Görüş Bildir
Haberler
50 Bin TL'nin Altında Sermaye ile Rahatlıkla Yapabileceğiniz 15 Kârlı ve Popüler İş Fikri

50 Bin TL'nin Altında Sermaye ile Rahatlıkla Yapabileceğiniz 15 Kârlı ve Popüler İş Fikri

Hemen hemen herkes, hayatının bir noktasında mutlaka ki kendi işinin sahibi olmayı düşler. Buna dair hayallerimizse bazen hakikaten büyük, bazense gerçekten de mütevazi olur. Ve asıl önemli nokta; çoğu zamana da bunu hayata geçirmek için yeterli paramız olmaz. En karlı iş sektörleri, ticaret ürünleri, ilginç yapılabilecek işler arayıp dururuz. En karlı bayilikleri araştırırız. Kimi zaman da bu işlerin listesini ararız. 

Peki şu beyaz yakalılıktan, ofislerden, plazalardan bir sıyrılıp, az buçuk birikmişle yapılabilecek iş hiç mi yok? Var tabii ki; neden olmasın? Küçük sermayeli yapabileceğiniz işleri hazırladık. Hatta bu liste çok çok daha uzatılabilir. Biz aklımıza ilk etapta gelen 15 tanesini sizlere listeledik.

1. Freelance olarak çalışmak

Web tasarım, logo tasarımı, yazarlık ya da çevirmenlik, editörlük gibi alanlardan güzel para kazanabilmeniz mümkün. Ama bu alanda emeklerinizin heba olmaması ve piyasanın altında ücretlere çalışmamanız için, profesyonel bir duruş sergileyebilmeniz adına, kaliteli bir web sitesine sahip olursanız iyi olur. Web sitesi yapımı ve ilk etapta vereceğiniz reklamlar kadar bir sermayeye ilaveten, hangi alanda bu işi yapacaksanız o işin düzgünce bir eğitimine de almayı tabii ki ihmal etmeyin.

2. İşletme bayiliği

Büyük franchise'lar değil ama daha butik; pilav, çiğ köfte, çikolata, waffle vb çok büyük bir dükkan gerektirmeyen işletmelerin verdiği bayilikleri internetten topluca ve kolaylıkla takip edebilirsiniz.

3. Danışmanlık

Danışmanlık sektörü şaşırtıcı derecede karlı sektörlerden biri. Tabii bunun çok fazla kolu var. Yönetim danışmanlığı, finans danışmanlığı, küçük işletmeler için çeşitli danışmanlıklar, yatırım, eğitim, emlak -listeyi çokça uzatmak mümkün. 

Küçük bir büro tutup güzel de bir internet sitesi yaptırarak; ve elbette hizmet alanınızla ilgili gerekli eğitimlerle kendinizi besleyerek bu işi yapmayı düşünebilirsiniz.

4. Yaşam koçluğu

Son yılların kuşkusuz yıldızı en parlayan işlerinden bir tanesi olduğu gibi, kazandırdığı rakamlar hayli tatminkar. Hem iş, hem de özel yaşamda düştüğümüz karmaşalar ve motivasyon eksikliği, odaklanma problemleri, başarısızlık korkusu ve bunun gibi alanlarda yol gösterici olması adına insanlar yaşam koçlarını çokça tercih eder hale geldi. Yalnız önemli olan, bu işin eğitimini mümkünse kapsamlı biçimde almak ve bir de beraberinde sertifika edinmek.

5. Ev yemekçiliği / catering hizmeti

Düğün, nişan, yemekli organizasyonlar, kurslar hatta şirketlere catering hizmeti vermeyi düşünmenizde fayda var çünkü en çok ihtiyaç duyulan alanlardan bir tanesi ve başarısız olma ihtimali de hayli düşük. Yeter ki temizliğine ve kullanacağınız malzemelerin belli bir kalitenin altına inmemesine dikkat edin. Küçük başlayarak gayet büyütülebilecek işlerden biri.

6. Ev yapımı şekersiz pastane ürünleri / reçel / marmelat / meyve suyu

Boyalı gıdalar, yapay ve rafine şekerler yerine artık birçok insan, besinlerin doğal şekeri açığa çıkarılarak yapılmış gıda ve içecekleri tüketmeye meylediyor. Özellikle de yeriniz varsa, ham ürünleri de kendiniz yetiştirebilir; yoksa diyelim memleketten getirtebilir; yapay katkılar kullanmadan kendiniz yapıp satışını gerçekleştirebilirsiniz. Kendi dükkanınızı açabilir; yahut mevcut dükkanlara satışını gerçekleştirebilirsiniz. Yüz güldürecek ve az sermayeli bir iş kolu.

7. Yatırım

Yatırım kendi başına bir para kazanma biçimi. Klasik yöntemlerle beraber, internet üzerinden de işlemlerimizi gerçekleştirebildiğimiz bir dönemde yaşıyoruz. Bu sayede de, aslında artık yatırım yapıp para kazanmak için çok büyük anaparalara sahip olmak da şart değil. Daha iyisi, bunu öğrenebilmek için çok sayıda ve ücretsiz online eğitim olanakları mevcut.

8. Çay / kahve dükkanı / meyve suyu barları

Az sermayeyle yapılabilecek işlerden bir tanesi de epey klişe göründe bile, son zamanların yükselen girişimciliği olan çay / kahve dükkanları ile sıkma ve karışım meyve suyu / smoothie barları. 

İyi bir lokasyon, düzgün hizmet, biraz çeşitlilik ile bu işten para kazananlardan biri olabilirsiniz. Kira ve kazanç analizini iyi araştırır ve doğru biçimde kurgularsanız gayet de keyifli bir işletmeniz olabilir. 'Çay satarak dükkan döndürülür mü' sorusunun cevabı için, biraz gençler arasında yükselen semtlerde vakit geçirmenizde fayda var.

9. Reklam ajansı

Faaliyete geçen her yeni firma; ve elbette faaliyette olan tüm firmalar kartvizitten tutun billboard'lara kadar tanıtım yapmak durumundadır. Küçücük bir ofisle bu alanda iş yapmaya başlayıp kısa sürede büyüyen çok sayıda başarılı girişimci var. Eğer yaratıcı yönünüze güveniyorsanız; grafik, reklam gibi konulara ilginiz varsa, en baştan az da olsa bir portföyünüz olabileceğine inanıyorsanız bunu düşünebilirsiniz. KOSGEB destekleri ve vergi muafiyetini de ekleyelim. Elbette rakip analizi yapmanız; hangi firmalara yönleneceğinizi doğru seçmeniz, bu devasa kurtlar sofrasında hayatta kalmanız için şart.

10. Yoga / Pilates salonu

Özellikle de aletsiz pilates için, ve yoga salonu için hiç büyük sermayelere gerek yok. Burada en önemli sermaye, kendi eğitimcilik sermayeniz. İnsanlar iş, aile yaşamı ve ülke gündeminin yıldırıcı stresinden biraz olsun kurtulmak ve daha sağlıklı yaşamak için yoga ve pilates salonlarına akın ediyor. Özellikle de yoga ve pilatese, meditasyona ve spora ilgi duyuyorsanız size uygun olabilir. Kendi eğitmenlik sertifikanızı çeşitli kurslar vasıtasıyla elde edebilir; ilk etapta home office olarak bile işletebilirsiniz.

11. Evden eve nakliyat

Pek çok insanın ev ya da iş yerinin kira olması, öğrenci sayısının fazlalığı, insanların sık sık ev değiştirmesi gibi nedenler nakliye sektörünü hızlı büyüttü. Yalnız burada bir dezavantajınız var: Bu işten ekmek yemek isteyen bir sürü bilinçsiz, tecrübesiz ve özensiz firma nedeniyle insanlarda da tanımadıkları nakliyatçılara karşı haklı bir güvensizlik oluştu. Yaptıracağınız sade ve profesyonel web sitesi için yapacağınız reklamlar ya da tanıdıklar vasıtasıyla biraz portföy oluşturduktan sonra ilerlemeniz mümkün.

12. AVM standları

Günümüz işletmecilik ve lokasyon 'paylaşımı' konusunda çok kolay olmayabilir, siz ne demek istediğimizi anladınız. Ama yine de AVM standları da düşünebileceğiniz bir diğer iş fikri; ve de iyi miktarda kazanç vaat ediyor. Kozmetikten hediyelik eşyaya, bayilikten hattatçılığa, yapılabilecek iş çok.Sadece, her zamanki gibi detaylı bir ön araştırma yapmayı ve nelere tabi olacağınızı öğrenmeyi unutmayın.

13. Çocuk aktivite merkezleri

Son zamanların popüler iş kollarından bir tanesi; ayrıca gelecekte çok daha popüler olacağı da açık bir gerçek. Çalışan anne - babalar, bakıcı bulmanın zorluğu, çocukların artık sokakta pek de vakit geçirememesi vb sebeplerle bu alandaki ihtiyaç da büyüdü. Özellikle de çocukları tüm gün değil de, birkaç saatliğine emanet edebileceğimiz tarzda yerler; mesela AVM'lerde olduğu gibi

Ama tabii ki herkesin yapabileceği bir iş değil. Pedagojik bir formasyona sahip olmak çok önemli.

14. Oto yıkamacılığı

Bu konu aslında dilediğiniz kadar yüksek maliyete çıkarabileceğiniz; ama bir o kadar da maliyetleri düşük tutabileceğiniz bir alan. Düzgün iş yapabileceğinize inanıyorsanız düşünebilirsiniz. Zira aksi halde bir gelenin bir daha asla gelmeyeceği dükkanlardan biri de oto yıkamacılarıdır. İhtiyaç duyulan bir lokasyonda küçükten başlanabilecek, az sermayeyle yapılabilecek iş kollarından bir tanesi. Ancak yine belli başlı sizden hiç kaynaklanmayan sıkıntılarla mücadele etmenizi gerektirebilir.

15. Emlakçılık

Ülkenin en hızlı büyüyen sektörlerinden biri kuşkusuz emlak. Bu alanda iş yapmak isteyen kişiler için yüksek miktarda kazanç vaat ediyor. Ardı ardına dikilen binalar, inşa edilen plazalar ve konut siteleri gayrimenkul danışmanlığı yapan kişilerin bu işten çuvalla para kazanmasını sağlıyor. Anlayacağınız, az sermayeyle yapılabilecek bir diğer kazançlı iş fikri de bu; tabii bu işlerden biraz anlıyor olmanız şahane olur. Bayilik şeklinde, ya da bağımsız olarak ve az bir sermayeyle yapabilirsiniz.

Bonus

Bonus 2

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
380
72
70
39
38
30
29
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın