Görüş Bildir
Haberler
Tüm Ülke Ekran Başına Kilitlenirdi: Dünden Bugüne En Sevilen Türk Yapımı Gençlik Dizileri

Tüm Ülke Ekran Başına Kilitlenirdi: Dünden Bugüne En Sevilen Türk Yapımı Gençlik Dizileri

24.10.2021 - 08:45

Sizin de bildiğiniz gibi gençlik dizileri her zaman oldukça popüler. Özellikle bu diziler Türk gençlik dizileriyse ekrana gelmelerinin üstünden kaç yıl geçerse geçsin her zaman ünlerini korumaya devam eder. Size Türk gençlik dizisi deyince hemen akıllara gelen, içerisini Şampiyonlar Ligi yapan birbirinden sürükleyici 15 Türk gençlik dizisini listeledik. Eminiz ki her birini gözlerinizi kırpmadan izleyecek ve etkisinden uzun süre çıkamayacaksınız. Haydi başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Küçük Sırlar - IMDb: 3.8

15. Küçük Sırlar - IMDb: 3.8

Listemize Küçük Sırlar'la başlıyoruz. Bu dizi öyle bir dizi ki Türkiye'nin magazin gündemini oluşturan bütün ünlüler buradaymış bir zamanlar. Sinem Kobal'dan Merve Boluğur'a, Burak Özçivit'ten Kadir Doğulu'ya yok yok maşallah. IMDb puanının neden bu kadar düşük olduğunu bir türlü anlamasak da adının hakkını epeyce veren bir yapım Küçük Sırlar. Zengin-fakir ayrımı üzerinden yürüyen ve liseli öğrencilere göre epey hareketli hayatlara sahip olan gençlerin sırlarını konu edinen bu dizi, sizi adeta entrika denizinde yüzdürüyor. Küçük Sırlar'a başladığınızda ekranın başından kalkamayacağınıza eminiz.

14. Kavak Yelleri - IMDb: 5.4

14. Kavak Yelleri - IMDb: 5.4

Gençlik dizileri ile ilgili bir liste yapıp içine Kavak Yelleri'ni koymasaydık büyük ayıp ederdik. 2007 - 2011 yılları arasında ekranlara gelen Kavak Yelleri, o dönemde ülkemizi kasıp kavurmuş ve Pinhani'nin eşsiz müzikleriyle bütün izleyicilerine aşk acısı çektirmiş bir yapım. İzlemediyseniz bile adını mutlaka duymuş olduğunuz Kavak Yelleri'nde bir grup liseli arkadaşın ergenlikten yetişkinliğe geçtikleri süreçte yaşadıkları birbirinden karışık olaylar ele alınıyor. Bu arada Aslı Enver'in de gençlik hallerini görmemiz, diziyi daha da keyifli bir hale getiriyor.

13. Lise Defteri - IMDb: 5.7

13. Lise Defteri - IMDb: 5.7

Lise Defteri, listemizin en kaliteli yapımlarından biri. Kadrosunda Ece Erken, Arda Kural, Selin Demiratar ve Emre Altuğ gibi isimlere de yer veren Lise Defteri, adı üstünde lise ortamında geçiyor ve liseli bir grup gencin hikayesini anlatıyor. Harika sahneleriyle sizi bazen ağlatan bazen de kahkahalara boğan bir dizi Lise Defteri. 2003 yılında ekranlara gelmeye başlayan bu diziyi hala izlemediyseniz şiddetle öneriyoruz.

12. Kırgın Çiçekler - IMDb: 5.7

12. Kırgın Çiçekler - IMDb: 5.7

Ve geldik ciğerimizi söken dizilerden birine! Kırgın Çiçekler; Türk gençlik dizilerini bırakın, Türk ekranlarının en dram dolu dizilerinden biri. ''Kemal'im yapmaz!'' repliğiyle akıllarımıza kazınan bu dizi, yetiştirme yurdunda kalan bir grup genç kızın hayatta kalma mücadelesini anlatıyor. Dizi mutlu sonla bitiyor olsa da o mutlu sona varana kadar yaşanan kayıplar ve entrika dolu olaylar sizi sizden alacak, bizden söylemesi. Diziyi izlerken başroldeki beş genç kızın başından geçen olaylara her ne kadar yüreğiniz parçalansa da onların bu küçük yaşlarına rağmen böylesine güçlü olmaları size umut verecek.

11. Çılgın Bediş - IMDb: 5.7

11. Çılgın Bediş - IMDb: 5.7

Çılgın Bediş, listemizdeki en eski yapım. 1996 yılında ekranlara gelen ve o zamanlar genç, yaşlı herkesi ekranları başına kilitleyen Çılgın Bediş; Bediş adında bir genç kızın biricik aşkı Oktay'la olan aşkını ve çok daha fazlasını konu ediniyor. Müzikleriyle size 90'lı yılların altın çağını yaşatan bu dizi, yayınlanmasının üzerinden yıllar geçmesine rağmen hala Türkiye'nin en çok sevilen gençlik dizilerinden biri ve hep de öyle kalacak gibi görünüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Tatlı Küçük Yalancılar - IMDb: 5.7

10. Tatlı Küçük Yalancılar - IMDb: 5.7

Tatlı Küçük Yalancılar, Pretty Little Liars adlı yabancı gençlik dizisinden yola çıkılarak kaleme alınmış ve ekrana aktarılmış bir yapım. Dizi her ne kadar ''Türk televizyon tarihinin en uzun öpüşme sahnesine sahip olan dizi!'' olarak bilinse de oyuncularına ve işlediği konuya haksızlık etmemek lazım. Bensu Soral, Dilan Çiçek Deniz ve Şükrü Özyıldız gibi oldukça yetenekli oyuncuları bünyesinde barındıran Tatlı Küçük Yalancılar, her bölümüyle izleyicisini şaşırtıyor. Spoiler vermiş gibi olmayalım ama dizi, final bölümünde öyle bir ters köşe yapıyor ki etkisinden birkaç gün kurtulamıyorsunuz. İzleyin, pişman olmazsınız.

9. Bodrum Masalı - IMDb: 6.1

9. Bodrum Masalı - IMDb: 6.1

Bodrum Masalı, Bodrum'un havasını evinize getiren sımsıcak bir dizi. Gençliğinin izlerini silmeye çalışan yetişkinlerin ve kendini yeni yeni keşfetmeye başlayan gençlerin hikayesini anlatan Bodrum Masalı, oldukça keyifli dakikalar yaşatıyor izleyicisine. Kadrosunda Şevval Sam ve Timuçin Esen gibi oyuncuları barındıran bu dizi, ekranlara gelmesinin ardından uzun bir süre geçmemesine rağmen yurt dışında da ülkemizdeki gibi oldukça büyük bir hayran kitlesine sahip.

8. Kampüsistan - IMDb: 6.1

8. Kampüsistan - IMDb: 6.1

Kampüsistan, bir dönem herkese üniversite hayali kurduran ve gerçekten üniversiteli gençleri izliyormuşuz hissi veren bir dizi olmuştu. Üniversite aşklarını, kampüs ortamını, üniversiteli gençlerin dostluklarını ve hayatta verdikleri mücadeleleri konu edinen Kampüsistan; o dönem üniversite hayali kuran gençlere en az bir kez ''Ben de böyle bir üniversite hayatı yaşamak istiyorum!'' dedirtmeyi başarmıştı. 2003 yılında ekrana gelen ve Kaan Urgancıoğlu'nun uzun saçlı gençlik hallerini görmemizi sağlayan bu diziyi izlemeye başladığınızda gençlik heyecanını sonuna kadar hissedeceğinize eminiz.

7. Hayat Bilgisi - IMDb: 6.5

7. Hayat Bilgisi - IMDb: 6.5

Ortega, Pikaçu, Barbie, Kikirik... Hayat Bilgisi, ''Ya gençlik dizisiymiş işte!'' deyip geçiştirilemeyecek kadar değerli bir yapım. ''Hoca camide!'' repliğini bütün izleyicilerin aklına kazıyan Hayat Bilgisi, size bolca hayat dersi veren ve en güzeli bütün bunları sizi sıkmadan yapan bir dizi. Her telden insanın olduğu bir sınıfın yaşadıklarını ve başlarından geçen olayları anlatan bu yapım, her dakikasıyla izleyicisine ayrı bir zevk veriyor.

6. Adı Efsane - IMDb: 6.5

6. Adı Efsane - IMDb: 6.5

Adı Efsane dizisini izlemediyseniz bile Fiko ve Sibel'in aşkını mutlaka bir yerlerde görmüşsünüzdür. Bir dönem bütün ülkeye aşk acısı çektiren Adı Efsane, eski bir basketbol oyuncusunun yeniden sahalara dönmesi ve bir grup genci hayata hazırlamasını anlatılıyor. Gökçe Bahadır'ı da izleme fırsatı bulduğumuz bu dizi, size gençliğin ağır yüklerini epeyce sorgulatacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Güneşi Beklerken IMDb: 6.9

5. Güneşi Beklerken IMDb: 6.9

Kerem Bürsin'i tüm ülkeye tanıtan Güneşi Beklerken, annesi ile bir sahil kasabasını bırakıp İstanbul'a taşınan ve burada hayatının aşkını bulan bir genç kızın hikayesini anlatıyor. Oldukça sürükleyici olan ve içerisinde barındırdığı gençlik ateşini sonuna kadar hissedeceğiniz Güneşi Beklerken, birçok farklı ülkede ekrana gelecek kadar çok sevilmiş bir yapım.

4. Medcezir - IMDb: 7.0

4. Medcezir - IMDb: 7.0

Burada sadece ''Medcezir işte!'' deyip geçmek geliyor içimizden çünkü kendisi ''Anlatılmaz, izlenir!'' tarzda dizilerden biri. Serenay Sarıkaya ve Çağatay Ulusoy'un rol aldığı bu dizi, bir dönem ortalığı kasıp kavurmuştu. Her seferinde 'Bir dölüm daha!' dedirten bu diziyi anlatacak kelime bulamasak da siz izlediğinizde neyi kastettiğimizi çok iyi anlayacaksınız.

3. Aşk 101 - IMDb: 7.5

3. Aşk 101 - IMDb: 7.5

Listemizin en genç üyesi, Aşk 101. Geçtiğimiz ay 2. sezonu ile sevenlerine veda eden ve Netflix'in Türk yapımı dizilerinden biri olan Aşk 101'in konusunu mutlaka ucundan kıyısından biliyorsunuzdur ama biz yine de şöyle biraz değinelim. Bambaşka karakterlere sahip bir grup arkadaşın hem okudukları okula hem de hayata olan isyanlarını konu edinen bu yapım, geçmiş ve gelecek arasında gidip geliyor. Eğer Aşk 101'i izlemediyseniz ve sosyal medyadaki spoilerlara rağmen hala izleme hevesiniz varsa bu diziyi mutlaka izlemelisiniz.

2. Yedi Güzel Adam - IMDb: 7.8

2. Yedi Güzel Adam - IMDb: 7.8

Listemizin en duygu yüklü yapımı, 7 Güzel Adam. Türk edebiyatının en başarılı şairlerinin hayatlarına değinen ve onlara gençlik yıllarından yetişkinlik yıllarına kadar eşlik etmemizi sağlayan Yedi Güzel Adam, öyle anlam yüklü repliklere sahip ki bu dizide geçen herhangi bir diyalogdan sonra boş boş duvarı izlemek isteyeceksiniz.

1. 7 Numara - IMDb: 8.7

1. 7 Numara - IMDb: 8.7

Adı her ne kadar 7 Numara olsa da gönüllerin 1 numarası olduğu gibi sıralamamızın da 1 numarası olmayı başarmış bir dizi ile listemizi sonlandırıyoruz. 7 Numara, bir grup üniversite öğrencisinin aynı evin içerisinde yaşadığı olayları konu ediniyor. 2000 - 2003 yıllarında ekranlara gelen bu yapım, hala oldukça büyük bir hayran kitlesine sahip, varın gerisini siz düşünün. ''Biraz güldürsün, biraz ağlatsın!'' derseniz hiç vakit kaybetmeden 7 Numara'yı izlemeye başlayabilirsiniz. Bu diziyi çok ama çok seveceğinize garanti veriyoruz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
26
9
9
5
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın