Görüş Bildir
Haberler
Başbakan'a Tazminat Davası Açtı, Açığa Alındı

Başbakan'a Tazminat Davası Açtı, Açığa Alındı

Onedio Medya
23.03.2014 - 19:11 Son Güncelleme: 23.03.2014 - 19:53

Başbakan'a Tazminat Davası Açtı, Açığa Alındı

BAYRAM KAYA, FAZLI MERT HABERLER gündem

Emniyet Genel Müdürlüğü eski İstihbarat Dairesi Başkanı Ramazan Akyürek’in açığa alınmasının ardından yeni bir dalga daha geldi. Eski Muş Emniyet Müdürü Muharrem Durmaz, istihbarattan sorumlu Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Hami Güney, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı’nın da aralarında bulunduğu 40’a yakın emniyet müdürü, amir ve polis açığa alındı. Açığa alınan müdürlerden Yakup Saygılı ve Nazmi Ardıç, ‘görevlerini yaptırmadığı’ gerekçesiyle Başbakan Tayyip Erdoğan hakkında 50 bin liralık tazminat ve ceza davası açmıştı.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nde sular durulmuyor. 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının ardından yaklaşık 10 bin personelin tasfiye edilmesinin ardından, şimdi de teşkilat mensuplarının silah ve kimliklerine el konuluyor. Alınan bilgilere göre, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın talimatıyla Emniyet Genel Müdürlüğü’nde 5 kişilik bir ekip kuruldu. Bu ekip, Cemaat ile irtibatlı olduğu iddiasıyla emniyet müdürü, amir ve polislerle ilgili olarak kapsamlı bir çalışma başlattı. Bu kapsamda yolsuzluk soruşturmasından sonra görevinden uzaklaştırılan emniyetçilerin yeniden teşkilata dönmemesi için bazı soruşturma dosyaları raftan indirildi. Ardından da görevden almalar başladı.

Ramazan Akyürek’in açığa alınmasından sonra dün de kapsamlı bir tasfiye furyası yaşandı. İlk olarak daha önce Ankara ve İstanbul terörle mücadele ve istihbarat şubelerinde görev yapan polis şefleri hedef alındı. Bu kapsamda İstanbul ve Ankara’da 20’si rütbeli emniyet müdürü toplam 40 polis açığa alındı. Meslekten uzaklaştırılan emniyet personelinin maaşlarına da hukuksuz bir şekilde el konulduğu iddia ediliyor. Açığa alınan emniyet müdürlerinin bir kısmına baskı yapıldığı ve itirafçı olmaları istendiği öne sürülüyor. Ayrıca eski Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç, Başbakan Erdoğan hakkında “Görevimi yaptırmıyor” gerekçesiyle 50 bin liralık tazminat ve ceza davası açmıştı.

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/_basbakana-ta...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0