Görüş Bildir
Haberler
"İngilizce Öğrenmek Zor Geliyor" Diyenlere Gelsin! Dünyanın Öğrenmesi En Zor 25 Dili

"İngilizce Öğrenmek Zor Geliyor" Diyenlere Gelsin! Dünyanın Öğrenmesi En Zor 25 Dili

Rinascita
13.12.2016 - 00:56

Bambaşka bir dil öğrenmek, eğlenceli bir yöntem olsa da bazen karşımıza birçok zorluk çıkabilir. Hele ki öğrenmesi zaten zor olan bir dili öğrenmeye çalışıyorsak... List25'te derlenen bu içeriğimizde, dünyanın öğrenmesi en zor 25 dilini bir araya getirdik.

Kaynak: http://list25.com/25-of-the-most-diff...
İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Filipin Dili (Tagalog)

25. Filipin Dili (Tagalog)

Tagalog, Filipinler halkının toplam nüfusunun neredeyse çeyreği tarafından konuşulan bir dil.

24. Navaho Dili

24. Navaho Dili

Navaho, Amerika'nın güneybatı kısmında konuşulan ve 120.000 ile 170.000 arası kişi tarafından benimsenen bir dil...

23. Norveç Dili

Norveç'in ulusal dili olarak bilinir.

22. Fars Dili

22. Fars Dili

Hint-İran dillerine ait olan Farsça, genellikle Afganistan, İran, Tacikistan ve İran etkisindeki diğer ülkelerde konuşuluyor.

21. Endonezya Dili

21. Endonezya Dili

Endonezya dili, yüzyıllardır Endonezya adalarının ortak dili olarak kullanıldı. Endonezya dünyanın en kalabalık dördüncü ülkesi olduğu için, bu dilin de dünyada en çok kişi tarafından kullanılan dillerinden biri olduğu düşünülüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Hollandaca

20. Hollandaca

Batı Germen dili olan bu dil, genelde Hollanda, Belçika ve Surinam'da konuşuluyor. Hatta Avrupa'nın ve Amerika'nın birçok kısmında da konuşuluyor. Hollandaca, İngilizce ve Almanca'ya yakın bir dil olmasıyla biliniyor.

19. Slovence

19. Slovence

Slovence, Güney Slav dilinin bir parçası olarak dünya üzerinde 2.5 milyon kişi tarafından konuşuluyor. Bu dil, Avrupa Birliği'nin 24 resmi ve ortak dilinden biridir.

18. Afrikanca

18. Afrikanca

Afrikanca, Nambiya, Güney Afrika, Zimbabve ve Botsvana yerlileri tarafından konuşulan bir dildir. Flemenkçe'nin dallarından biri olduğu düşünülür.

17. Danca

17. Danca

Dünya üzerinde 6 milyondan fazla insan tarafından konuşuluyor. Grönland'da toplam nüfusun neredeyse %15-20'si bu dili konuşuyor.

16. Baskça

16. Baskça

İspanya'nın kuzeydoğusu ile Fransa'nın güneybatısını birbirine bağlayan Bask ülkesinin ata dilidir. Bask bölgesindeki toplam nüfusun yaklaşık %27'si bu dili konuşuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Galce

15. Galce

Keltçe'nin dallarından biri olarak bilinir.

14. Urduca

14. Urduca

Bu dil genellikle Hindistan'da yaşayan Müslümanlar ile özdeşleştirilir. Urduca ayrıca Pakistan'ın ortak dili ve resmi ulusal dilidir.

13. İbranice

13. İbranice

İbranice, Afro-asyatik dil ailesine ait olan bir Batı Sami dilidir. İlk olarak milattan önce 10. yüzyılda kullanıldı.

12. Korece

12. Korece

Korece, Kuzey ve Güney Kore'nin resmi dili ve dünya üzerinde 80 milyondan fazla kişi bu dili konuşuyor.

11. Sanskritçe

11. Sanskritçe

Hindistan'da kullanılan 22 dilden biri olarak drama, şiir, felsefe ve teknik metinlerin bir çoğunda kullanılıyor. Ön-Hint Avrupa dil ailesi ve Ön Hint İran dil ailesinden çıkmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Hırvatça

10. Hırvatça

Hırvatça, Sırp Hırvatça'sının standart hale getirilmiş bir çeşididir ve Avrupa Birliği'nin resmi dillerinden biri olarak kullanılır. Ayrıca Karadağ, Sırbistan ve Bosna'nın içinde bulunduğu birçok dilin temeli olan Doğu Hersek lehçesine dayanmaktadır.

9. Macarca

9. Macarca

Macaristan'ın resmi dili olan bu dil, ayrıca Avrupa Birliği dillerinden biri. Yalnızca Macaristan halkı tarafından değil Slovakya, Ukrayna, Sırbistan ve Romanya halkı tarafından da konuşuluyor. Ural dil ailesine ait olduğunu da söylemeden geçmeyelim.

8. İskoçça

8. İskoçça

İskoçya'nın yerlileri tarafından konuşulan bu dil, tamamen bağımsız gelişen dillerden biridir.

7. Japonca

7. Japonca

Doğu Asya dili, Japonya'nın ulusal dilidir ve 125 milyondan fazla kişi tarafından konuşulur. Japonca, incelikli anlatım biçimlerinden oluşan karmaşık sistemi ve Çince ile bağlantısı dolayısıyla öğrenilmesi en zor dillerden biridir.

6. Arnavutça

6. Arnavutça

Kosova, Arnavutluk, Makedonya ve Bulgaristan halkı tarafından konuşulan bir Hint-Avrupa dilidir. Arnavutça, ilk olarak Karadağ, Yunanistan ve İtalyan halkı tarafından konuşulan oldukça eski bir dildir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. İzlandaca

5. İzlandaca

Kuzey Germen dili olarak da bilinen İzlandaca, Kuzey ve Güney Amerika'nın kolonileşmesinden sonra Danca ve İsveççe'den etkilenen bir Hint-Avrupa dilidir..

4. Tayca

4. Tayca

Tayland'ın resmi dilidir. Ses perdesine uygundur, analitiktir. İmla ve işaretleri ile bilinir.

3. Vietnamca

3. Vietnamca

Vietnamca, Vietnam'ın resmi ve ulusal dilidir. Bunun yanı sıra azınlıkların birçoğunun da ilk veya ikinci dilidir. Çince kelimeler barındırır. Fakat bugün kullanımda olan Vietnamca alfabesi, belli işaretlerin ve belli harflerin de bulunduğu Latin alfabesidir.

2. Arapça

2. Arapça

Bugünün Arapçası, 6. yüzyılda kullanılmaya başlayan Arapça'dan geliyor. Orta Doğu'dan Somali Yarımadası'na kadar birçok bölgede konuşuluyor. Konuşma çeşitleri ise anlaşılmaz ve toplumbilimsel bir dil oluşturduğu söyleniyor.

1. Çince

1. Çince

Dünya nüfusunun beşte biri tarafından konuşulan bu dil, öğrenmesi en zor dil olarak kabul ediliyor. Standart Çince Çin Halk Cumhuriyeti, Tayvan ve Singapur'da konuşuluyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
162
85
61
22
21
10
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın