Görüş Bildir
Haberler
2013 Yılında Futbola Veda Ettiler

2013 Yılında Futbola Veda Ettiler

03.01.2014 - 20:00 Son Güncelleme: 03.01.2014 - 20:02

Ulrich Rame

Uzun yıllar Bordeaux kalesini koruyan ve Bordeaux formasıyl 525 maça çıkan 41 yaşındaki Fransız kaleci Ulrich Rame, Sedan formasıyla futbolu bırakmadan önce 12 kez Fransa Milli Takımı kalesini de korumuştu.

1971 doğumlu İspanyol kaleci Ricardo Lopez ise Osasuna formasıyla La Liga'nın en yaşlı futbolcusu olarak 2013'ün Haziran ayında eldivenlerini astı.

Kaynak: http://www.goal.com/tr/slideshow/6181...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Tomas Ujfalusi

Tomas Ujfalusi

Galatasaray formasıyla yakından tanıdığımız Tomas Ujfalusi, son olarak ülkesinde Sparta Prague forması giyerek 35 yaşında sahalara veda etti.

Uzun yıllar Milan forması giyen İtalyan stoper Alessandro Nesta ise Montreal Impact'te kısa süre görev aldıktan sonra 37 yaşında kariyerini noktaladı.

Everton formasıyla önemli işlere imza atan Phil Neville, 36 yaşında futbolu bıraktı ve eski takımı Manchester United'ın teknik ekibine dahil oldu.

Liverpool'un ikonlaşmış isimlerinden biri olan Jamie Carragher, 737 maçta giydiği formasına 35 yaşında geçtiğimiz sezon sonunda veda etti.

36 yaşındaki İranlı Mehdi Mahdavikia da 2013 yılında futbola veda eden bir diğer savunma oyuncusu oldu.

David Beckham

David Beckham

Manchester United, Real Madrid, Los Angeles Galaxy ve son olarak Paris Saint-Germain formalarıyla milyonların sevgilisi olan futbolun en büyük yıldızlarından duran topların usta ismi David Beckham, 38 yaşında Fransız ekibiyle lig şampiyonluğu yaşayıp kramponlarını asma kararı aldı.

Futbolu bıraktın kısa bir süre sonra Sir Alex Ferguson'un isteğiyle geri dönen ve Manchester United'ın şampiyonluğuna büyük katkı yapan Paul Scholes, 39 yaşında Kırmızı Şeytanlar için 718 maçta forma giymesinin ardından sahalara veda etti.

Porto ve Barcelona formalarıyla tanınan Portekiz'in önemli oyun kurucularından birisi olan Deco, futbola veda eden bir diğer oyuncu oldu.

Hollanda'nın sert futboluyla tanınan ismi Mark van Bommel (36), İtalyanların asi çocuğu Gennaro Gattuso (35), Inter formasıyla efsane arasına katılan Dejan Stankovic (35) ve yakalandığı elim hastalık sonrasında kariyerini sürdüremeyen Stilian Petrov (34), 2013 yılında sahalara veda ettiler.

İngiliz ön libero Kieron Dyer (34), Valencia'dan tanıdığımız David Albelda (36), Avustralyalı orta sahaDavid Culina (33), Arjantinli Sebastian Battaglia (33) ve yaşadığı sakatlıkların önüne geçemeyenThomas Hitzlsperger (31), 2013 yılında futbola veda eden diğer orta saha oyuncuları oldular.

Michael Owen

Michael Owen

İngiliz futboluna çok genç yaşta damga vuran Michael Owen, 34 yaşında Stoke City forması giymesinin ardından futbolu bırakma kararı aldı.

34 yaşındaki Fransız forvet oyuncusu Louis Saha ve Lyon, Monaco, Barcelona, Roma, PSG gibi devlerde top koşturan Ludovic Giuly (36), sahalara veda eden hücum oyuncuları arasında yer aldılar.

Sevilla formasıyla ismini dünyaya duyuran Malili forvet oyuncusu Frederic Kanoute, 31 Aralık 2013 günü 36 yaşında sahalara veda ettiğini açıkladı.

Sir Alex Ferguson

Sir Alex Ferguson

Manchester United ile tam 27 yıl boyunca kazanmadık kupa bırakmayan Sir Alex Ferguson, kariyerine 71 yaşında kaldırdığı İngiltere Premier Ligi şampiyonluk kupasıyla nokta koydu.

Henüz 2012'nin Aralık ayında emeklilik tarihini açıklayan Jupp Heynckes (68), Bayern Münih ile yaşadığı rüya gibi sezonun ardından son olarak Şampiyonlar Ligi'nde kupaya uzanmasının ardından 6 ay önce açıkladığı tarihte emekli oldu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın