Dilan Polat Olmasa Öğrenemeyecektik! Pek Bilinmeyen 12 Para Aklama Yöntemi
Son birkaç haftadır gündemimiz sadece Dilan Polat ve ailesi... Hakkında kara para aklama ve daha birçok suçtan iddia nedeniyle gözaltına alınan, sorguları yapılan ailenin son durumu merak konusu. Bütün bunlar gündemi bu kadar meşgul ederken, kara para aklama daha başka nasıl yöntemlerle oluyor anlatıyoruz!
Kara para kısaca yasal olmayan yollardan kazanılmış paradır. Bundan dolayı kara para ile büyük harcamalar yapılamaz. Aklamanın genel amacı; yasal olmayan faaliyetlerden elde edilen gelirlerin yasal olarak elde edilmiş gibi mali sisteme sokulması, bir başka deyişle bu gelirlerin yasadışı faaliyetlerden elde edildiğinin gizlenmesidir. Kara parayı aklamak için çok çeşitli yöntemler vardır. Bunlardan en çok bilinenleri Maliye Bakanlığına bağlı MASAK adlı kuruluşun internet sitesinden derledik.
Kaynak: MASAK
Hayatımıza yaptığı şovlar ile giren ve her şeyiyle olay olmaya devam eden Dilan Polat büyük kaos yarattı. Toplam 80 şubeye sahip olan Dilan Polat son yıllarda Türkiye'de en çok tanınan güzellik merkezi sahibi olmuştu.
Yaşamlarının giderek lüksleşmesi ve daha da zenginleşmeleri gözlerden kaçmadı. Ama zaten onların da bu zenginliği gizlemek gibi bir niyetleri yoktu. Bütün bu olayların patlama noktası Dilan Polat'ın bir magazin programına katılmasıyla gerçekleşti.
Dilan Polat ve ailesi için bu programdan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmadı. Harcamalarından sık sık bahseden Dilan Polat'a programdan kısa süre sonra MASAK tarafından inceleme başlatıldı.
Kara para aklama, naylon şirketler ve daha fazlası... Bütün bunlar tek tek belgelenmeye başlarken gözaltılar da başlamıştı. Geçtiğimiz hafta Dilan Polat, Engin Polat ve Sıla Doğu gözaltına alındı.
Bütün bunlar yaşanırken ve göz önüne çıkmışken bakalım kara para aklamanın daha başka nasıl yöntemleri varmış?
Maliye Bakanlığı'na bağlı MASAK'a göre bu yöntemler şu şekilde sıralanıyor:
1. Fonların fiziken ülke dışına kaçırılması
2. Şirinler (smurfing) yöntemi
3. Parçalama (structuring) yöntemi
4. Vergi cennetleri (off-shore)
5. Paravan (Kağıt üstündeki) ya da hayali şirketler
6. Oto-finans borç yöntemi (Loan-back)
7. Döviz Büroları
8. Kumarhane ve Casinolar
9. Nakit para kullanılan işyerlerinin işletilmesi (Göstermelik şirketler)
10. Sahte fatura (hayali ihracat)
11. Alternatif havale sistemleri (hawala vs.)
12. İnternet bankacılığı ve elektronik para
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın
En önemlisi de salak gibi dikkat çekmemektir
başka yöntemler var bunlar çok eskidi, aklamak anlamında değil ama 0 vergi ile parayı ülkeye getirtebiliyorsunuz. Yasal olarak. Etik mi ? değil ama Yasal. Ço... Devamını Gör
en iyisi bitcoin al usb ye yükle..
Bitcoin almak için parayı bankaya banka dan bitcoin alacağın yere veriyorsun büyük miktarda parayı nerden buldun diye sorunca cevap veremesin o zaman yakalan... Devamını Gör