Görüş Bildir
Haberler
2014'te Fazladan 438 Saati Trafikte Geçirdik

2014'te Fazladan 438 Saati Trafikte Geçirdik

ATKN
29.12.2014 - 16:15
İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye’de İstanbul başta olmak üzere büyük şehirlerin en önemli sorunlarından biri hiç kuşkusuz ki trafik. Anlık trafik bilgisini iOS, Android ve Windows tabanlı mobil cihazlar üzerinden takip eden navigasyon uygulaması Yandex.Navigasyon, bu sorunun boyutlarını gösterebilmek için İstanbul, Ankara ve İzmir’de anlık trafik bilgilerini kullanarak, 2014 yılının trafik açısından özetini çıkardı.

Kullanıcıların ulaşmak istedikleri yere mümkün olan en kısa sürede ulaşabilmesi için alternatif güzergahları da sunan Yandex Trafik Bilgi Ajansı’nın verileri, Türkiye’de yaşanan trafik sorununun geldiği boyutu gözler önüne serdi.

Yılda ortalama fazladan 219 saatlik trafik çekiyoruz

Yılda ortalama fazladan 219 saatlik trafik çekiyoruz

İstanbul, Ankara ve İzmir’de yaşayanların trafikte bekleyerek geçirdiği süre günlerle ölçülecek seviyelere gelmiş durumda. Yandex’in verilerine göre trafik problemi en büyük şehrimiz olan İstanbul’da yaşayan bir sürücü yılda fazladan ortalama 219 saatini trafikte geçiriyor. Bu da İstanbullu sürücülerin yılda yaklaşık fazladan 9 gününü trafikte geçirdiği anlamına geliyor.

En yoğun saat 19:00

Ankara ve İzmir’de ise durum İstanbul’a göre daha iyi gözükse de genel olarak bakıldığında bu iki şehrimizdeki trafik sorununun da azımsanamayacak ölçüde olduğu görülüyor. Ankaralı sürücüler yılda fazladan 105 saat, İzmirliler ise 114 saatlerini trafikte bekleyerek geçiriyor. Bu iki şehirde de sürücüler yılda yaklaşık fazladan 4 günü trafikte fazladan geçirmiş oluyor.

Üç büyük şehirde trafiğin içinden en çok çıkılmaz hale geldiği saatler ise akşam saatleri. İstanbul’da yıl içinde trafiğin en yoğun olduğu saat 19:00 iken, trafik yoğunluğu İzmir’de 18:50, Ankara’da ise 18:40’ta zirve yapıyor. Sabah saatlerinde ise İstanbul’da trafik yoğunluğu 06:50’de başlıyor ve 08:15’te zirve noktasına ulaşıyor.

40 km’lik, 10.5 saat süren kuyruk!

40 km’lik, 10.5 saat süren kuyruk!

Yandex Trafik Bilgi Ajansı’nın belirlemelerine göre, Kurban Bayramı arifesinden bir gün önce, insanların tatil için yola çıktığı gün olan 2 Ekim tarihi 2014’ün son üç ayında görülen en uzun trafik kuyruğuna sahne oldu. 2 Ekim akşamında, İstanbul’da TEM otoyolunda Hadımköy Kavşağı’ndan Baltalimanı Bağlantı Yolu’na kadar uzanan 39.2km’lik trafik sıkışıklığı yaklaşık 10 saat 30 dakika sürerek İstanbullu sürücülerin sabırlarını sonuna kadar zorladı. İstanbul’da yıl boyunca trafiğin en çok yoğun olduğu yollar D-100 (E5), TEM ve Kennedy Caddesi (Sahil Yolu) oldu.

TeknoYO

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0