Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan: 'Adli Tıp Raporlarını Nerenize Koyacaksınız?'

Erdoğan: 'Adli Tıp Raporlarını Nerenize Koyacaksınız?'

adem kara
15.02.2014 - 15:53
İçeriğin Devamı Aşağıda

'Adli Tıp Raporlarını Nereye Saklayacaksınız?'

Başbakan Erdoğan, Kabataş'ta yaşanan olayla ilgili, 'Attığınız manşetler doğru değil, adli tıp raporlarını nereye saklayacaksınız, nerenize koyacaksınız?' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Şişhane-Haliç Metro Geçiş Köprüsü-Yenikapı Metro Hattı'nın Yenikapı Marmaray İstasyonu'nda düzenlenen açılış töreninde konuştu.

Erdoğan, geçen yılın mayıs ve haziran aylarında İstanbul'da sokak hareketleri başlatıldığını ifade ederek, şöyle konuştu:

'Yaktılar, yıktılar, insanlara saldırdılar. Başörtülülere saldırılarda bulundular, camilerimize dahi saygısızlık yaptılar. Kabataş'ta, yavrusu ile beraber, orada bir kızımıza yapılan saldırıyla alakalı bakın şimdi onunla üzerinde oynamaya başladılar. O günden bugüne sesleri çıkmayanlar, şimdi bunun öyle değil, böyle diyerek bunu da yalanlamaya kalkıyorlar. Yazık yazık... Çok açık, net söylüyorum.

Medya dünyasında amiral diye geçinenlerle söylüyorum, hele hele bugün attıkları başlığı, özellikle kendilerine hatırlatıyorum. Bunun altında da boğulacaksınız. Çünkü bu attığınız manşetler de doğru değil. Sizler Adli Tıp Raporları'nı nereye saklayacaksınız, nerenize koyacaksınız? Adli Tıp Raporu'ndan bahsediyorum. Bütün görüntüleri koyun bir kenara, bu bayanın çocuğu ile beraber aldığı darbeyle ilgili aldığı raporu ne yapacaksınız?

'Tarih sizi affetmeyecek'

' Bunların hayatı yalan üzerine inşa edilmiştir' diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

'Bakın haziran, temmuz, ağustos, eylül, ekim, kasım, aralık, ocak. Aradan 8 ay geçti, 8 ay... Şimdi kendilerine göre yeni yeni senoryalar hazırlıyorlar. O hanımefendi ile çocuğu konusunda bu defa yeni bir hazırlığın içine girdiler. Bunları yutturamazsınız. Benim milletim bunu yutmaz. Herşey açık, net ortada ve o zaman savcının bütün tespitleri ortada, Adli Tıp Raporu ortada ve şimdi siz bunu tersine çevirmek istiyorsunuz. Niye? Altında boğuldunuz. Şimdi bundan kurtulmak istiyorsunuz. Kurtulamayacaksınız. Tarih sizi affetmeyecek. Tarih şimdi bu yalan yanlış senaryonun yanında yer alan medyayı da affetmeyecek.'

'Türkiye 1071'de mi kuruldu?'

'CHP'nin genel müdürünün, uluslararası bir gazeteye, Türkiye düşmanı olan operasyoncu bir gazeteye röportaj verdiğini' belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

'Diyor ki; 'Türkiye kurulduğu tarihten...' Bakın çok enteresan burası, 'Türkiye kurulduğu tarihten 1071'ten bu yana yüzünü medeniyete çevirmiştir.' Türkiye 1071'de mi kuruldu? 'Şimdi bizi bir Orta Doğu ülkesi haline getirmeye çalışıyorlar, bu kabul edilemez' diyor. Kardeşlerim, şimdi bunun neresini düzelteceksin, işte seviye bu. CHP genel müdürünün seviyesi bu. CHP'nin başında 1071'i, Türkiye'nin kuruluş tarihi zanneden bir genel müdür var. Cehalet diz boyu. Ardından da 'bizi Orta Doğu ülkesi haline getirmeye çalışıyorlar' diyerek güya kendince Orta Doğu'yu aşağılıyor. Bu şekilde birilerinin gözüne girmeye çalışıyor. Tarih bilgisi sıfır, coğrafya sıfır, din kültürü ve ahlak bilgisi sıfır, siyaset zaten sıfır, özgüven sıfırın dahi altında...

CHP'nin bu ülkeyi nereden nereye getirdiğini herkes biliyor, AK Parti'nin de bu ülkeyi nereden nereye getirdiğini herkes biliyor. Bizim insanımızı on yıllar boyunca kara trenlere mahkum ettiler, tek şeritli yollarda öldürdüler, hastane kapılarında rezil ettiler, okul kapılarından insanları çevirdiler, yoksulluğa, yolsuzluğa, yasaklara bu ülkeyi teslim ettiler. İşte sadece şu İstanbul'da bu güzel şehri hava kirliliğine, çöpe, susuzluğa mahkum ettiler. Şimdi çıkmış medeniyetten bahsediyor. CHP zihniyeti budur, CHP iş yapmaz, iş yapılmasına izin vermez.'

Erdoğan, 'CHP'den devraldığımda İstanbul çöptü, susuzdu, kirliydi. CHP zihniyeti zaten çöptür, kirliliktir, hava kirliliğidir, susuzluktur. Nerede o varsa bunları orada görürsünüz' ifadelerini kullandı.

'Sabotaj ve kumpasları aşarak bugünlere geldik'

Bütün engelleri, sabotajları, kumpasları aşarak bugünlere ulaştıklarını vurgulayan Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Fakat bunu hazmedemiyorlar, bunu bir türlü kabullenemiyorlar. 'Türkiye'nin nasıl hızlı treni oluyor, burası Almanya mı ?' diyerek, hızlı treni engellemenin peşindeler. 'Türkiye'nin nasıl yılda 100-150 milyon kapasiteli havalimanı olur ?' diyerek, bu büyük projeyi engellemenin peşindeler. İşte oyunu gördünüz, paralel yapıyı gördünüz. Bu paralel yapı 3. havalimanını engellemek için adımlar atmadı mı? Attı. İş adamlarını, müteşebbislerini şüpheli sıfatıyla çağırma yollarına gitmediler mi? Gittiler.

Dün 17 Aralık dalgası ile alakalı bakın tutuksuz yargılama veya takipsizlik ile ilgili kararlar çıktı. Birileri rahatsız oldu. Kimler rahatsız oldu? Paralel yapının borazanları rahatsız oldular. Neymiş 'yargı bitmiş.' Tamam da 17 Aralık'ta siz neredeydiniz? 17 Aralık'ta atılan adımlar samimi miydi? Neye göre, hangi delille, hangi belgeyle neler atıldı. Her şey bir senaryoydu, bu senaryonun aktörleri, aktristleri vardı. Bunlar da onların borazanlarıydı, dalkavuklarıydı. Bunların içerisinde AK Parti'nin kapatılmasını isteyecek kadar ileri giden, demokrasiden nasibini almamış olanlar vardı. Bunlar 'İstanbul'un nasıl 3. köprüsü olur, İstanbul Boğazı'nı kurtaracak bir kanal nasıl inşa edilir, Marmaray nasıl Boğaz'ın altından geçer' gibi soruları soracak kadar nasipsizdiler. İşte bunları kabullenemiyor, hazmedemiyor ve bunlardan ciddi manada rahatsız oluyorlardı. Unutmayın CHP yapmaz, aynı zamanda yaptırmaz. Fakat biz yaptık, yapıyoruz ve yapacağız. Her ne engeli çıkarırlarsa çıkarsınlar, biz bu ülkeyi büyütmeye, hizmetkarlık yapmaya devam edeceğiz.'

Muhabir: Ethem Geylan | AA

Kaynak: http://www.aa.com.tr/tr/manset/288520...

Başbakan'dan 'Kabataş' Görüntüleri Hakkında İlk Açıklama

Erdoğan, herhangi bir saldırıya rastlanılmayan Kabataş görüntüleri için 'Bütün görüntüleri koyun bir kenara, Adli Tıp raporunu ne yapacaksınız?' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şişhane-Haliç Metro Geçiş Köprüsü-Yenikapı metro hattı açılış töreninde İstanbul ve gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Gezi olayları sırasında saldırıya uğradığını iddia eden ancak önceki gün ortaya çıkan ve herhangi bir sardırıya rastlanılmayan Kabataş görüntüleri ile ilgili de ilk kez konuşan Başbakan Erdoğan, 'Kabataş'ta, yavrusu ile beraber, orada bir kızımıza yapılan saldırıyla alakalı bakın şimdi onunla üzerinde oynamaya başladılar.Bütün görüntüleri koyun bir kenara, adli tıp raporunu ne yapacaksınız? Aradan 8 ay geçti, şimdi kendilerine göre yeni yeni senaryo hazırlıyorlar. Benim milletim bunları yutmaz. Savcının tespitleri ortada.' dedi.

Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarından önemli satır başları

Sevgili İstanbullular, bugün açılışını yapacağımız Şişhane-Haliç Metro Geçiş Köprüsü - Yenikapı Metro Hattı'nın hayırlı olmasını diliyorum.

Bu hatla İstanbul'un ulaşımında tarihi bir adım daha atıyor, Haliç üzerinden Şişhane'yi Yenikapı'ya bağlıyoruz.

Bu köprüyle Hacıosman, 4. Levent, Taksim ve diğer birçok istasyonu bugün Göztepe'ye Maltepe'ye Üsküdar'a bağlıyoruz.

Artık Taksim - Yenikapı arası 7 dakika. Taksim - Kadıköy arası 24,5 dakika.

İstanbul'un güzelliğine güzellik katacak bir köprüyü de Haliç üzerinde inşa ettik. Laf üretmiyoruz. Eser üretiyoruz. Farkımız bu.

ASLINDA BU HAT 4.5 YIL ÖNCE AÇILACAKTI

Bu hat inşa edilirken İstanbul'un tarihi de değişti. İstanbul'un tarihinin 8500 yıl öncesine dayandığı ortaya çıktı. Hattın gecikmesini göze alarak 77 milyon harcama yaparak tarihi eserleri de ortaya çıkardık. Aslında bu hat 4,5 yıl önce açılacaktı. Tarihi eserlere karşı hassasiyetimiz nedeniyle bu gecikti.

Demir ağlarlar ördük var ya 10. Yıl marşında. Kim örmüş… Bu CHP mi? Gazi Mustafa Kemal'den sonra raylı sistemde tek bir atım atılmadı. Tüm çalışmalar bizim iktidarımızda başladı.

Açılıştan sonra bugün Marmaray'ı ilk kez kullandım. Hamdolsun Rabbim bize bunu nasip etti. Dünya Marmaray'ı konuşuyor. Hamdolsun. İnşallah şimdi de Haliç'teki köprüyü konuşacak. Tüm vatandaşlarımızın hem Marmaray'ı hem de köprüyü tecrübe etmesini istiyorum.

Biz iktidara gelmeden önce İstanbul'da çöplükten geçilmiyordu hatırlayın. Bugünün 20-25 yaşındaki gençleri bilmez. Ben o gençlere sesleniyorum, işte biz sizlere böyle bir İstanbul hazırladık.

Uluslararası bir gazeteye röportaj vermiş Türkiye kurulduğu tarihten itibaren 1071'den bu yana yüzünü Medeniyete çevirmiştir. Türkiye 1071'de mi kuruldu? Şimdi bizi Ordadoğu ülkesi yapmaya çalışıyorlar bu kabul edilemez diyor şimdi bunun neresini düzelteceksin. CHP'nin başında Türkiye'nin 1071'de kurulduğunu sanan biri var. Cehalet diz boyu! Bizi ortadıoğu ülkesi yapmaya çalışıyorlar diyerek aklınca bazı ülkeleri aşağılıyor. Bunda tarih bilgisi sıfır, coğrafya sıfır, siyaset zaten sıfır, özgüven sıfırın da altında.

94'te İstanbul'da 2002'de Türkiye'debiz bu zihniyetten kurtulduk. Ben İstanbul'u bu CHP'den aldım. İstanbul çöptü, pislikti. İşte CHP'nin zihniyeti de çöp.

'Türkiye'nin nasıl yüksek hızlı treni olur, burası Almanya mı?' diyerek yüksek hızlı treni engellemeye çalışıyorlar.

Dün 17 aralık operasyonunda tahliyeler oldu. Paralel yapının borazanları rahatsız oldular. Neymiş yargı bitmiş. 17 Aralık'ta siz nerdeydiniz? Her şey bir senaryoydu ve bu senaryonun aktörleri, aktrisleri vardı. Bunların içinde AK Parti'nin kapatılmasını isteyecek kadar demokrasiden nasibini almamış olanlar da vardı.

KABATAŞ GÖRÜNTÜLERİ

Yaktılar, yıktılar, insanlara saldırdılar. Başörtülülere saldırılarda bulundular, camilerimize dahi saygısızlık yaptılar. Kabataş'ta, yavrusu ile beraber, orada bir kızımıza yapılan saldırıyla alakalı bakın şimdi onunla üzerinde oynamaya başladılar. O günden bugüne sesleri çıkmayanlar, şimdi bunun öyle değil, böyle diyerek bunu da yalanlamaya kalkıyorlar. Yazık yazık... Çok açık, net söylüyorum. Medya dünyasında amiral diye geçinenlerle söylüyorum, hele hele bugün attıkları başlığı, özellikle kendilerine hatırlatıyorum. Bunun altında da boğulacaksınız. Çünkü bu attığınız manşetler de doğru değil. Sizler Adli Tıp Raporları'nı nereye saklayacaksınız, nerenize koyacaksınız? Adli Tıp Raporu'ndan bahsediyorum. Bütün görüntüleri koyun bir kenara, bu bayanın çocuğu ile beraber aldığı darbeyle ilgili aldığı raporu ne yapacaksınız?

Bunların hayatı yalan üzerine inşa edilmiştir. Bakın haziran, temmuz, ağustos, eylül, ekim, kasım, aralık, ocak. Aradan 8 ay geçti, 8 ay... Şimdi kendilerine göre yeni yeni senoryalar hazırlıyorlar. O hanımefendi ile çocuğu konusunda bu defa yeni bir hazırlığın içine girdiler. Bunları yutturamazsınız. Benim milletim bunu yutmaz. Herşey açık, net ortada ve o zaman savcının bütün tespitleri ortada, Adli Tıp Raporu ortada ve şimdi siz bunu tersine çevirmek istiyorsunuz. Niye? Altında boğuldunuz. Şimdi bundan kurtulmak istiyorsunuz. Kurtulamayacaksınız. Tarih sizi affetmeyecek. Tarih şimdi bu yalan yanlış senaryonun yanında yer alan medyayı da affetmeyecek.

30 Mart bir dönüşüm olacak. İleri demokrasinin bir kırılma noktası olacak. Şimdi ben İstanbullulardan durmadan bir olarak bu yolda gayretle kapı kapı dolaşarak bu yola devam etmelerini özellikle istiyorum. Bunlar şimdi her işbirliğine girerler. AK Parti güçlenerek yoluna devam edecek.

Dün gece sabaha kadar HSYK ile ilgili yasa Meclis'te kavga gürültü devam etti. Kadromuz bütünüyle oradaydı ve kanunu Meclis'ten çıkardılar. Yürümeye devam edeceğiz.

Bu oyunlara gelmeyin. Bunlarda iyi niyet yok. Cehennemin yolu iyi niyet taşlarıyla doludur unutmayın. Bizi de böyle kandırdılar ama uyandık. Alnı 5 vakit secdeye değen insanların bunlara işi olmaz. Cenneti, cehennemi, Azraili televizyonda resmedecek kadar densizleşenlerle bizim işimiz olmaz.

Sevgili İstanbullular biz işimize bakacağız. 11 yıldırbiz iş üretiyoruz. Onla sadece, laf üretiyor. Biz bu tuzağa düşmeyeceğiz, hizmet üreteceğiz. Kurdukları tuzağa kendileri düşecekler. 30 Mart'ta bu kirli tuzak bozulacak.

Köprümüzün açılışının tekrar hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah İstanbul'un sembollerinden biri olacak.

haberler.com

Kaynak: http://www.haberler.com/basbakan-hali...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0