Görüş Bildir
Haberler
CHP'den 'Sultanahmet' Soruları

CHP'den 'Sultanahmet' Soruları

ATKN
12.01.2015 - 12:38 Son Güncelleme: 12.01.2015 - 13:00
İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde 'Sultanahmet’te bir polisin hayatını kaybettiği terör saldısının zanlısı Diana Ramazova’nın Suriye’ye Kilis üzerinden iki defa giriş çıkış yaptığı iddiası doğru mudur?' diye sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Davutoğlu’nun yanıtlaması talebiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Tanrıkulu soru önergesinde Diana Ramazova'nın uyruğu, beş yıl içinde Türkiye'de hangi illerde ne kadar süreyle kaldığı ve Ramazova'ya kırmızı pasaport tahsis edildiğine ilişkin iddialarla ilgili sorular yöneltti.

Tanrıkulu'nun önergesinde yer alan sorular şunlar:

'6 Ocak 2015 günü İstanbul Sultanahmet’te bir polisin hayatını kaybettiği terör eyleminin zanlısı Diana Ramazova'nın son altı ay içerisinde Suriye'ye Kilis üzerinden iki defa giriş çıkış yaptığı iddiası doğru mudur?

Diana Ramazova'nın uyruğu nedir?

İddia doğruysa, Diana Ramazova hangi tarihlerde ve Türkiye'den hangi sınır noktalarından Suriye'ye geçiş yapmıştır?

Diana Ramazova, son beş yıl içerisinde Türkiye'de hangi illerde ne kadar süreyle kalmıştır?

Diana Ramazova hangi tür vize ile Türkiye'ye giriş yapmıştır? Hangi elçiliklerden ve başkonsolosluklardan, hangi tarihlerde vize ile Türkiye’ye giriş yapmıştır?

Diana Ramazova’ya kırmızı pasaport tahsis edildiği veya Türkiye topraklarından Suriye’ye özel geçiş izni sağlandığı iddiası doğru mudur?

Diana Ramazova’nın Ekim 2013'te Gaziantep’teki bir hastanede tedavi edildiği iddiası doğru mudur?

Diana Ramazova’nın ve kocası Ebu Edlbiyev’in İnterpol / Kırmızı Bülten ile arandığı iddiası doğru mudur?

İddia doğruysa, Diana Ramazova’nın ve kocası Ebu Edlbiyev için Kırmızı Bülten ilanı hangi tarihte Türkiye'ye iletilmiştir?

Diana Ramazova’nın ve kocası Ebu Edlbiyev’in 2013 Haziran ayında Türkiye’ye giriş yaptıkları ve bir ay sonra da Suriye’ye geçtikleri iddiası doğru mudur?

İddia doğruysa, Diana Ramazanova'nin ve kocası Ebu Edlbiyev’in Kırmızı Bülten ile aranmalarına rağmen Türkiye’ye giriş yaptıkları sırada gözaltına alınmamalarının sebebi nedir?”

Sultanahmet saldırısı

Sultanahmet saldırısı

6 Ocak’ta İstanbul Sultanahmet’te meydana gelen bombalı saldırıda, polis memuru Kenan Kumaş şehit oldu. Saldırıda bir polis yaralanırken, bombayı patlatan saldırgan da öldü.

Saldırganın cebinde patlamamış iki el bombası ile birlikte bir cep telefonu ele geçirildi. Polis ekipleri bu telefonun içinde yer alan sim kart vasıtası ile saldırgan ile kimlerin irtibat kurduğunu bulmaya çalıştı. Ramazova'nın kimliği de cep telefonundaki bilgilerden belirlendi.

İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, 'Sultanahmet bombacısının kimliğini tespit ettik ama şu aşamada açıklamak doğru değil' açıklaması yaptıktan kısa bir süre sonra Doğan Haber Ajansı, bombalı saldırıyı Rus uyruklu Diana Ramazova adlı kadının gerçekleştirdiği duyurdu. Ajans daha sonra Ramazova'nın Dağıstanlı olduğunu ve Türkiye'ye 2014'ün Haziran ayında giriş yaptığı haberini geçti.

Saldırganın İstanbul’a havayolu ile gelme ihtimali üzerine de havalimanı güvenlik kameraları da tarandı.

"Takside Rusça konuştu"

Saldırganı olay yerine getiren taksi şoförü, ifadesinde kadının kendisi ile Rusça konuştuğunu söylemişti. Bu durum üzerine, öldüğünde hamile olan saldırganın Rusya vatandaşı bir Çeçen olabileceği ihtimali araştırılıyordu. “Kara dul” olarak tanımlanan Çeçen kadınlar, Rusya ya da Çeçenistan’da çatışmalarda ölen kocalarının ardından benzer eylemler gerçekleştirmişlerdi.

Al Jazeera Turk - DHA

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/chp...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0