Görüş Bildir
Haberler
"Galatasaray'ın Durumu İç Açıcı Değil"

"Galatasaray'ın Durumu İç Açıcı Değil"

Fatih
27.03.2014 - 22:19

"Galatasaray'ın Durumu İç Açıcı Değil"

Galatasaray Divan Kurulu Üyesi Hayri Kozak, yaptığı açıklamada kulübe ve Başkan Aysal'a sert eleştirilerde bulundu.

Galatasaray Divan Kurulu Üyesi Hayri Kozak, kulübün durumunun iyi olmadığını belirtirken, Ünal Aysal'a da eleştirilerde bulundu.

Sky 360 'a açıklamalarda bulunan Kozak, kulüpteki düşüşün nedenini anlamak için teknik direktör olmak gerektiğini söylerken, 'Biz sadece izleyici olarak yorum yapabiliriz. Ama takımda bir moral dağınıklığı olduğu açık. İçerde ciddi bir kordinasyonsuzluk olduğu ortada. İlk günde Fatih Terim’in gelişiyle beraber sayın başkan Ünal Aysal ve CEO Lütfi Bey orada bulundular. Hemen ardından alınan bir kararla kulüp ikinci başkanı Özkan Olcay görevlendirildi.' ifadelerini ekledi.

'TAKIMDA MORAL YOK'

Takımda kargaşaının olduğunu belirten divan kurulu üyesi, 'Kulübün CEO'su Florya'dan sorulu kişi oldu. Sonrasında Şükrü Ergün ve amatör spordan sorumlu Mehmet Cibara.. Bu tam bir kargaşa. Bunlar büyük yanlışlar. Futbolcular da gayet normal olarak hayatlarında görmediği bir manzara ile karşılaştı. Tabii şaşkına dönmüş durumdalar.Takımda moral yok. Ciddi bir sahipsizlik var. Bu işi bilen uzman kişilerle Florya yönetilmiyor.' şeklinde konuştu.

Kozak kendi düşüncesini de, 'Artık sezon sonuna çok az kaldı. Ben olsam geriye dönük yıllarda sıcak izlenimler bırakmış, hakikaten futbolcularla iyi ilişkiler kurmuş, sempatisiyle ilgi toplamış Abdürrahim kardeşimizi düşünürdüm. Çağırdığınız zaman hemen gelir.' sözleriyle bahsetti.

'UJFALUSI GELDİĞİ GÜNDEN BERİ...'

Ujfalusi'den de bahsederken, 'Bu arada eski futbolcumuz olan Ujfalusi’yi getirdik. Ne yapar orda bilmiyorum. Ujfalusi geldiği günden beri varlığı televizyona yansımadı. Bu saatten sonra %100 performans sergilese ne olur?' ifadelerini kullandı.

Kozak, şu an için en önemli şeyin ligde ikinciliği geri almak olduğunu ve Galatasaray'ın bütün maçlarını kazanıp, Beşiktaş'ın puan kaybetmesini beklemeleri gerektiğini de açıklamalarına ekledi.

'ÜNAL AYSAL HARİKALAR YARATTI!'

Mancini'nin gitmesinin çözüm olmadığını söyleyen Kozak, 'Sayın Başkan Ünal Aysal harikalar yarattı! Başarıyla götüren Fatih Terim’i 24 saatte işinden ettiğini bütün kamoyu biliyor. Ben o konunun içinde bulunmuş ve çok üzüntü duymuş bir insanım. Başkan ve yöneticileri inanılmaz bir işe imza attı! Fatih Terim gitti, Mancini geldi. Mancini için konuşmak yanlış olur. Geldi neye uğradığını şaşırdı. Hangi ortama geldiğini farkında değildi.' ifadeleriyle de Ünal Aysal'ı eleştirdi.

Galatasaray mali durumundan da, 'Galatasaray’ın mali durumu çok kötüdür. İflasın eşiğine geldi, demek doğru olmaz. Sadece iyi yönetilmeye ihtiyacı vardır. Kulüp mali açıdan iyi yönetilmemektedir. Galatasaray’ın tarihinde görmediği seviyede harcamalar vardır. Galatasaray tarihinin son 3 yılda sayın Aysal geldiğinden bu yana, 1.5 milyar TL harcanmış. Siz böyle para harcadığınız sürece bir tarafta ciddi bir borç dururken, siz hiç bir yere gidemezsiniz. Galatasaray’ın birikmiş borcu da 555 milyon TL’dir.' sözleriyle bahsetti.

'KULÜBÜN İYİ YÖNETİLMEYE İHTİYACI VAR'

Kulübün problemlerine odaklanmaları gerektiğini söyleyen Kozak, 'TFF ve bütün herkes bize karşı dediğimiz üç yıllık dönemin ikisinde şampiyon olduk. Bütün hakemler, federasyon bize karşıyken bu şampiyonluklar nasıl geldi diye düşünür, insan. Hakem hatalarını bütün kulüpler yaşıyor. Biraz objektif olalım. Kulübün problemlerine konsantre olalım. Gerçeklere bakalım. Ünal Aysal geldiğinden itibaren medya tarafından destek gördü. Hiçbir eleştiri almadı. Bundan önceki dönemlerde Adnan Polat, rahmetli Özhan Aydın, Faruk Süren sürekli hırpalanmıştır. Ünal Aysal’ı eleştiren iki ve üç kişi vardır. Ben de onlardan biriyim. Son derece rahat ve eleştirisiz bir dönem yaşamaktadır.Kulübün durumu hiç iç açıcı değildir ama şunu da kamuoyu bilsin. Galatasaray gayrimenkul olarak Türkiye’nin en güçlü kulübüdür. Galatasaray’a kolay kolay bir şey olmaz. O bir yerden kendini kurtarır. Ama mutlaka kulübün iyi yönetilmeye ihtiyacı vardır.' ifadeleriyle konuşmasını noktaladı.

Goal.com

Kaynak: http://www.goal.com/tr/news/232/spor-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın