Görüş Bildir
Haberler
20 TL’ye İstanbul’da Yapılabilecek 20 Güzel Şey

20 TL’ye İstanbul’da Yapılabilecek 20 Güzel Şey

Sinem
28.04.2014 - 02:07 Son Güncelleme: 28.04.2014 - 13:22

Hayat pahalı, İstanbul desen daha da pahalı… Cebimde fazla param yoksa kapıdan dışarı çıkmam, oturur evde dizimi seyrederim diyorsan okumaya devam et. Çünkü sana öğrencilik günlerindeki yaratıcılığa taş çıkartacak fikirlerle geliyoruz. 

Geziko.com blogunda Gizem Telci'nin hazırladığı 40 öneriden seçtiğimiz 20 tanesi sizlerle...

Kaynak: http://www.geziko.com/blog/20-tlye-is...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Simit ve Gazoz Eşliğinde Karaköy’den Eminönü’ne Galata Köprüsü’nden Yürüyüş

1. Simit ve Gazoz Eşliğinde Karaköy’den Eminönü’ne Galata Köprüsü’nden Yürüyüş

Tarihi yarımada deyince akan sular durur… Her zaman keşfedecek, fotoğraflayacak güzel şeyler bulunur bu civarlarda. Güneşli bir günü yakala, al eline fotoğraf makineni, Karaköy’den yürüyüşe geç. Galata köprüsü boyunca “Bir İstanbul Klasiği” olabilecek her şeyi fotoğrafla. Karnın acıkınca da Niğde Gazozu ve simit, biraz daha lükse kaçmak istersen köprü altında balık ekmek… Daha ne olsun!

2. Mısır Çarşısı’ndan Tahtakale’ye alışveriş

2. Mısır Çarşısı’ndan Tahtakale’ye alışveriş

Çeşit çeşit baharat, kuruyemiş, kahve, kahvaltılık, züccaciye, kozmetik, dekorasyon malzemesi… Evinin ya da senin ihtiyacın olan birçok şey var bu rotada. Gitmişken mutlaka almayı unutmaman gereken şey ise tabi ki Kurukahveci Mehmet Efendi’den taze çekilmiş kahve. 100 gr.’lık paketler 3 TL.

3. Beyoğlu Yeşilçam Sinemasında Nostalji

3. Beyoğlu Yeşilçam Sinemasında Nostalji

Vizyon filmlerinden sıkılanlara bir alternatif sunan Yeşilçam Sineması, programında dünya sinemasından örneklere, yönetmenlerden seçkilere ya da klasiklere yer veriyor. Küçük salonu ve kırmızı, sarı, yeşil ışıklı dekorasyonuyla adı gibi nostaljik. Öğrenci 7 TL, tam 8 TL.

4. Adalarda Bisiklet Turu

4. Adalarda Bisiklet Turu

Bahar geldi, adalara gitmenin tam vakti! Bisikletin varsa koy adalar vapuruna, yoksa gittiğinde kirala. Büyükada ve Heybeliada, uzun bisiklet sürüşleri için en keyiflisi. Bu arada Büyükada’daki Umut Bisiklet&Büfe enteresan bir kombinasyon yapıp, kahvaltı ve bisiklet kiralama paketi hazırlamış. Fırsat sitelerinde yer alan bu paketin fiyatı 19.90 TL.

5. Galata Kulesi’ne Çıkıp, İstanbul’u Seyretmek

5. Galata Kulesi’ne Çıkıp, İstanbul’u Seyretmek

İstanbul’u seyretmeye doyamayacağın nadide manzaralardan biri… iPhone’unun panaromik fotoğraflama özelliğini en iyi burada kullanabilirsin sanırım. Giriş hem öğrenci hem de tam 6.5 TL. Kalan parayla da kule dibindeki kafelerden birinde oturup kendine çay tost ısmarlayabilirsin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İstanbul Oyuncak Müzesi

6. İstanbul Oyuncak Müzesi

Sunay Akın’ın örnek alınası girişimi İstanbul Oyuncak Müzesi, çocuk yaşlı farketmeksizin herkesin gezip görmesi gereken bir yer. Müzede farklı dönemlere ait çeşit çeşit oyuncaklar yer alıyor. Giriş indirimli 7 TL, tam 10 TL. Burada zaman zaman müze ziyaretçilerine ücretsiz eğitim ve etkinlikler de düzenleniyor.

7. Eminönü’nde Balık Ekmek

7. Eminönü’nde Balık Ekmek

Hijyenik koşulları nedeniyle bazılarına pek çekici gelmese de, Eminönü meydanındaki balık ekmekçilerin kokusuna iç geçirmeyen yoktur. Bir gün belki yalnızca iç geçirmeyip, deniz kenarındaki teknelerin birine yanaşabilir ve bir porsiyon sipariş edebilirsin kendine. Balık ekmek salata menüsü birçok yerde 10 TL. Yanında bir arkadaşın varsa, ona ısmarlayabilirsin.

8. Boğaz Turu

8. Boğaz Turu

İstanbul’un olmazsa olmazlarından biri de boğaz turu. Eminönü’nden kalkan Şehir Hatları vapurları dolaşa dolaşa Anadolu Hisarı’na kadar gidiyor. Kısa tur 10 TL, uzun tur tek yönlü 15 TL. Sefer saatlerini Şehir Hatları’nın web sitesinden öğrenebilirsin.

9. Kuzguncuk’ta Ara Sokak Turu, Ardından Acıbadem Kurabiyesi

9. Kuzguncuk’ta Ara Sokak Turu, Ardından Acıbadem Kurabiyesi

Kuzguncuk İstanbul’un en sevdiğim semtlerinden biri… Mahallenin yerlisinin semtini terk etmediği, tarihini, dokusunu, kültürünü gözü gibi koruduğu nadide yerlerden. Kuzguncuk’un sokaklarında kaybolmak bedava! Yürü, fotoğraf çek, evleri, küçük şirin dükkanlarını incele. Acıkınca da tarihi fırınından mutlaka bir şeyler al. Benim tavsiyem acıbadem kurabiyesi. Hatta Kuzguncuk’un uzun merdivenlerini tırmanıp, kurabiyeni boğaz manzarasına karşı yiyebilirsin.

10. Kınalıada’da Manastır Tepesinde Piknik

10. Kınalıada’da Manastır Tepesinde Piknik

Prens adalarının en küçüğü ve bana göre en güzeli Kınalıada. Ada adını toprağının kızıl renginden alıyormuş. İnsana huzur veren harika bir doğası, bir de tarihi Manastır’ın bulunduğu bir tepesi var. Ben her bahar geldiğinde sandviçimi hazırlar, marketten alışverişimi yapar, rafyamı yanıma alır ve en tepeden ada manzarasını izlerim. Üstelik yazın müjdecisi bu harika etkinlik, yalnızca gidiş-dönüş akbil parasına.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Emirgan Korusu Lale Festivali

11. Emirgan Korusu Lale Festivali

Emirgan Korusu, son birkaç yıldır harika bir festivale ev sahipliği yapıyor. Lale Festivali kapsamında rengarenk laleler, koruyu eşsiz bir güzelliğe dönüştürüyor. Bu yıl da festival  1 – 30 Nisan arasında görülebilir. Giriş tabi ki ücretsiz. Koru içerisinde bulunan tarihi Sarı Köşk’te, 10 – 20 aralığında bir şeyler atıştırabilirsiniz.

12. Kadıköy Vapurundan Martılara Simit Atmak

12. Kadıköy Vapurundan Martılara Simit Atmak

Eski bir Türk filmi sahnesini canlandırmak isteyebilir ya da çok hayvansever olabilirsin. Niyet ne olursa olsun her türlü keyif alınacak bir aktivitedir martılara vapurdan simit atmak. Vapurun balkon kenarında kendine güzel bir yer ayarla. Diğer elinde de fotoğraf makinan hazır olsun ki güzel bir fotoğraf yakalarsan hemen paylaşabilesin.

13. Miniatürk Deneyimi

13. Miniatürk Deneyimi

Sütlüce’deki Miniatürk, maket kent kurgusu ve farklı eğlence alanlarıyla enteresan bir mekan. İçerisinde Türkiye ve Osmanlı coğrafyasına ait bir sürü mimari eserin maketleri yer alıyor. Müze girişi tam bilet 5, öğrenci 3 TL. Boş bir zamanında neden olmasın?

14. İstiklal’in Herhangi Bir Köşesinde Siya Siyabend Dinlemek

14. İstiklal’in Herhangi Bir Köşesinde Siya Siyabend Dinlemek

Beyoğlu müdavimleri bilirler Siya Siyabend’i. İstiklal’de dolanırken genellikle Odakule civarlarında çıkarlar karşınıza. Önce müziklerini dinlersiniz, sonra bir ses Siya Siyabend CD’leri diye bağırır. Grubun üyelerinden Bizon Murat’ın sesidir o. Beyoğlu efsanesi Siya Siyabend’in performansını dinlemek ücretsiz. Ama gruba da katkım olsun dersen, CD satın alabilirsin.

15. Hıdırellez Kutlaması

15. Hıdırellez Kutlaması

5 Mayıs gecesi, kış günlerinin bitip sıcak yaz günlerinin başladığına inanılır. Bu sebeple 5 Mayıs’ı 6 Mayıs’a bağlayan gece dilekler dilenir, ateşler yakılıp üzerilerinden atlanır, kutlamalar yapılır. İlgini çekerse belediyelerin birçok semtte ücretsiz olarak düzenlediği kutlamalardan birine katılabilirsin. Bu arada o gece dilenen dileklerin gerçekleşeceğine de inanılır. Gidersen dilek dilemeyi unutma sakın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Belgrad Ormanı’nda Sabah Sporu

16. Belgrad Ormanı’nda Sabah Sporu

Güne sağlıklı başlamak istersen, yataktan biraz erken kalkıp sabah sporu yapmak için Belgrad’a gidebilirsin. Uzun bir koşunun ya da bisiklet turunun ardından acıktığında, yakınlardaki Fatih Çeşmesi’ne gidip 15 TL’ye kahvaltı tabağı sipariş edebilirsin. Hafta sonuysa bu ziyafeti daha da uzatıp, kahve keyfi yapmak da mümkün.

17. Moda’da huzur turu

17. Moda’da huzur turu

Moda sahili boş vakitleri değerlendirmek için ideal. Güneşli bir havada Ali Usta’dan dondurmanı alıp sahil boyunca yürüyebilir, set üstündeki aile çay bahçesinde bir kahve içebilir ya da bisikletle sahil boyunca tur atabilirsin. Ali Usta’nın dondurmaları zaten dillere destan. 5 – 10 TL arasına bol çeşitli bir küllah senin!

18. Klasikseverler İçin Cumhuriyet Koro

18. Klasikseverler İçin Cumhuriyet Koro

Türk Sanat Müziği severlere bir tavsiye… Her ay farklı bir mekanda gerçekleşen Cumhuriyet Korosu konserleri 15 Mayıs’ta Caddebostan Kültür Merkezi’nde. Giriş ücretsiz. Etkinlik öncesinde servis edilen tatlı ve içeceklerin fiyatı 10 – 15 TL aralığında.

19. Yerebatan Sarnıcı

19. Yerebatan Sarnıcı

İstanbul’un Bizans Dönemi’nden kalma en görkemli yapılarından biri olan Yerebatan Sarnıcı, tarihi yarımadada bulunuyor. Zamanında Bizans ve Osmanlı saraylarının su ihtiyacını karşılamak için kullanılmış, şimdiyse müze olarak hizmet veriyor. Sarnıcın giriş ücreti 5 TL. Ayrıca gitmişken, 15 TL’ye Osmanlı padişahı ve sultan kıyafetleriyle poz verip, hatıra fotoğrafı çektirebilirsin.

20. Sahaf Gezisi

20. Sahaf Gezisi

İstanbul’da yapılabilecek en güzel aktivitelerden biri de eski kitapçıları, sahaf dükkanlarını gezmektir herhalde. Benim favorim Beyoğlu’ndaki Aslıhan Pasajı. Yerli yabancı birçok kitabı burada yarı fiyatına bulabilirsin. Ayrıca elinde satmak istediğin kitaplar varsa, buradaki kitapçılara götürebilirsin. Burada kitap dışında eski posterler, plaklar, antika eşyalar satan birkaç dükkan da var. Pasaj Galatasaray Lisesi’nin karşı sokağından girince hemen ilk sağda. Bir de her yıl eylül, ekim aylarında Beyoğlu’nda sahaf festivali düzenleniyor. Tezgahlar TRT Binası’nın önündeki otoparka kuruluyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
117
47
15
14
12
10
4