Görüş Bildir
Haberler
Ankara-İstanbul YHT Hattının Açılışı 'Sabotajlar' Nedeniyle Ertelendi

Ankara-İstanbul YHT Hattının Açılışı 'Sabotajlar' Nedeniyle Ertelendi

adem kara
26.05.2014 - 12:31
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ulaştırma Bakanlığı, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattına çeşitli sabotajlar yapıldığını; bu sebeple Mayıs ayında planlanan açılışın Haziran ayına ertelendiğini açıkladı.

Yaklaşık 4 milyar dolar maliyetli hattın açılışının, İstanbul’un fetih yıldönümü olan 29 Mayıs’ta Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından yapılması bekleniyordu.

Hafta sonu Ulaştırma Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, hattın test sürüşleri ve sertifikasyon süreçleri devam ederken bazı sabotajların meydana geldiği belirtilerek, “Son birkaç haftada 60 adet noktada yaklaşık 200 adet sinyalizasyon ve haberleşme kablosu ile 70 adet ray devresi bağlantı sistemi kesilmiştir. Kablo ve ray bağlantı devrelerinin kesilmesi testleri ve sertifikasyon sürecini doğrudan etkilemiştir” denildi.

Bu sebeple açılışın Haziran ayına ertelendiğinin kaydedildiği açıklamada, tahribatın giderilmesi için çalışmaların devam ettiği, ilgili valilik ve savcılıklara suç duyurularında bulunulduğu belirtildi.

Diğer yandan, Kamu İhale Kurumu’nun internet sitesine göre, hattın tünel güvenliği altyapı işi ihalesine yapılan itiraz süreçleri devam ediyor.

Ulaştırma Bakanlığı, Ankara-İstanbul arasında 533 kilometrelik hatta saatte maksimum 250 hıza ulaşarak yolculuk süresini 3.5 saate indirecek YHT’nin, şu anda yüzde 20′nin altında olan demiryolu payını yüzde 78′e çıkmasını öngörüyor.

Ankara- Eskişehir bölümündeki 245 kilometrelik kısım 2009 yılında açılan hattın 2015 yılında Marmaray’la birleşmesi bekleniyor. 

REUTERS

Kaynak: http://zete.com/ankara-istanbul-yht-h...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0