Görüş Bildir
Haberler
Tehlikeli Sularda Yüzmek İsteyenleri Meksika'nın Dikenli Yollarında Gezintiye Çıkaracak Film ve Diziler

Tehlikeli Sularda Yüzmek İsteyenleri Meksika'nın Dikenli Yollarında Gezintiye Çıkaracak Film ve Diziler

18.11.2021 - 08:15

Dizi ve filmlerde genellikle ABD'nin şehirlerini, sokaklarını görmeye alışığız. Ancak son zamanlarda Meksika'da geçen dizi ve filmler de çok popüler hale gelmeye başladı. Meksika'nın o renkli görüntüsü ve karanlık dünyaları, gerçekten merak uyandırıcı olabiliyor. Büyük uyuşturucu savaşlarına ev sahipliği yapmış bir ülkeden bahsediyoruz sonuçta. Eğer siz de Meksika'nın kendine özgü atmosferinde geçen farklı bir dizi ya da film arayışı içindeyseniz doğru yerdesiniz. İşte karşınızda, sizi Meksika sokaklarında gezintiye çıkaracak dizi ve filmler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Who Killed Sara? (2021–) - IMDb: 6.4

15. Who Killed Sara? (2021–) - IMDb: 6.4

Alex, kız kardeşinin ölümüyle suçlanır ve hapse girer. Hapiste geçirdiği 18 yıldan sonra dışarıya çıkar ve kardeşinin gerçek katilini bulmak için çalışmaya başlar. Kardeşinin eski sevgilisi olan Rodolfo, Alex'in ilk hedefi olur. Ancak Alex, intikam için girdiği bu yolda ilerledikçe olayların aslında çok daha farklı olduğunu fark eder. Listemize 2021'de yayınlanmaya başlayan gizem ve suç temalı Who Killed Sara? dizisiyle giriş yapıyoruz. Meksika dizisi sevenlerin bir göz atmasını tavsiye ederiz.

14. Once Upon a Time in Mexico (2003) - IMDb: 6.4

14. Once Upon a Time in Mexico (2003) - IMDb: 6.4

Desperado'nun devam filmi olan Once Upon a Time in Mexico'da El Mariachi (Desperado), artık sakin bir yaşam sürer. Ancak yozlaşmış bir CIA ajanı olan Sands, onun bu sakin yaşamını sonlandırır. Büyük uyuşturucu karteli Barrillo, Meksika başkanına bir suikast düzenleme planı yapar. Bu plana engel olmak için Mariachi harekete geçer. Ama Mariachi'nin geri dönmesinin bir başka sebebi daha bulunur.

13. Ingobernable (2017) - IMDb: 7.1

13. Ingobernable (2017) - IMDb: 7.1

Meksika başkanı Diego Nava ve eşi Emilia mutlu bir hayat yaşar. İnançlı ve ideallere sahip bir kadın olan Emilia, kocasının verdiği siyasi kararları ve izlediği yolu öğrenince ona karşı güvenini kaybedip ayrılma kararı alır. Bu kararı kocasına açıkladıktan sonra bir tartışma başlar, Başkan Diego balkondan aşağıya düşer ve ölür. Yapılan otopsi sonucunda ise başkanın balkondan düşüp ölmediğini, bunun bir cinayet olduğunu anlarlar. Tabii ki en büyük şüpheli de Emilia olur. Emilia'nın kocasını onun öldürmediğini ispatlaması ve gerçek katilleri bulması gerekir.

12. Desperado (1995) - IMDb: 7.2

12. Desperado (1995) - IMDb: 7.2

El Mariachi, sevgilisini öldüren ve gitar çaldığı parmaklarını kıran Bucho'dan intikam almak için Meksika'da her yeri gezerek onu arar. Bu yolculukta da ona eşlik eden Buscemi sayesinde de gittiği her yerde bir efsane olur. Mariachi, Bucho'ya çok yaklaştığı bir an Carolina adında güzel bir kadınla karşılaşır ve ona aşık olur. Bu aşkla beraber, çıktığı bu intikam yolculuğu da karmaşık bir hal almaya başlar.

11. We Are the Nobles (2013) - IMDb: 7.3

11. We Are the Nobles (2013) - IMDb: 7.3

Güçlü ve zengin bir iş adamı olan Herman Noble, bir gün çocuklarının abartı kredi kartı harcamalarını fark eder. Şımarık çocuklarının sorumsuzlukları da bununla sınırlı kalmaz. Barbara, 40 yaşında bir jigoloyla nişanlanır. Javi, kendi iş fikirlerini hayata geçirmeye çalışırken aile işini ihmal eder. Cha ise öğretmeniyle ilişki yaşadığı için üniversiteden atılır. Bu durumdan çok sıkılan Herman bir plan yapar. Çocuklarına şirketlerinin iflas ettiğini ve polis tarafından arandığını söyler. Böyle bir durumda parasız ve çaresiz kalan Noble ailesinin çocukları, çalışmak zorunda olduklarını anlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Frida (2002) - IMDb: 7.4

10. Frida (2002) - IMDb: 7.4

Sanat tarihinin en önemli ve eşsiz isimlerinden biri olan Frida Kahlo'nun hayatını

anlatan filmde Frida, sanatın yanında siyasi yönüyle de öne çıkıyor. Ancak Diego adında bir ressamla tanışıp aşık olması her şeyi değiştiriyor. Diego, Frida'ya aşık olsa da kadınlara olan düşkünlüğü yüzünden sürekli başkalarının peşinden koşuyor. Frida, önceleri bu durumu sorun etmese de zamanla ilişkileri epey sarsılıyor.

9. Gueros (2014) - IMDb: 7.5

9. Gueros (2014) - IMDb: 7.5

Annesiyle geçinemeyen Tomas, Mexico City'de yaşayan abisi Sombra'nın yanına gelir. Burada abisi ve abisinin arkadaşı Santo ile güzel vakitler geçirmeye başlar. Bu üç genç, bir gün idolleri olan ünlü bir müzisyenin hastaneye kaldırıldığını öğrenir. Bu ünlü müzisyeni ziyaret etmeyi kendilerine borç bilen üç genç, böylece yola çıkar. Çıktıkları bu yolculuk, başlarda çok sıradan gitse de hayatlarını tamamen değiştirir.

8. Sicario (2015) - IMDb: 7.6

8. Sicario (2015) - IMDb: 7.6

FBI ajanı Kate, ABD ve Meksika sınırında bulunan Suarez kentinde uyuşturucu kartelleriyle mücadele etmesi için görevlendirilir. Görevlendirildiği bu tehlikeli yerde, çok güçlü uyuşturucu çeteleri arasında yaşanan bir savaşın da ortasında kalır. Uyuşturucu kartellerine ulaşmak için sınırları zorlayan, oldukça büyük bir operasyonun hikayesinin anlatıldığı film; muhteşem kurgusu ve oyuncularıyla Meksika sokaklarında geçen soluksuz bir aksiyonu ekranlara getiriyor.

7. Y Tu Mamá También (2001) - IMDb: 7.6

7. Y Tu Mamá También (2001) - IMDb: 7.6

17 yaşındaki Meksikalı iki arkadaş Julio ve Tenoch, hayali bir kumsala gitmek için bir yolculuk planı yaparlar. Yolculukta onlara kendilerinden yaşça büyük olan Luisa da eşlik eder. Bu yolculukla beraber gençler, kendilerini keşfedecekleri harika bir deneyim yaşarlar. Günümüz Meksika'sında geçen başarılı bir yapım olan Y Tu Mamá También'i izlemenizi öneririz.

6. El Chapo (2017–) - IMDb: 7.8

6. El Chapo (2017–) - IMDb: 7.8

Meksika, özellikle uyuşturucu çeteleriyle ve bu çetelerin arasındaki büyük savaşlarla bilinir. İşte bu dizide, dünyanın en çok aranan uyuşturucu kartellerinden ve en azılı suçlularından biri olan 'El Chapo' lakaplı Joaquin Guzman'ın hayatı anlatılıyor. Gençlik yıllarında girdiği uyuşturucu dünyasında hızla zirveye yükselen El Chapo, çok büyük bir düşüş de yaşar. Polislerden kaçışı, yakalanışı ve hapishaneden firarı ile fazlasıyla ilginç bir hayata sahip olan El Chapo'nun hayatının anlatıldığı dizi, Meksika'da yaşanan ve akla durgunluk veren bir hikâyeyi izleyici karşısına getiriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Canoa: A Shameful Memory (1976) - IMDb: 7.9

5. Canoa: A Shameful Memory (1976) - IMDb: 7.9

1976 yapımı filmde bir grup öğrenci, okul gezisiyle küçük bir kasabaya gelir. Tam bu sıralarda kasabada bir ayaklanma gerçekleşir. Ayaklanmadan sorumlu olan komünistler kaçarken kasabanın rahibi, kasabaya gelen öğrencileri görür ve onları kaçan komünistlerle karıştırır. Her şeyden bihaber olan öğrenciler, halk tarafından linçlenmek üzere yakalanır. Gerçek olaylardan uyarlanan Canoa, mutlaka izlenmesi gereken Meksika yapımı filmlerden biri.

4. Amores Perros (2000) - IMDb: 8.1

4. Amores Perros (2000) - IMDb: 8.1

Filmde hayatları bir şekilde kesişen üç kişinin hayatı anlatılır. Ağabeyi ve

yengesiyle beraber yaşayan ve yengesine büyük bir aşk besleyen Octavio, güzel bir mankenle birlikte yaşamak için ailesini bırakan 42 yaşındaki Daniel ve yıllarca hapis yatmış kiralık katil El Chivo'nun hayatları; Meksika'nın arka sokaklarında yaşanan yasadışı olaylarla kesişiyor. Etkileyici bir hikayeye sahip olan Meksika yapımı Amores Perros'u da izlemeyi unutmayın.

3. Sr. Ávila (2013–2018) - IMDb: 8.3

3. Sr. Ávila (2013–2018) - IMDb: 8.3

Ávila; ilk bakışta orta sınıf bir aileye sahip, sıradan bir sigortacı olarak görünür. Ancak kimsenin bilmediği bir şey var ki Ávila, bir suç örgütünde kiralık katil olarak çalışır. Bu çifte hayatı yaşamak, göründüğünden çok daha zordur ve zaman geçtikçe normal hayatı ile gizli hayatını bir arada yürütmek daha da zorlaşır.

2. Los Olvidados (1950) - IMDb: 8.3

2. Los Olvidados (1950) - IMDb: 8.3

Meksika'nın en yoksul mahallelerinden birinde yaşayan çocuklar, küçük yaştan itibaren suç ortamlarının içinde kalır. Hayatta kalmak için hırsızlık ya da benzeri çeşitli suçlara başvurması gereken çocukların aileleri de aynı şekilde yaşarlar. Hapse giren gençlerden biri olan Jaibo, hapisten çıktıktan sonra da hayatına suç işleyerek devam eder. Ancak bu şekilde hayatı, gün geçtikte mahvolur.

1. Narcos: Mexico (2018–2021) - IMDb: 8.4

1. Narcos: Mexico (2018–2021) - IMDb: 8.4

En çok konuşulan ve izlenen dizilerden bir tanesi olan Narcos'tan sonra yayınlanan Narcos: Mexico, Meksika'da yaşanan uyuşturucu savaşlarının başlangıcını konu alır. Felix Gallardo, Guadalajara Karteli'nin yükselişiyle beraber yeni ve benzer bir uyuşturucu imparatorluğu kurmak ister. Öte yandan DEA ajanı Kiki, Felix Gallardo hakkında bilgi toplamaya çalışır ve bununla beraber uyuşturucu ticaretine karşı büyük bir savaş başlar.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir.👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

1. Narcos: Mexico (2018–2021) - IMDb: 8.4 güzel akıcı tavsiye ederim.Frida filmi de çok güzeldi çok beğendim.