İş Yerinde Müzik Çalana Ceza: Ödeme Yapmayanlara Hapis Cezası Var
Kuaförler, kafeler ve marketler gibi işletmeleri yakında ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. İş yerinde arka planda çalan müzikler için metrekare başına yıllık 6 bin TL telif ücreti talep edildi. Ödeme yapmayanlara hapis cezası var.
Türkiye genelinde faaliyet gösteren kuaförler, kafeler ve marketler gibi işletmeler hakkında yeni bir düzenlemeye gidildi.

İşletmeler, mekanlarında çalan müzikler için telif ücretiyle karşı karşıya kalacak.
Müzik Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği (MESAM) tarafından gönderilen ihtarnamelerde, işletmelerden metrekare başına yıllık 6 bin TL telif ücreti talep edildi.
ATV'nin haberine göre; Ödeme yapmayanlar için de ceza var. Lisans bedelinin 3 katı tazminat, banka hesaplarına haciz ve 1-5 yıl arasında hapis cezası geleceği açıklandı.

Dükkanına ihtarname gönderildiğini söyleyen ve İstanbul'da 35 yıldır berberlik yapan Recep Gökçetin, ''İhtarnamede 'Salonunuzda müzik çalıyorsanız yıllık 8-12 bin TL lisans ücreti ödeyeceksiniz, aksi halde yasal işlem başlatılacak' yazıyordu. Müşterilerimizle sohbet ederken radyodan şarkı açıyorduk. Şimdi 'Ya öde ya da müziği kapat' diyorlar. Ödemezsek hapis cezası bile var. Bu nasıl bir uygulama?' dedi.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!





Yorum Yazın