Görüş Bildir
Haberler
AKP'li Başkan Bastı, MEB Yurdu Kapattı

AKP'li Başkan Bastı, MEB Yurdu Kapattı

Onedio Medya
16.03.2014 - 15:04 Son Güncelleme: 16.03.2014 - 15:42

Ak Partili Başkan Bastı, MEB Yurdu Kapattı

28 ŞUBAT'TA BİLE BU KADARI YAPILMADI

Hükümet, 28 Şubatçıların bile yapmadığını Düzce’de gerçekleştirdi. AK Parti il başkanı ve belediye meclis üyelerinin gece yarısı bastığı üniversite öğrencilerinin kaldığı yurt, valilik tarafından bir ay kapatıldı.

‘Barınma, beslenme ve sosyal ihtiyaçların karşılanmadığı’ gerekçesiyle kapatılan Özel Zirve Erkek Öğrenci Yurdu’nun öğrencileri, iki hafta sonra sınavlarının olduğunu, başka bir yere gitmenin başarılarını etkileyeceğini söyledi. Yurt Müdürü Mehmet Biroğlu ise daha önce müfettişler tarafından incelenen yurtta hiçbir eksiklik olmadığını belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilkokul ve ortaokullardaki öğrencileri ‘sorgu odası’na almasının ardından 28 Şubatçıların bile yapmadığı uygulama Düzce’de işleme konuldu. Özel Zirve Erkek Öğrenci Yurdu, bazı eksiklikler gerekçesi ile Düzce Valiliği tarafından bir ay boyunca kapatıldı. Milli Eğitim Müdürlüğü, yurtta kalan öğrencilerin listesini de isteyerek, barınmaları konusunda valiliğin gerekli tedbiri aldığını bildirdi. Yurtta kalan iki öğrenci arasındaki tartışmayı fırsat bilen AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, meclis üyesi Cahit Aydın ve Hasan Küçük Öze, 3 Mart gece yarısı meslek yüksekokulu öğrencilerinin kaldığı yurdu basarak bazı öğrencilere Hizmet Hareketi aleyhine eylem yaptırmıştı. AK Partililer, iki öğrenciyi götürmüş, diğer öğrencileri de yurttan ayrılmaları konusunda kışkırtmıştı. Yurt yetkilileri de bu isimler hakkında işyeri ve konut dokunulmazlığı ihlali gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu.

Kapatma kararı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Düzce Valiliği’ne gönderdiği, şikâyet üzerine yapılan inceleme sonucunda düzenlenen rapora dayandırıldı. Valiliğe gönderilen yazıda, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğrenci Yurtları Yönetmeliği’nin ‘Öğrencilerin ve personelin güvenliğini sağlayamayan, sorumlu olduğu öğrencilerin barınma, beslenme ve diğer sosyal ihtiyaçlarını karşılama yükümlülüklerini yerine getirmeyen, yurtlar hakkında tabi oldukları mevzuat hükümlerine göre kapatma işlemi bakanlık/valilikçe yapılır. Valilikçe alınan kapatma kararı Bakanlığa bildirilir.’ 45/d maddesi hatırlatılarak, “Özel Zirve Ortaöğretim öğrencilerinin barınmaları konusunda gerekli bütün tedbirler alınarak yurdun 1 ay süre ile kapatılması müdürlüğümüzce uygun mütalaa edilmektedir.” denildi. Valilik oluruyla yurdun 17 Mart itibarıyla kapatılması kararlaştırıldı.

ÖĞRENCİLERDEN ‘PSİKOLOJİMİZ BOZULDU’ TEPKİSİ

Özel Zirve Erkek Öğrenci Yurt Müdürü Mehmet Biroğlu, yurdun kapatılma gerekçesi olarak gösterilen yiyecek, içecek, barınma ve diğer konularda hiçbir sorunun olmadığını söyledi. Yurtta kalan öğrencilerden Mücahit Arslan ise, “Yurdun pazartesi günü kapatılıp boşaltılacağını duyduk. Ne yapacağımızı şaşırdık. İki hafta sonra sınavlarımız var. Psikolojik olarak çöktük. Yurdun kapatılma sebebini duydum. Barınmamız, güvenliğimiz, her şey çok iyi idi Allah’a şükür.” şeklinde konuştu. Yurtta kalan bir diğer öğrenci Kubilay Türk de müfettişlerin yurda geldiğini, önceden basılmış ‘Başbakanımız Tayyip Erdoğan’a hakaret içerikli videolar izletildi mi? Zorla tweet atıldı mı?’ şeklinde sorular yönetildiğini belirtti.

AVUKAT: KAPATMA HUKUKİ DEĞİL SİPARİŞ BİR KARAR

Zirve Erkek Öğrenci Yurdu’nun avukatı Teoman Yaman, kapatılma kararının hukuki olmadığını sipariş bir karar olduğunu söyledi. Yaman, bahsedilen gerekçenin yurdu kapatmaya yeterli bir gerekçe olmadığını belirtti. Kararı, yerel bir internet sitesinde çıkan haberden öğrendiklerini ifade eden Yaman, “Bize bilgi verilmeden basına haber veriliyor. Milli Eğitim’den kararı istedik. ‘Böyle bir kararın olmadığını’ söylediler. Daha sonra akşam Düzce Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri tarafından tebliğ bizzat elden yapılmış. Kararın hukuki olmadığı buradan da belli. Karara ilişkin itirazlarımızı, yürütmenin durdurulması için gerekli girişimleri yapacağız.” diye konuştu.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Feza Gazetecilik’e aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Zaman Gazetesi tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.

DURAN SAVAŞ, AHMET ÖZDEMİR

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/_ak-partili-b...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0