Görüş Bildir
Haberler
‘Kime Verecekseniz Verin Ama 400'ü Verin’

‘Kime Verecekseniz Verin Ama 400'ü Verin’

ATKN
30.04.2015 - 16:18 Son Güncelleme: 30.04.2015 - 17:16
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, '400'ü verin ve yeni anayasa rahatlıkla kurulsun. Ben her partiye eşit mesafedeyim, kime verecekseniz verin ama 400'ü verin' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Otobüs ve Minibüsçü Esnafı ile ATO Congresium'da bir araya geldi. Erdoğan, yeni anayasa ile ilgili, 'Artık bir gerçek var demek ki 400'ün verilmesi lazım. 400'ü verin ve yeni anayasa rahatlıkla kurulsun. Ha şunu da ben söyleyeyim, ben her partiye eşit mesafedeyim kime vereceksiniz verin ama 400 verin' dedi.

Şoför esnafına seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin içeride ve dışarıda çok kritik bir dönemden geçtiğinin altını çizdi.

Türkiye'nin çevresinin adeta bir ateş çemberine dönüştüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, aşağıda Suriye ve Irak'ın yukarıda Ukrayna'da yaşanan olayların Türkiye'yi çok yakından ilgilendirdiğini ifade etti.

'BUNLARIN DİNE YAKLAŞIMI ORTADA'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı şekilde bölücü terör örgütü ve onun güdümündeki partinin yol açtığı sorunların gelecek için tehdit oluşturmaya devam ettiğini kaydetti.

Türkiye'de dini sorunların yürütüldüğü yerin Diyanet İşleri Başkanlığı olduğunu sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Eğer bir siyasetçi, sözde siyasetçi, 'biz gelince Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kaldıracağız' diyorsa bunların dine yaklaşımı nedir işte ortada. Bu ülkede eğer bizim dini değerlerimize, inancımıza hakaretler, saldırılar yapılıyor da bütün bunlara karşı eğer birileri sessiz kalıyorsa işte bu millet bunu en iyi şekilde değerlendirecektir diye inanıyorum. Eğer bu ülkede 'Ermeni ve zalimi yoktur' demek suretiyle Ermenilerin yanında AB Parlamentosu'nda yer alanlar varsa bunlara da gerekli cevabı milletimin vereceğine inanıyorum. İşte bakın kimler kimin yanında yer alıyor. Bunları görüyoruz. Bunlara gereken cevabın verilmesi gerekmiyor mu? Bunların gereken cevabı alacakları yer neresi, 7 Haziran'da sandık… Bakın 12 yılık başbakanlığım döneminde, 40 yıllık siyaseti hayatımda biz hiçbir zaman silahı tavsiye etmedik ama bakıyorsunuz birileri silahla oy temin etmenin peşindeler. Bunları gerekli cevabın verilmesi 7 Haziran için önemli değil mi? Öyleyse bu ülkede sorun sadece ne Cumhurbaşkanının nede bunlara muhalif olanların sorunu değildir. Milletçe hepimizin sorunudur. Bunu birlikte çözmemiz lazım' dedi.

'TÜRKİYE, TEK BAŞINA İKTİDAR ZAMANINDA YÜKSELDİ'

Tek başına iktidarların olduğu dönemlerde Türkiye'de yükselmelerin olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de bölücü teröründe, ekonomik teröründe en azgın dönemlerinin koalisyon dönemlerinde yaşandığını kaydetti.

'BİZ BUNA YENİ TÜRKİYE DİYORUZ'

2002 yılı sonundan bugüne kadar elde edilen kazanımların istikrar ve güven ortamı sayesinde gerçekleştiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Biz şimdi diyoruz ki, gelin Türkiye'nin bu istikrar ve güven iklimini kalıcı hale getirelim. Bugüne kadar uygulanan parlamenter sistem artık miadını doldurdu. Esasen 10 Ağustos 2014 tarihi itibariyle yani şahsımın doğrudan milletin oylarıyla, sizin oylarıyla Cumhurbaşkanı olarak seçildiği günden itibaren Türkiye'ye yeni bir dönemin kapısını aralamış oldu. Biz buna nediyoruz, yeni Türkiye diyoruz. Yeni Türkiye artık bir zemine oturması lazım. Bu nedir, bu da yeni anayasa.'

'400'Ü VERİN VE YENİ ANAYASA RAHATLIKLA KURULSUN'

'Yeni anayasa ile birlikte biliyorsunuz gayret ettik ama anamuhalefet o zaman başbakanım maalesef her türlü engeli koydu. Diğerleri her türlü engeli koydular ve ortada artık bir gerçek var demek ki 400'ün verilmesi lazım. 400'ü verin ve yeni anayasa rahatlıkla kurulsun. Ha şunu da ben söyleyeyim, ben her partiye eşit mesafedeyim kime vereceksiniz verin ama 400 verin ve burada bir şey söylüyorum. Biz bir şeyi hedefledik, kardeşlerim biz size sevdalıyız. Bizim size bir aşkımız var. Biz dertliyiz ve bu derdin dört tane başlığı var. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet… milletimizi parçalamak isteyenlere, bayrağımızı maalesef yakmak isteyenlere, vatanımızı bölmek isteyenlere, devletimizin içine maalesef virüsler sok isteyenlere paralel yapı gibi işte dün MGK toplantısın da artık Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'nin içerisine girmesiyle ilgili tavsiye kararını aldık ve hükümete gönderdik. Artık asla bunlara taviz yok. Eski Türkiye onların işine geliyor olabilir ama milletimin faydasına asla değildir' şeklinde konuştu.

Sondakika.com

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0