Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan: 'Suriye'de Ateşkes Sona Erdi'

Erdoğan: 'Suriye'de Ateşkes Sona Erdi'

BM Genel Kurul toplantıları için gittiği ABD'nin New York kentinde MSNBC kanalının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Suriye'deki ateşkes bitti mi?' sorusuna,  'Ne yazık ki öyle. Suriye'de ateşkes ölü doğdu.' şeklinde yanıt verdi. Erdoğan ayrıca ateşkes sürecinin başarısız olmasına karşın ABD ile Rusya arasında süren görüşmelerden yeniden bir ateşkes sağlanması için ümidini koruduğunu belirtti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ateşkesin neden ve kim tarafından engellendiğine ilişkin ABD ile Rusya arasında 'karşılıklı suçlamaların' olduğunun hatırlatılması üzerine Erdoğan, '(Halep'teki) Yardım konvoyuna saldırıdan bizzat Esad sorumludur. Bu saldırıyla Esed rejiminin karakterini bir kez daha görmüş olduk.' dedi.

Söz konusu bölgenin aslında 'uçuşa yasak bölge olması gerektiğini' birçok kez dile getirdiklerini anlatan Erdoğan, ilgili ülke liderlerinin bu fikirle yeterince ilgilenmediğini belirtti.

Gülen'in iadesi

Gülen'in iadesi

15 Temmuz'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, 'Türkiye'de demokrasinin, milletin cesareti ve gayreti sayesinde kurtulduğunu' anlatan Erdoğan, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ABD'den iadesini kesin bir kararlılıkla beklediklerini vurguladı.

ABD'de 8 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri sonucunda kimi başkan olarak görmek istediği ile ilgili soru üzerine Recep Tayyip Erdoğan, 'Benim için en isabetli olanı Amerikan halkının istediği, seçtiği kişidir. Amerikan halkının tercihi doğru tercihtir. Demokrasi her şeyden önemlidir.' değerlendirmesinde bulundu.

"Trump'ın 'ABD'ye Müslümanların alınmaması' önerisi uygulanamaz"

"Trump'ın 'ABD'ye Müslümanların alınmaması' önerisi uygulanamaz"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump'ın 'Müslümanların ABD'ye alınmaması' şeklindeki açıklaması hakkındaki görüşleri sorulan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Ben bu tür şeylerin olabileceğine ihtimal vermiyorum. Siyaset uzun soluklu bir maratondur. Birçok şey seçim meydanlarında farklı, seçimden sonra farklı şekilde gerçekleşebilir.' dedi.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın