Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu: 'PKK Elçi'nin Ölümünün Müsebbibi'

Davutoğlu: 'PKK Elçi'nin Ölümünün Müsebbibi'

Onedio Medya
01.12.2015 - 21:09 Son Güncelleme: 02.12.2015 - 11:35

Başbakan Davutoğlu, HDP lideri Demirtaş’ın sözlerini çarpıttığını ve Tahir Elçi nasıl ölmüş olursa olsun müsebbibinin PKK olduğunu söyledi. Can Dündar ile ilgili olarak da “Bizi teröristlere destek veriyor göstermek isteyenler şeref madalyasından bahsediyor” dedi.  Davutoğlu, Rusya’nın Türkiye’ye uyguladığı ekonomik yaptırımlara karşı da telafi edici önlemler alacaklarını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Ahmet Davutoğlui KKTC'de Habetürk televizyonunun sorularını yanıtladı. 

Davutoğlu, kendisi ile HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş arasında, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin ölümü ile ilgili olarak süren tartışmada Demirtaş’ın sözlerini çarpıttığını öne sürdü. “PKK yaptı dedim diyor. Bu işin müsebbibi PKK dedim” açıklamasında bulundu. Can Dündar ile ilgili olarak da “Bizi teröristlere destek veriyor göstermek isteyenler şeref madalyasından bahsediyor” dedi.

Tahir Elçi’nin polis kurşunuyla öldürüldüğünü iddia eden HDP lideri Demirtaş, 'Elinde hangi belge var?' diye soran Davutoğlu’na “ Sayın başbakan, peki olay yerini sen inceledin mi ki ilk andan beri 'PKK yaptı’ diyorsun? Bunu söylerken elinde hangi belge var?” diye yanıt vermişti.

“Her olayda suçluyu hemen ilan ediyor”

Davutoğlu Demirtaş’ın söylemediği bir sözü kendisine atfettiğini söyledi ve şöyle konuştu:

'Demirtaş her olay olduğunda suçluyu hemen ilan ediyor. Ankara olayı, Tahir Elçi olaylarında ‘Katil devlet’ dedi. ‘Bu işin müsebbibi PKK’dır’ dedim ‘O teröristler polislere ateş açmasalardı, sonra da kaçmasalardı Tahir Elçi ölmezdi’ dedim. ‘PKK yaptı’ dediğimi söylüyor.'

“Savcı oraya gitti roket attılar”

“Savcı oraya gitti roket attılar”

Davutoğlu olayın perde arkasının ortaya çıkmasına PKK’nın engel olduğunu da belirtti:

“Bütün riski göze alarak savcı oraya gitti, roket attılar. Bir daha gittiler, bomba patlattılar. Bir daha gittiler, ateş ettiler. Baro üyeleri ile gittiler yine ateş ettiler. Peki bunu kim örtmek istiyor? Burada o çatışma esnasında arada kaldıysa ya da teröristler vurduysa açıklanacak. Ama bir şeyler açıklanamayacaksa bunun sebebi başsavcıya roket atan örgüttür”

“Şeref madalyası diyor”

“Şeref madalyası diyor”
İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan, MİT TIR’ları hakkında yaptığı haber sebebiyle ttutuklu yarılanan Can Dündar ve Erdem ve Erdem Gül hakkında da konuştu. Bu iki ismin, kendilerini uluslararası kamuoyunda zor durumda düşürmek isteyen bir komploya hizmet ettiğini savundu ve şu ifadeleri kullandı:

“Can Dündar’a ‘şeref madalyası’ deniyor. O olayın doğrudan muhatabı benim. Suriye Dışişleri Bakanı’nın ‘Sizin gazeteleriniz teröristleri barındırdığınızı söylüyor’ demesine yol açanlar şeref madalyasından bahsediyor. Bu MİT TIR’ları operasyonunda tıpkı Putin’in yaptığı gibi Türkiye’yi DAEŞ’e destek verir pozisyona düşürme çabası var. Bunlar suç mı ? Buna mahkeme karar verir. Burada tutuklu olması istisnaidir. Mahkeme niye tutuklu yargılıyor bilemem. Normal şartlarda tutuksuz yargılanmalıydı. Bu gazetecilik mi, suç mu buna mahkeme karar verir. Basından bu tğür konularda hassasiyet bekleme hakkımız var. Biz ne suç işledik ki uluslarası mahkemeye çıkmamaızı hedefleyen bir komplonun hedefi olduk. Bu olayın Ahmet Şık, Nedim Şener olayına benzediğini düşünmüyorum”

"Düşürülmeseydi millete hesap vermek durumunda kalırdık"

"Düşürülmeseydi millete hesap vermek durumunda kalırdık"

Düşürülen Rus uçağına da değinen Davutoğlu, “Türkiye krizi başlatan taraf değil. Türkiye kendi hava sahası ile ilgili son derece defansif bir işlem yaptı.

Şu an bu işlem yapılmamış olsaydı ’Niye TSK görevini yapmadı’ diye sorulabilirdi. En başından itibaren son derece dostane biçimde ’Bizim hava sahamızı ihlal etmeyin’ diye söylendi. ’Bayırbucak bölgesinde DAEŞ unsuru yok’ dedik. Ama esas olan uluslararası hukuktan kaynaklanan görevimizi yerine getirdik. Bunu yapmamış olsaydık görevimizi yerine getirmemiş olurduk. Millete hesap vermek durumunda kalırdık” dedi.

'Gerekli tedbirler alınacak'

Rusya’nın uyguladığı ekonomik yaptırımlardan Türk ekonomisinin etkilenmemesi için bir dizi tedbir alacaklarını anlatan Davutoğlu, “Bütün tedbirleri masaya yatırdık. Bugün sabah Sayın Mehmet Şimşek bu tedbirleri bana anlattı. hemen alacağımız tedbirler var. Türk ekonomisinin etkilenmemesi için neler yapacağımızı yakında kamuoyu ile paylaşacağız. Gerek ithalat-ihracat dengeleri gerek enerji konusunda bir kayıp olacaksa bu karşılıklı olacak. İki tarafın da zararına olacak bu tür suçlamalar ve ambargolar ilan etmek yerine beraber konuşmayı tercih ederim. Ukrayna ile krizde bütün ülkeler ambargo konuşurken ’Biz Rusya ile komşuyuz’ dedik.

Milli güvenliğimizi sarsacak hiçbir eyleme izin vermeyiz. Fevri davranmayız. Bir söylem savaşına girmeyiz. Rasyonel bir taraf olarak Rusya’nın aldığı karar bizi nasıl etkiler, bunun tedbirlerini alırız. Rusya gümrüklerinde bekleyen yaş sebze ve meyvelerimizi orada bozulmayacak şekilde geri çekeriz. Burada ihracatçılarımızın ve turizmcilerin zarar görmemesi için gerekli tedbirleri alırız. Paniğe kapılmasınlar, zarar görmemeleri için çalışmalar yapıyoruz. Enerji Bakanımıza da alternatifler üzerinde çalışma talimatı verdim” ifadelerini kullandı.

Kaynak: HabertürkAl Jazeera ve İHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
34
20
9
3
2
2
0