Görüş Bildir
Haberler
Çin'de Ortaya Çıkan Gizemli Virüs Dünyaya Yayılmaya Başladı: Uçaklar Kontrol Ediliyor, Havalimanları Alarmda

etiket Çin'de Ortaya Çıkan Gizemli Virüs Dünyaya Yayılmaya Başladı: Uçaklar Kontrol Ediliyor, Havalimanları Alarmda

Çin'in Wuhan kentinde tanımlanamayan virüs dünya çapında paniğe yol açtı. Bulaştığı kişilerde akciğer rahatsızlıklarına yol açan ve şimdiden dört farklı ülkeye de yayılmış durumda olan virüs sebebiyle 6 kişi hayatını kaybetti. Dünya Sağlık Örgütü ise dünya çapında daha çok vakanın görüleceğini kaydetti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aralık ayında Çin'in Wuhan kentinde bir balık pazarında ortaya çıkan virüs tüm dünyada paniğe yol açtı. Çinli yetkililer virüsün şu ana kadar 258 kişiye bulaştığını, 6 kişinin ise hastalık nedeniyle hayatını kaybettiği ifade etti.

Yakın temasta insandan insana bulaşabiliyor

Yakın temasta insandan insana bulaşabiliyor

Dünya Sağlık Örgütü'nden (WHO) pazartesi günü yaptığı açıklamada salgının bir hayvandan yayılmış olma ihtimalinin yüksek olduğu ve yakın temasla insandan insana bulaşabildiğini açıkladı.

WHO acil durum komitesi, salgının uluslararası bir acil durum oluşturup oluşturmadığını değerlendirmek üzere çarşamba günü toplanacak. Toplantıda virüsün yayılmasının önlenmesi için gerekli tedbirler ele alınacak.

Çin Hükümeti, Hubey eyaletine bağlı Vuhan Belediyesi'nde 200'ü aşkın insanı etkileyen virusün Corona virüsü olduğunu açıkladı.

Çin Hükümeti, Hubey eyaletine bağlı Vuhan Belediyesi'nde 200'ü aşkın insanı etkileyen virusün Corona virüsü olduğunu açıkladı.
İçeriğin Devamı Aşağıda

Coronavirüsler geniş bir virüs ailesi olmakla birlikte sadece altısının (yenisi ile birlikte 7) insanları enfekte ettiği biliniyor. Wellcome Trust'tan Dr. Josie Golding hastalığın Sars'a benzerliği üzerine 'Sars'ın güçlü bir anısı var, burası çok fazla korku geliyor, ancak bu tür hastalıklarla başa çıkmak için çok daha hazırız' dedi.

Çin dışında 4 ülkede daha görüldü

Çin dışında 4 ülkede daha görüldü

Wuhan kentindeki 258 vakanın yanısıra Pekin, Şanghay, Guangdong ve Zejiang'da 20 vaka rapor edildi. Ayrıca Güney Kore, Japonya ve Tayland'ı ziyaret eden 4 Çinli'de de hastalık tespit edildi. Wuhan'dan iş gezisinden dönen bir Tayvanlı işkadının da hastalık virüsü taşıdığı onaylandı.

Corona virüsünün neden olduğu salgının ABD’de de ortaya çıktı

Corona virüsünün neden olduğu salgının ABD’de de ortaya çıktı

ABD Salgın Kontrol Merkezi, ülkenin kuzey batısında yer alan Seattle şehrinde hastaneye başvuran bir kişide Corona virüsü tespit edildiğini bildirdi.

Dünya Sağlık Örgütü Sözcüsü Tarık Jasareviç, “Önümüzdeki günlerde Çin'in diğer bölgelerinde ve diğer ülkelerde daha çok vakanın görülmesini bekliyoruz” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünya çapında önlemler alınmaya başlandı

Dünya çapında önlemler alınmaya başlandı

İlk vakanın pazartesi günü duyurulduğu Güney Kore'de havalimanlarında sıkı güvenlik önlemleri alındı. Wuhan'dan doğrudan uçuş olan tek havalimanı Incheon'da bu kentten gelen yolcular ayrı olarak iki giriş kapısından alınıyor. Yetkililer kulak termometreleri kullanarak yolcuların vücut sıcaklığını ölçüyor. Giriş kapıları haftada iki defa dezenfektan spreylerle temizleniyor.

Rusya'da havaalanlarında virüs taşıyanları tespit edebilmek için Çin'den gelen yolcuları termal kameralardan geçirmeye başladı. Moskova'daki Şeremetyevo ve Vnukovo havaalanları ile Yekaterinburg ve Irkutsk'daki havaalanlarına termal kameralar yerleştirildi.

Hong Kong'ta alarm seviyesi en üst düzeye çıkartıldı

Hong Kong'ta alarm seviyesi en üst düzeye çıkartıldı

Çin'in yarı özek bölgesi Hong Kong'da yetkililer termal tarayıcılar dışında Wuhan'dan gelen tren ve uçakları temizlik önlemlerini arttırarak dezenfekte etmeye başladı. SARS salgınında Çin'den sonra en fazla etkilenen yer olan Hong Kong yönetimi bilgilendirme konusunda yavaş olmak ve yeterince ihtiyatlı davranmamakla eleştirilmişti. Bunun tekrar yaşanmasını istemeyen yetkililer alarm seviyesini en üst düzeye çıkardı.

Japonya'da Wuhan şehrini ziyaret eden 30'lu yaşlarda bir erkeğin virüsü taşıdığı tespit edildi. Sağlık Bakanlığı söz konusu kişiyle temasa geçen 41 kişiye ulaşıldığını ve izlenmeye başlandığını açıkladı. Bakanlık bu kişilerden hiçbirinin şu ana kadar semptomları göstermediğini duyurdu. Başbakan Şinzo Abe havaalanları ve diğer ülkeye giriş noktalarında kontrollerin artırılması ve karantina önlemlerinin alınması talimatı verdi. Wuhan'dan gelen ziyaretçilere bir sağlık formu doldurma zorunluluğu getirildi.

Uyarı levhaları asıldı

Uyarı levhaları asıldı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Avustralya Sağlık Bakanlığı Wuhan'dan gelen uçuşların sağlık ekipleri tarafından karşılanarak taramadan geçirildiğini duyurdu. Ayrıca Yeni Güney Galler eyaletinde yolculara İngilizce ve Çince broşürler dağıtılarak hastalığın belirtileri hakkında bilgi veriliyor. Brisbane şehrinde yetkililer Wuhan'dan gelen bir yolcunun nefes alma problemleri yaşaması üzerine karantinaya alındığını ama şu an iyileştiğini açıkladı.

Amerika Birleşik Devletleri'nin üç ana hava limanı olan New York'taki John F. Kennedy, San Fransisco International ve Los Angeles International Havalimanlarında Wuhan'dan gelen yolcular termal taramada geçirilmeye başlandı. Amerikan Hastalıklarla Mücadele Merkezi yeni koronovirüsünün tespit etmek için yeni bir test geliştirildiğini ve bunun yurt içi ve yurt dışı paydaşlara aktarılacağını duyurdu.

İtalya'nın başkenti Roma'da Sağlık Bakanlığı havaalanına virüsle ilgili bir uyarı levhası astı. Levha'da virüsün neden olduğu semptomlar ve bulaşma riskinden korunma yöntemleri hakkında bilgi veriliyor.

Corona virüsünden nasıl korunulur?

Corona virüsünden nasıl korunulur?
  • Öksüren ve hapşıran insanlardan uzak durun.

  • Hastalıktan korunmak için kalabalık yerlerde maske kullanın.

  • Özellikle hastalığın yaygın olduğu bölgelerde (Çin’e seyahat edecekler için) canlı hayvanlarla temas etmeyin.

  • Hijyen kurallarına dikkat edin. Ellerinizi en az 20 saniye boyunca sabun ve su ile yıkayın.

  • İnsandan insana da bulaşabilen virüsün semptomlarını görürseniz en yakın hastaneye başvurun.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
361
118
46
29
28
22
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
clearskies

Türkiye sıçtı desene, sınır kontrol falan hak getire. Binlerce insan elini kolunu sallayarak sınırlardan geçiyor, ufacık virüs..

pofudukpofyumak

Filmlerde oluyor ya, güçlü bir örgüte bağlı araştırma yapan bilim insanları ölümcül bir virüs bulur ve "dünyanın nüfusunu azaltmak, kaynakları çoğaltmak" içi... Devamını Gör

feyk

yanliz global, entegre dunyada hic bir hastalik tek ulke ile sinirli kalmaz. hastaliklar dogasi geregi asla sabit durmaz, hizla mutasyon gecirir, elinde bir ... Devamını Gör

feyk

cin bu konuda tam bir saatli bomba. kalabalik sehirlerde yasiyorlar, hijyen seviyeleri cok dusuk, her cesit garip hayvani yetistiriyorlar ve yiyorlar. yetist... Devamını Gör