Görüş Bildir
Haberler
Animasyonların Sadece Çocuklar İçin Olmadığının Kanıtı En İyi Çizgi Diziler

Animasyonların Sadece Çocuklar İçin Olmadığının Kanıtı En İyi Çizgi Diziler

17.10.2021 - 16:15

Animasyonların sadece çocuklar için olduğunu söyleyen saçma bir görüş hakim olsa da, siz böyle söyleyenlere aldırış etmeyin! Geçmişten günümüze, çoğu filmden daha güzel yüzlerce animasyon filmi ve dizisi piyasaya çıktı. Sırf animasyon diye bu yapımları izlememek gerçekten çok büyük bir kayıp olur. Üstelik öyle animasyon dizileri var ki, çocukların kesinlikle izlememesi gerekiyor ve sadece yetişkinlere hitap ediyor. Bu dizilerde argo, şiddet ve cinsellik en üst seviyede. yüzden sakın animasyon olmasına aldanıp çocuklarınıza izletmeye kalkmayın! İşte sadece yetişkinlere hitap eden en muhteşem animasyon dizileri...

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. American Dad! - IMDb: 7.3

15. American Dad! - IMDb: 7.3

2005 yılından beri devam eden dizi, geçtiğimiz aylarda 16. sezonuyla izleyici karşısına çıktı. Dizi, kurgusal bir şehir olan Langley Falls'da yaşayan CIA ajanı Stan Smith ve ailesini konu alıyor. Stan Smith herhangi bir terör saldırısına karşı sürekli tetikte kalır. Aileyle birlikte Roger adında bir uzaylı da yaşar çünkü Roger'ı kendi gezegeninde kandırıp 'Seni dünyaya gizli göreve yolluyoruz' diyerek, uzay gemisi hasar testi için dünyaya yolladılar.

14. Beavis and Butt-Head - IMDb: 7.5

14. Beavis and Butt-Head - IMDb: 7.5

1993 ve 2011 yılları arasında yayınlanan dizi, aradan geçen 10 yılın ardından yepyeni bir versiyonuyla geri dönecek. Dizinin 9. sezonunun ne zaman yayınlanacağı kesin olarak bilinmese de 2021 yılı içerisinde yayınlanması bekleniyor. Dizinin iki ana karakteri, adeta harabeyi andıran bir evde yaşayan Beavis ve Butt-Head, heavy metal ve hard rock müzik kültürlerini hayatlarının merkezine koyar. Bu ikilinin hayatları okula gidip gelmek, kızlarla takılmak ve televizyon izlemek üçgeniyle geçer.

13. Solar Opposites - IMDb: 8.0

13. Solar Opposites - IMDb: 8.0

2020 yılında Hulu platformunda yayınlanmaya başlayan dizi, geçtiğimiz aylarda 2. sezonuyla izleyici karşısına çıktı. Dizi, gezegenleri yok olan 2 yetişkin ve 2 genç uzaylının dünyaya gelip burada yaşamaya çalışmasını konu alıyor. Yetişkin uzaylılardan biri dünyaya ayak uydururken, diğeri uzay gemilerini tamir etmekle uğraşır. Amacı uzay gemisini tamir edip gezegenlerine geri dönmek olan Korvo için bilim insanı diyebiliriz. Genç uzaylılar ise okula gider ancak sürekli zorbalığa maruz kalır. Zorbalığa uğrayan gençler küçültme silahıyla hoşlarına gitmeyen insanları küçültür. Küçülttükleri insanları da duvarlarının ardında bir akvaryum gibi bir yere hapsederler. İçeriye hapsedilen insanların sayısı bir hayli çoğalır ve bu insanlar cam kafeslerinin içerisinde yepyeni bir düzen kurar.

12. F is For Family - IMDb: 8.0

12. F is For Family - IMDb: 8.0

2015 yılında başlayan Netflix dizisi, önümüzdeki aylarda 5. sezonuyla izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor. 1970'li yıllarda geçen dizi, 3 çocuğu ve eşiyle birlikte yaşayan Frank Murphy'yi konu alıyor. Sıradan bir hayatı olan Frank, çocuklarına iyi davranmaz ve eşiyle de sürekli sorunlar yaşar. Ama konusuna aldırmayın, komedi ve dram barındıran dizi, kesinlikle bir aile dizisi değil!

11. Daria - IMDb: 8.0

11. Daria - IMDb: 8.0

1997 ve 2001 yılları arasında yayınlanan ve 5 sezon devam eden dizi, bir MTV yapımıydı. Kurgusal bir Amerikan kasabasında geçen dizi, çevresinde olup bitenleri gözlemleyen, akıllı ve acımasız bir genç kız olan Daria Morgendorffer'a odaklanıyor. Dizi popüler kültür ve sosyal yaşama da göndermeler yapıyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Bob's Burgers - IMDb: 8.1

10. Bob's Burgers - IMDb: 8.1

2011 yılından beri devam eden dizi, 2022 yılında 13. sezonuyla izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Sıradan bir aile babası olan Bob'un bir hamburgerci dükkanı var. Restoranına adeta aşık olan Bob, sadece işinde başarılı olmayı ve ailesinin huzur içerisinde yaşamasını diler.

9. Family Guy - IMDb: 8.1

9. Family Guy - IMDb: 8.1

1999 yılında başlayan ve hala devam eden dizi, 21. sezonuyla gelecek yıl ekranlarda olacak. Şu ana kadar tam 375 bölümü bulunan diziyi duymayan kalmadı diye düşünüyoruz! Griffin ailesinin sıra dışı ve absürt hayatlarını konu alan dizi, büyük bir hayran kitlesinin de sahibi. Ailenin babası Peter'ın başı hiç beladan kurtulmaz. Anne Lois, sürekli kocasına söz geçirmeye çalışsa da başarılı olamaz. Ailenin biricik ergen kızı Meg ise çirkin olduğunu düşünür. Ailenin büyük ve kilolu oğlu Chris, sürekli mantıksız hareketler yapar. Meg ve Chris sürekli kavga eder. Ailenin küçük bebeği Stewie, annesini öldürmeye ve dünyayı ele geçirmeye çalışır. Yanında sürekli silah taşıyan Stewie, bir yetişkin gibi konuşur.

8. Final Space - IMDb: 8.3

8. Final Space - IMDb: 8.3

2018 yılında başlayan ve geçtiğimiz aylarda 3. sezonuyla final yapan dizi, Netflix platformunda yayınlandı. Günümüzden yıllar sonrasında geçen dizide, uzaya gitmek otobüse binmek kadar kolaylaşmış ve dünyalılar uzaylılarla çoktan tanışmış bir durumda. Baş karakter Gary, Quinn adlı bir kadını etkilemeye çalışırken büyük sorunlar yaratır ve bir uzay gemisinde hapsedilir. Yalnızlığa mahkum olan Gary, bir gün uzayda Mooncake adını verdiği yeşil ve sevimli bir yaratık bulur. Ancak bu sevimli yaratığın çok büyük bir gücü var. Dizinin kötüsü Lord Kumandan da bu gücü elde edebilmek için Mooncake'i ele geçirmek ister.

7. The Boondocks - IMDb: 8.4

7. The Boondocks - IMDb: 8.4

2005 ve 2014 yılları arasında 4 sezon olarak yayınlanan dizi, siyahi bir aileyi konu alıyor. Riley ve Huey Freeman adlı iki kardeş Chicago'dan büyükbabalarının yanına taşınır. Bir banliyöde yaşayan büyükbabaları, iki asi küçük kardeşle uğraşmak zorunda kalır.

6. Futurama - IMDb: 8.4

6. Futurama - IMDb: 8.4

1999 yılında yayınlanmaya başlayan Futurama 10. sezonuyla, 2013 yılında final yaptı. Dizi New York'lu bir pizza dağıtıcısı olan Philip J. Fry'ın 21. yüzyılda dondurulup, 3000'li yıllarda uyandırılmasını konu alıyor. Uzun yıllar yayınlanıp büyük bir hayran kitlesine sahip olan dizi, bilim kurgu severlerin mutlaka izlemesi gereken yapımlardan biri haline geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Archer - IMDb: 8.6

5. Archer - IMDb: 8.6

2009 yılında başlayan aksiyon ve komedi dizisi Archer, hala devam ediyor. Önümüzdeki yıl da tam 13. sezonuyla izleyicisiyle buluşacak. Dizi, Uluslararası Gizli İstihbarat Servisi'nde çalışan Sterling Archer'ı merkezine alıyor. Bu gizli serviste çalışan diğer ajanları da sıklıkla görüyoruz. Dizi, ajanların yaptığı operasyonların yanında, karakterlerin aralarında geçen diyaloglara da yer veriyor. Argo kelimeler ve ince esprilerle dolu dizi, yetişkinlere hitap ediyor.

4. The Simpsons - IMDb: 8.6

4. The Simpsons - IMDb: 8.6

Yetişkinler için çizgi filmler denilince akla gelen ilk dizilerden The Simpsons, 1989 yılında yayınlanmaya başladı. 700'ü aşkın bölümle büyük bir hayran kitlesi oluşturan dizi, 33. sezonuyla yayınlanmaya devam ediyor. Dizi, Springfield adlı kurgusal bir şehirde yaşayan Homer, Marge, Bart, Lisa ve Maggie'den oluşan Simpson ailesini konu alıyor. Dizi orta sınıfa mensup sıradan bir Amerikan ailesi üzerinden, Amerikan kültürünü, toplumunu, televizyonunu ve farklı insanlık hâllerini eleştiriyor.

3. South Park - IMDb: 8.7

3. South Park - IMDb: 8.7

The Simpsons'tan sonra Amerika'da yayınlanan en uzun çizgi dizi olan South Park, ilk olarak 1997 yılında yayınlanmaya başlandı. Tam 24 sezonu bulunan dizi, Amerika'nın Colorado eyaletinin South Park kasabasında yaşayan ve adları Stan Marsh, Kyle Broflovski, Eric Cartman ve Kenny McCormick olan bir grup küçük çocuğu konu alıyor. Gerçeküstü olayların yaşandığı dizide bolca küfür ve cinsel gönderme bulunuyor.

2. BoJack Horseman - IMDb: 8.7

2. BoJack Horseman - IMDb: 8.7

BoJack Horseman, 2014 yılında başlayıp 2020'de 6. sezonuyla final yapıp hayranlarını üzmüştü. Dizi, hayvanların da tıpkı insanlar gibi yaşadığı bir dünyada geçiyor. BoJack, 90'lı yıllarda oynadığı bir TV şovuyla büyük bir üne kavuşan ancak son yıllarda bir hayli gözden düşen bir at. Bu yüzden de günlerini alkol alarak ve oynadığı eski TV şovunu izleyerek geçirir. BoJack, hayatını ve diziden kalma anılarını yazması gerektiği kitabı bir türlü bitiremez. Bunun üzerine Diane adından bir yazar kiralar ve hikaye başlar.

1. Rick and Morty - IMDb: 9.2

1. Rick and Morty - IMDb: 9.2

Son dönemin en popüler dizilerinden olan Rick and Morty, ilk olarak 2013 yılında yayınlandı. Dizi geçtiğimiz yaz 5. sezonuyla izleyicisi karşısına çıktı. Çılgın bir dahi olan Rick, torunu Morty'yle birlikte bazen portallar açarak, bazen de uzay gemisiyle uzayda, zamanda ve hatta boyutlar arasında seyahat ederek maceradan maceraya koşuyor. Bilim kurgu ve komedinin muazzam bir şekilde harmanlandığı diziyi hala izlemediyseniz, mutlaka izlemelisiniz!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
3
3
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Elif Kanmaz

bu dizilerin çoğu dünyada çok ünlü olsa da çocuklar için uygun olmadığı ordata