Görüş Bildir
Haberler
Angelina Jolie, Bosna Hersek'te

Angelina Jolie, Bosna Hersek'te

Fatih UZUN
28.03.2014 - 20:37
İçeriğin Devamı Aşağıda

Angelina Jolie, Bosna Hersek'te

Dünyaca ünlü Amerikalı oyuncu Angelina Jolie, 'Çatışma Bölgelerinde Cinsel Şiddetin Önlenmesi-Güvenlik Güçlerinin Barışa Destek Operasyonlarındaki Rolünün Güçlendirilmesi' konulu konferansa katıldı. Savunma Bakanlığı, İngiltere ve Norveç'in büyükelçilikleri tarafından, Orduevi'nde (Dom Armiye) düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, Jolie, Saraybosna'yı tekrar ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti belirtti.

Jolie, Bosna Hersek'te yakın tarihte 'korkunç' bir savaş yaşadığını, ancak kötü günleri geride bırakan Bosnalı askerlerin, günümüzde başka ülkelerde yardım amaçlı faaliyetler yürütmesinin sevindirici olduğunu söyledi. Bosna Hersek'te yaşanan savaş sırasında uluslararası yardımın geç ulaştığını hatırlatan Jolie, özellikle kadınların bundan olumsuz etkilendiğini ifade etti. Jolie, çatışma bölgelerindeki cinsel şiddet vakalarına dikkati çekerek, 'Konferansın konusu, günümüzde hala birçok ülkede tabu olarak algılanıyor. Bugün siviller hedef oluyor. Cinsel şiddet, hakkında konuşulması bile çok zor bir şiddet türüdür' dedi.

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague ise cinsel şiddetin, sıkça savaş aracı olarak kullanıldığını belirterek, Suriye ve Sudan gibi çatışma bölgelerinde bu tür olaylara sıklıkla rastlandığını kaydetti. Cinsel şiddetin, daha çok silahların susmasının ardından yapıldığına işaret eden Hague, cinsel şiddete karşı uluslararası kamuoyunun daha duyarlı olması gerektiğini sözlerine ekledi.

  • haber7.com
Kaynak: http://www.haber7.com/unlulerin-dunya...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0