Görüş Bildir
Haberler
Devlet Yetkilileri ve İlgili Kurumlardan Maden Faciası Hakkında Önemli Açıklamalar

Devlet Yetkilileri ve İlgili Kurumlardan Maden Faciası Hakkında Önemli Açıklamalar

Caner
13.05.2014 - 19:20 Son Güncelleme: 14.05.2014 - 02:12

DİSK Genel Başkanı Kani Beko

DİSK Genel Başkanı Kani Beko
İçeriğin Devamı Aşağıda

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, 'Soma'ya üzücü bir olay sonrası geldik. İşçi arkadaşlarımla ve sendikacı arkadaşlarla görüştük. Maalesef Türkiye'de taşeronlaşma sonucu alınan güvenlik önlemlerinde çok fazla azalma var. Buradaki madende de taşerondan taşerona olacak şekilde bir çalışma var. Maalesef kar amacı güdülürken gerekli derece güvenlik önlemi alınmıyor. Ölen işçilere Allah'tan rahmet ailelerine sabır, yaralı arkadaşlarımıza da şifa diliyorum. Fakat burada ağır bir tablo olduğunu ve olacağını da aldığım bilgilere göre hissediyorum' dedi.

CNN Türk

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız

'Gelişmelerden endişe duyduğum noktalar var'

Manisa'nın Soma İlçesi'nde meydana gelen maden kazasına ilişkin açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Zaman aleyhimize işliyor. Gelişmelerden endişe duyduğum noktalar var' dedi. 

Sabaha kadar çalışmaların bitmesi gerektiğini belirten Yıldız, 'Şu anda ben rakam vermeyeceğim size. Ama şehit olan kardeşlerimiz gibi yaralı olarak kurtarılan işçilerimiz var. Sabaha kadar çalışmaları mutlaka bitirmemiz gerekiyor. Zaman aleyhimize işliyor. 400'e yakın kurtarma ekibi çalışıyor. Madenin içerisinde, yangının eksi yüzde 50 koduna çıktığını, 420 metreye kadar da orada işçi kardeşlerimizin çalıştığını biliyoruz' dedi. 

'OLAY 15.10 SULARINDA GERÇEKLEŞİYOR'

Kazaya ilişkin de bilgi veren Yıldız, 'Olay, 15.10 sularında gerçekleşiyor. Ondan önce tespit edilen metan gazları ve diğer zararlı gazların seviyelerinde herhangi bir sıkıntı olmadığını gösteriyor. 15.10'dan sonra herhangi bir metan gazı patlaması yok. İşçi kardeşlerimizi tahrip edebilecek herhangi bir darbe yok' dedi. 

'GRİZU İLE ALAKALI HERHANGİ BİR FACİA SÖZ KONUSU DEĞİL'

Yıldız, 'Grizu ile alakalı herhangi bir facia söz konusu değil. Ama karbondioksit ve karbon monoksit zehirlenmesi ile karşı karşıya. İçinde bulunduğumuz durum sıkıntılı bir durum. Amacımız işçi kardeşlerimizin oradan canlı olarak çıkarılmasıdır. Kaybettiklerimizin de olduğunu söylemem lazım. Bu ciddi bir iş' diye konuştu. 

'HER ŞEYİ ŞEFFAF OLARAK PAYLAŞACAĞIZ'

Yıldız, 'Şu anki derdimiz rakamlar değil. Her şeyi şeffaf olarak paylaşacağız. Siz değil biz acele edelim. Kriz masamız var orada her şeyi değerlendirelim. Bir buçuk saate kadar tekrar bir açıklama yapacağız' dedi. 

'GELİŞMELERDEN ENDİŞE DUYDUĞUM NOKTALAR VAR'

Yıldız, 'Bu hepimizin acısı, sıkıntısı. Gelişmelerden endişe duyduğum noktalar var' dedi. 

DHA

Kaynak: http://www.turkiyegazetesi.com.tr/gun...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan

Başkent Ankara'da Haber Kameramanları Derneği'nin ödül töreninde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan şunları söyledi:

'Şu anda ocaktaki kardeşlerimizle ilgili çalışmalar devam ediyor. Bir kısım çıkarılan kardeşlerimiz var. Ümit ederim ki diğer kardeşlerimizi kurtarabilme imkanını yakalarız. Tüm ailelere ölen kardeşlerimin ailelerine sabır diliyorum, yaralıların ailelerine sabır diliyorum. Haberi alır almaz bölgedeki tüm birimlerimizde kurtarma çalışmalarımız başlatılmış durumda. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız çalışmaları yerinde koordine etmek için ekibiyle Balıkesir ve Manisa millevekillerim aynı şekilde şu anda onlar da yoldalar, bölgeye intikal ediyorlar. Mahsur kalan işçilerimizin kurtarılması için de AFAD başta olmak üzere aynı şekilde Kömür İşletmelerinin kurtarma ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. İnşallah önümüzdeki saatlerde daha net bilgiler ve gönlümüzü ferahlatacak haberler almayı ümit ediyoruz.''

Anadolu Ajansı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul

Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul

Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, göçük oluştuğunu durumun iç açıcı olmadığını söyledi.

Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, patlama sonrası göçük oluştuğunu söyledi. İşçiler için durum 'iç açıcı değil' yorumunda bulunan Akçul, işçilerin mahsur kaldığını bu saatten sonra olacakları kendilerinin de merak ettiğini söyledi.Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen patlamayla ilgili açıklama yaptı. Akçul kazayla ilgili şunları söyledi:

“Bilinen ölü sayısı 5 şu ana kadar. Yer altında yüzün üzerinde arkadaşımız var. Vardiya değişimi sırasında oluyor olay. Elektrik trafosu patlaması, bu yangına sebep olmuştur. Göçük vardır. Durum iç açıcı değil.

Bütün tedbirler alınmış durumda. Ambulanslar oraya yığılmış durumda. Yerin altı tabi göremiyorsunuz, sonucunu hakikaten merak ediyoruz.

Şu anda yer üstünden olduğu kısım, 200 metrenin altında ama iki kilometre falan yol yürüyüp öyle yürüyorlar. 1-2 kilometre arasındaki arkadaşlar yer altındalar. haber alınamayan arkadaşlarımızda onlar.

Ülkemiz dünya birincisi bu konuda. Her ne kadar da bunları dillendirsek de alınan tedbirler buna yetmiyor. Bir trafo nelere mal oluyor. Özellikle bu firma bu konuda çok duyarlı bir firmaydı. Ben de çok üzgünüm bu manada. Kesin bilgilere sahip olmadığımız için bir şey diyemiyorum.”

Milliyet

Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.

Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.

Manisa Soma'da gerçekleşen elim kazayla ilgili Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. tarafından basın açıklaması yapıldı.

Yapılan açıklamada, patlamaya ilişkin inceleme ve araştırma yapıldığı belirtilerek, 'Manisa Soma'da bulunan kömür ocağımızda trafo patlaması nedeniyle çıkan yangın sonucu elim bir kaza yaşanmıştır. Alınan en yüksek ve sürekli denetim altında olan tedbirlere rağmen yaşanan kaza sonrasında anında müdahale gerçekleştirilmiştir. Kazanın nasıl gerçekleştiğine dair inceleme ve araştırmalar başlatılmıştır ama birinci önceliğimiz içerideki çalışanlarımızın bir an önce sağ salim kurtarılması; sevenlerine, ailelerine ve bizlere kavuşturulması yönündedir. Yaşanan tüm gelişmeler an be an kamuoyu ile tarafımızdan paylaşılacaktır. Bu elim kazada ne yazık ki hayatını kaybeden çalışanlarımız olmuştur. Vefat eden çalışanlarımıza Allah'tan rahmet, milletimize ve ailelerine başsağlığı ve sabırlar dileriz' ifadelerine yer verildi.

DHA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu
İçeriğin Devamı Aşağıda

Soma'da hayatını kaybeden işçilere Allah'tan rahmet diledi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Soma'daki bir madende, elektrik panosunda çıkan yangın nedeniyle hayatını kaybeden işçilere Allah'tan rahmet diledi.

CHP'den yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu'nunSoma'da meydana gelen kaza nedeniyle yaşamını yitiren işçilere rahmet, yakınlarına ve iş dünyasına başsağlığı dilediği belirtildi.

Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun yarın sabah 09.30'da, 'Cumhurbaşkanlığı seçimi' ile 'Türkiye'nin temel sorunları' konusunda görüş alışverişinde bulunmak amacıyla Türk-İş'e yapacağı ziyaretin, sendika yöneticilerinin Soma'ya gitmesi nedeniyle ertelendiği bildirildi.

AA

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Soma kömür İşletmelerinde, Bakanlık müfettişlerince 2012'den bu yana iş sağlığı ve güvenliği yönünden teftiş yapıldığı belirtilerek mevzuata aykırı bir durumun görülmediği bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Soma Kömür İşletmeleri AŞ işyerinde Bakanlık müfettişlerince 2012 yılında 2 kez, 2013 yılında 2 kez ve son olarak da 13-14, 17-18 Mart 2014'te iş sağlığı ve güvenliği yönünden teftiş yapıldığı belirtilerek mevzuata aykırı bir durumun görülmediği ifade edildi.

CNN Türk

Kaynak: http://www.cnnturk.com/haber/turkiye/...

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici

Mustafa Destici açıklamasında şunları söyledi: 'Soma'da maden ocağında ki yangında mahsur kalan işçilerimiz inşallah bir an önce kurtarılır. Rabbim yardımcıları olsun. Dualarımız onlarla. Soma'da ki, Maden Ocağı'nda meydana gelen yangında hayatını kaybeden işçilerimize Allah'tan rahmet, milletimize, ailelerine ve Soma halkına başsağlığı diliyorum. Yaralı olan işçi kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın.' 

AA

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Manisa'nın Soma ilçesindeki madende bugün öğleden sonra trafo patlamasının ardından çıkan yangınla başlayan facianın yaşandığı bölgeye gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Maden kazalarında temel sorunun taşeronlaşma ve tedbirsizlik olduğunu ifade eden Feyzioğlu şunları söyledi: 'Acımız büyük. Kötüsüne hazır olmamız lazım. Temel sorun bu işin taşeronlaştırılması. Manisa Belediye Başkanı bir sayı açıkladı. Bu sayının kriz merkezinden açıklanması daha doğru olur. Şu an Soma'da çok büyük bir bekleyiş var. Bu bekleyişin bir infiale dönüşmesi, yaşama umudu olan 1 kişi bile varsa, onun yaşama şansını elinden alır. Madenleri devlet işletirken güvenlik tedbirlerinin çok daha fazla olduğu ama özelleştirildikten sonra kontrolün yapılmadığı, kontrol yapılmadığı için de, tedbirlerin gereği gibi alınmadığı ve kazanın adına kaza denirse buna bağlı olarak gerçekleştiği.'

TBMM'ye bir süre önce Soma'daki maden ocaklarında meydana gelen iş kazalarına ilişkin CHP'nin verdiği araştırma önergesinin reddedilmesiyle ilgili olarak Metin Feyzioğlu; 'O araştırma önergesi kabul edilseydi, gereğini TBMM yerine getirmeye başlasaydı, bu canlar ölmeyebilirdi' dedi.

CNN Türk

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0