Görüş Bildir
Haberler
'Pardon' Dediler: İsim Benzerliği Yüzünden Hem İşinden Oldu Hem Hapis Yattı

'Pardon' Dediler: İsim Benzerliği Yüzünden Hem İşinden Oldu Hem Hapis Yattı

Bitlis'in Güroymak ilçesinde görev yaparken FETÖ soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen, ardından 'ByLock' kullanıcısı olduğu gerekçesiyle tutuklanıp 6 ay cezaevinde kalan Uzman Çavuş Mehmet Şentürk, telefon numarasının aynı isimde olan bir başkomiser tarafından kullanıldığı tespit edilince, yangılandığı davada beraat etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Güroymak İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görev yapan evli ve 2 çocuk babası, 22 yıllık uzman çavuş Mehmet Şentürk, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 1 Eylül 2016'da çıkarılan kanun hükmünde kararname ile meslekten ihraç edildi. Emeklilik hakkı elde etmesine 15 gün kala ihraç edilen Şentürk, Resmi Gazete'de yayınlanan listede ismini görünce şoke oldu. İhracının ardından memleketi Tokat'ın Erbaa ilçesine dönen Mehmet Şentürk, Bitlis Valiliği'ne dilekçe ile başvurup, konunun araştırılmasını istedi.

Bylock'tan tutuklandı

Bylock'tan tutuklandı

Şentürk, 18 Ocak'ta 2017 FETÖ/PDY'nin şifreli haberleşme programı ByLock kullandığı gerekçesiyle gözaltına alındı. Çıkarıldığı mahkemede ByLock kullanılan telefon numarasının kendisine ait olmadığını söyleyen Şentürk, tutuklandı ve İstanbul'da Silivri Cezaevi'ne kondu. Şentürk hakkında örgüte üye olmak suçundan Bitlis 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Süren dava sırasında mahkeme, telefon numarasının kime ait olduğunun belirlenmesi için GSM operatöründen bilgi istedi.

Cezaevinde 6 ay yazı gelmesini bekledi

Cezaevinde 6 ay yazı gelmesini bekledi
İçeriğin Devamı Aşağıda

6 ay sonra gelen bilgide telefon numarasının son olarak Malatya İl Emniyet Müdürlüğü'nde başkomiser olarak görev yapan Mehmet Şentürk'ün üzerine kayıtlı olduğu ortaya çıktıBunun üzerine mahkeme, Uzman Çavuş Mehmet Şentürk'ü 11 Temmuz 2017 tarihinde tahliye etti.

Tutuksuz yargılanan Şentürk, 26 Şubat 2018'de davanın 6'ncı duruşmasında beraat etti. Şentürk, beraat kararından sonra göreve yeniden dönmek için OHAL Komisyonu'na başvurdu.

"Ailem çok yıprandı"

"Ailem çok yıprandı"

En yakın zamanda göreve dönmek için elinden geleni yapacağını ifade eden Şentürk, Bu zaman içerisinde hiçbir zaman Türk adaletine güvenim bitmedi. Adaletin yerini bulacağını biliyordum ve buldu. En yakın zamanda göreve dönmek için elimden ne geliyorsa yapacağım' dedi.

Ailesinin bu süreçte çok yıprandığını kaydeden Şentürk, 'Bu süreçte annem birkaç kez kalp rahatsızlığı geçirdi. Yine eşim, ben cezaevindeyken o da psikolojik rahatsızlıklar geçirdi. Halen ikisi de ilaç kullanmaya devam etmektedir. Cezaevinde kaldığım sürece ailem çok yıprandı' diye konuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
171
48
17
9
7
7
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Lucinda Kane

Daha böyle kaç kişi var içeride...

Textn

İşine geri dönecek mi? Ailesinden uzak geçirdiği 6 ay geri verilecek mi? Sürekli ona vatan haini diyen insanlar susacak mı? Bir özür ile yapılan hatalar tela... Devamını Gör

red-factor

"Bu soruşturma yüzünden haksız olarak kimse içeride yatmadı ve yatmıyor." diyen yavşaklar vardı onedio da. Teker teker herkese laf yetiştiriyordu. Arkadaşlar... Devamını Gör