Görüş Bildir
Haberler
CHP'li Vekiller Bayramda Gazze'ye Gidiyor

CHP'li Vekiller Bayramda Gazze'ye Gidiyor

Onedio Medya
21.07.2014 - 22:05 Son Güncelleme: 22.07.2014 - 00:27

CHP'li Vekiller Bayramda Gazze'ye Gidiyor

CHP, Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığında bir heyeti Gazze’ye göndermeye hazırlanıyor.

Heyette, CHP’nin TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ile Cezaevi İnceleme ve İzleme Komisyonu üyeleri Veli Ağbaba, Levent Gök, Hüseyin Aygün, Sinan Aygün, Tufan Köse, Mahmut Tanal, Özgür Özel, Muharrem Işık ve Nurettin Demir ile CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız yer alacak. Yapılan ortak açıklamada, “Gazze’de çoğu sivil olmak üzere yüzlerce insan, bütün dünyanın gözü önünde İsrail’in insanlık dışı askeri harekatının kurbanı olmaktadır. İsrail, çoluk çocuk demeden insanları katletmektedir. Gazze’den akan kanı, uluslararası düzeyde yapılan ve kâğıt üstünde kalan kınamalar da durdurmamaktadır. Filistinli kardeşlerimiz yanı başımızda katledilmektedir. Bugün itibarıyla, İsrail’in insan haklarına aykırı uygulamalarına ve yürüttüğü savaş politikasına dur diyebilmek için, Ortadoğu’da barışın sağlanması adına gerçekten samimi bir adım atarak Filistin’de dökülen kanı durdurabilmek için Gazze’ye hareket etme kararı aldık.” denildi.

Bölgeye ulaşabilmek için izlenecek yol ve yöntem konusunda çalışmalara başlandığı belirtilen açıklamada, “Yarın (bugün) konuyla ilgili Dışişleri Bakanlığı’na başvuracağız. Ortadoğu’da akan kanı durdurmak için adım atmayanların ve İsrail’i koruyan Kürecik Radar Üssü’nü kapatmayı dahi gündemlerine almayanların sorumsuzluğuna karşı bizler Gazze’de ‘İnsanlık Kalkanı’ oluşturmak üzere yola çıkıyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Dışişleri izin vermese de gideceğiz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Dışişleri Bakanlığı’ndan olumsuz cevap almaları durumunda bile Gazze’ye gideceklerini kaydetti. Ramazan Bayramı’nda Filistin’de olmayı planladıklarını belirten Ağbaba, “Sadece açıklamalarla bu iş olmuyor. Biz desteğimizi açık ve net göstermek istiyoruz. Tepelerine 24 saat bomba yağdırılan Filistin halkı ile dayanışma içerisinde olduğumuzu bu şekilde göstereceğiz.” dedi. Filistin’de yaşanan katliamların en büyük sorumlusunun AKP iktidarı olduğunu savunan Ağbaba, “CHP sözde değil, özde Filistin halkının yanındadır. Riskler ne olursa olsun biz Gazze’ye gideceğiz. Gazze halkına moral vereceğiz, yaralıları hastanede ziyaret edeceğiz. Onlarla birlikte olduğumuzu tüm dünyaya göstereceğiz. Dünya kamuoyunun da sadece olayı kınamakla yetinmemelerini fiili olarak da harekete geçmelerini bekliyoruz.” diye konuştu.

CHP Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız da şu görüşü dile getirdi: “Gazze’ye giderek yaşanan katliamın saklanan gerçek yüzünü Türkiye halkına anlatacağız. Gerekirse İsrail veya Suriye üzerinden Gazze’ye geçerek bu yaşanan katliama sessiz kalmayacağız. Türkiye’de İstanbul ve 81 ilde gençliğimiz Gazze’de yaşananlara sessiz kalmayarak eylemlerini sürdüreceklerdir. Sözde dünya liderinin yapamadığını, gençlik olarak biz yapacağız ve bu katliamda masum çocukların ölmemesi için elimizi taşın altına koyacağız.”

HABİB GÜLER

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/_chpli-vekill...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0