıyor. Her defasında sizi şaşırtmayı başaran bu yapım, Güney Kore'nin en sevilen dizilerinden biri olmayı başarmış.

4. Prison Playbook - IMDb: 8.4

4. Prison Playbook - IMDb: 8.4

Kore dizilerinin afişleriyle bir alıp veremediği olduğunu düşünmeye başladık! Afiş her ne kadar soğuk ve acımasız dursa da dizi bir o kadar iç ısıtan cinsten. Prison Playbook, gülmekten kendinize hakim olamayacağınız bir dizi. Ünlü bir beyzbol oyuncusunun önemli bir maça çok az bir süre kala işlediği suç yüzünden hapse girmesini konu olan Prison Playbook, sizi epey eğlendirecek ve verdiği mesajlarla uzun uzun düşünmenize neden olacak bir dizi.

3. Kingdom - IMDb: 8.4

3. Kingdom - IMDb: 8.4

Kıngdom, Güney Kore'nin en iddialı dönem dizilerinden biri. Hanedanlığını kurtarmak ve yaşadıkları felaketlere son vermek isteyen bir prensin hikayesini anlatan Kingdom, bu tarz dönem dizilerini sevenler için en doğru seçeneklerden biri.

2. Vincenzo - IMDb: 8.5

2. Vincenzo - IMDb: 8.5

Vincenzo, küçük bir çocukken İtalyan bir aile tarafında evlat edinilen Vincenzo Cassano'nun hikayesini anlatıyor. İtalya'da oldukça kirli işlere bulaşan ve ülkenin en büyük mafyalarından birinin avukatlığını yapan karakterimiz, kendini güvende hissetmeyince kaçar ve soluğu Güney Kore'de alır. Güney Kore'de de başı beladan kurtulmayan Vincenzo, burada kendi adaletini sağlamak için her türlü işe el atar. Daha fazla anlatmayalım. Bol ters köşeli bu diziyi izlerken epey keyif alacağınıza eminiz.

1. Mouse - IMDb: 8.7

1. Mouse - IMDb: 8.7

Geldik listemizin 1 numarasına! Mouse, oldukça farklı bir konuya sahip ve listemizin 1 numarasında olmayı sonuna kadar hak ediyor. İnsanların daha dünyaya gelmeden anne karnında kişilik analizi testine sokulabildiklerini ve psikopat bir kişiliğe sahip olup olmadıklarının öğrenilebildiğini düşünün. Anneleri büyük bir ikilemde bırakan bu dizi, suçluları cezalandırmak isteyen ve intikam duygusuyla yanıp tutuşan bir polis memurunun hikayesini anlatıyor. İzlerken gerim gerim gerileceğiniz ama bir yandan da soluksuz izleyeceğiniz Mouse, Güney Kore'nin tüm dünyada ses getirmiş yapımlarından biri.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
35
23
3
3
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kanemici manyak

Mouse u beğenmemiştim ama vincenzo çok iyiydi herkese öneririm

Arzu Dinç

Strangers From Hell ve Sweet Home manyak diziler izleyin bence

Eryt Skyler

Mouse mükemmel bir dizi ya