Görüş Bildir
Haberler
Boş Zamanlarınızda Yaparak Ekstradan Cebe Para Koymanıza Yarayacak 15 Yöntem

Boş Zamanlarınızda Yaparak Ekstradan Cebe Para Koymanıza Yarayacak 15 Yöntem

Boş zamanları değerlendirerek nasıl para kazanılır? Ekstradan para biriktirmek nasıl mümkün olabilir? 

Eğer siz de ay sonunu bir türlü getiremeyenlerden, iki yakası bir araya gelmek bilmeyenlerdenseniz, veya sadece boş zamanlarınızı kazançlı bir şekilde değerlendirmek istiyorsanız; bu galeride sizlere haftada birkaç saatinizi ayırarak ilave gelir getirecek para kazanma yöntemlerini listeledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Özel ders verebilirsiniz.

Hangi konuda kendinize güveniyorsunuz? Yabancı dil mi, matematik mi, bir enstrüman mı? Yeteneğiniz olan her şey olabilir aslında; diksiyondan tutun da pilatese kadar. Özel ders işinde gerçekten güzel para var; bol bol kenara para atabilmeniz olası. Haftanın kaç günü kaç saat ayırabileceğiniz ise size kalmış. Birçok bilgi ve beceriyi ileride bize kazanç olarak dönsün diye edinmiyor muyuz zaten?

2. Takı vb el işleriyle uğraşabilirsiniz.

Cüzi bir para harcayarak, ihtiyacınız olan her türlü boncuğu, çiviyi veya diğer malzemeleri Eminönü benzeri bir semtte bulabilirsiniz. Fark ettiyseniz eğer, moda giderek renkleniyor ve artık takı yalnızca kolye, küpe vb’den ibaret değil. Saçlar için, saç bantları, giysiler, çantalar; aklınıza gelecek her şey için çeşitli takı ve süsler yapılabilir. Aslında bu alanda kullanabileceğiniz o kadar farklı yöntem var ki yapmanız gereken şey sadece size uygun olanı belirlemek. 

Bu arada, takı tasarlamak gerçekten de terapi etkisi bulunan bir hobidir.

3. Direksiyon dersi verebilirsiniz.

Tabii her ehliyeti olana uygun bir iş değil. Gerçekten yetkin olmanızın yanında, kuralları da iyi bildiğinizi düşünüyorsanız bu işten gayet güzel para kazanabilmeniz mümkün. (Bir de elbette sabırlı ve sakin olmak kaydıyla). Üstelik haftada sadece birkaç saatinizi ayırmanız yetiyor. 

Örneğin 1 – 2 saat ders vererek 150 liraya kadar ekstradan cebinize koyabilirsiniz.

4. Fazla eşyalarınızı satabilirsiniz.

s1337.photobucket.com

Hepimizin evi, dolabı, hiç kullanmadığı yığınla eşyayla doludur; yalnızca giysi de değil. Öncelikle bir liste yapmakla başlayabilirsiniz. Hem para kazandırır, hem de bir ton fazlalığı boşaltmış olursunuz; gayet kazan-kazan. İnternet bu konuda zaten banko bir seçenek ama semt kermesleri de örneğin, gayet eğlenceli olabilir.

5. Boya badana yapabilirsiniz.

Jean tulumu çekip badana yapmayı hemen herkes sever herhalde; daha önce hiç yapmamış olsak bile o eğlenceli yoruculuk insana çekici gelir. Memleketin sokakları uygun fiyata boya badana ilanıyla dolu fark ettiyseniz. Tabii siz yine de dikkatli, özenli ve titiz biri olduğunuzu düşünmüyorsanız pek kalkışmayın. İmkanınız varsa kendi evinizin duvarlarında biraz pratik yapabilirsiniz belki. Yine bu da sadece 1 – 2 gün çalışarak ekstradan güzel kazanç elde edebileceğiniz yöntemlerden bir tanesi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Temizlik yapabilirsiniz.

Gayet iyi para kazandıran işlerden bir tanesi de bu kuşkusuz. Ve ayrıca neden olmasın? Tabii herkese çok uygun olmayacaktır zira güçlü kollar ve dayanıklı bir beden gerektirdiğini hepimiz az çok tahmin ederiz. Temizlik işleri (ki sadece evle sınırlı değil; ofis, apartman, dış alan vb) birkaç senedir ülkemizde çok daha profesyonel olarak yapılıyor. Internette ev ve işyerlerine temizlik hizmeti veren ve bunu gayet profesyonelce yapan birçok firma var. Bir tanesine kayıt olabilirsiniz. İlginç de bir deneyim olur üstelik.

Bu arada, yalnızca ütü kısmına da talip olabilirsiniz.

7. Altın alıp satabilirsiniz.

Haftada ekstra 150 lira kazanabileceğiniz işlerden biri de bu. Yıllardır da kullanılan bir yöntemdir. Fiyatları dikkatlice takip etmeniz yeterli. Tabii dikkat etmek gereken bazı diğer noktalar da var ve ufak bir internet aramasıyla konu hakkında güzelce bilgilenebilirsiniz.

8. Arabanızı kiralayabilirsiniz.

Buyrun tek günde 150 lirayı kenara koyabileceğiniz bir metot. Arabanız varsa ve işie gidip gelirken kullanmıyorsanız; orada öylece duruyorsa mutlaka düşünün. İster çevrenize kiralayın, isterseniz de bir kiralama şirketine. (Kaskonuz olsun ama mutlaka).

9. Bebek bakabilirsiniz.

Bebekleri sevenler için özellikle, hem kazançlı hem de müthiş keyifli. Yakın çevrenizle başlayıp, azıcık referans topladıktan sonra daha çok iş alabilmeniz mümkün. Çalışan ya da çalışmasa bile akşam evde olmayacak ebeveynler buna gerçekten çok ihtiyaç duyuyor.

10. Evcil hayvan bakabilir ya da gezdirebilirsiniz.

Hayvanseverler için, bulunabilecek herhalde en keyifli ek kazanç fırsatı. Ve evcil hayvanlar da bir nevi çocuğumuz gibi oluyor. Her ne kadar köpek gezdiriciliği bizim ülkemizde henüz dışarıdaki kadar yaygınlaşmış olmasa bile, yükselişte olduğunu söylemek mümkün. Yalnıza gezdirmek değil, ihtiyaç halinde ev içerisinde bakarak da gayet ek gelir elde edebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kurabiye, pasta, reçel vb yapabilirsiniz.

Zaten muhtemelen, bir sürü arkadaşınızın veya annenizin arkadaşlarının bu işle uğraşıyor olduğunu sosyal medyada gördünüz. Sadece yaptığı kurabiyeleri, reçelleri, salçaları vb satarak gerçekten iyi bir gelir elde eden birçok girişimci ev ya da iş kadını bulunuyor.

12. Nikah şekeri, kına paketi, bekarlığa veda paketi vb şeyler hazırlayabilirsiniz.

Hiçbir gelin-damat adayı böyle şeylere şirketler üzerinden tonla para harcamaktan hoşlanmıyor açıkçası. Siz kendiniz, daha uygun fiyatlı olarak böyle şeyler hazırlayabilirsiniz. Keyifli bir boş zaman aktivitesi ve ayrıca para da kazandırıyor.

Hatta eliniz kaligrafiye yatkınsa davetiye zarflarını da yazabilirsiniz.

13. Broşür dağıtabilirsiniz.

Çok fazla sizi yormayacak, güzel bir açık hava işi ve piyasası inanılmaz geniş (zaten fark etmişsinizdir). Tekrar tekrar hayır dendiği halde üzerinize gelen tacizkar tiplere dönüşmeyin yeter :/

14. Eski ve artık kullanmadığınız kitaplarınızı satabilirsiniz.

Özellikle de ders kitaplarınızı. Ya da belki ders notlarınızı. Hatta ve hatta, ödev ve taz hazırlayarak da şaşırtıcı paralar kazanabilirsiniz.

15. Son olarak, dönemsel işlerde çalışabilirsiniz.

Üniversite öğrencileri ve yeni mezunlar için güzel bir kazanç kapısı olmuştur yıllardır. Restoran, süpermarket, fuar, tanıtım, anket; bunlar daha çok çeşitlendirilebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu galeride pek internet kullanımı gerektirmeyen yöntemleri listelemeye çalıştık. 

Yok ben bunlarla uğraşamam diyenler içinse, internetten para kazanma yöntemleri galerimiz çok yakında!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
138
106
21
13
13
12
12
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Katilice

Aynen biz salaktık düşünemiyorduk

Ahmet Deliktaş

wvvw,Soruyoruz,net ile sizde para kazanın. Bunda en basit yol hemen üye olun ve günlük paranızı çekin.

Sevgili

Bebek bakmak, Broşür dağıtmak ve takı yapıp satmak sanırım bana göre. :D

Yasemin

hem üniv sınavına hazırlanıyorum hem de özel öğretmenlik yapıyorum. haftalık 110 tl yi cebe indiriyorum valla. illa öğretmen olmak şart değil mesela ilkokul ... Devamını Gör