Görüş Bildir
Haberler
Brexit Kararına Türkiye'den İlk Yorumlar

Brexit Kararına Türkiye'den İlk Yorumlar

ATKN
24.06.2016 - 14:23

İngiltere'deki referandumda Avrupa Birliği'nden ayrılma kararı çıkmasının ardından, Türkiye'den de konuyla ilgili ilk yorumlar gelmeye başladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Birleşik Krallık'ta yapılan referandumda Avrupa Birliği'nden ayrılma kararı çıktı. Başbakan Cameron da 'Ülkemizin yeni rotasında dümende olmamın doğru olmayacağını düşünüyorum' dedi ve görevi bırakacağını söyledi.

Türkiye'den de referandumla ilgili değerlendirmeler gelmeye başladı:

Yıldırım: 'İngiliz halkı, Türkiye'ye vade biçen Cameron'a vade biçmiştir'

Yıldırım: 'İngiliz halkı, Türkiye'ye vade biçen Cameron'a vade biçmiştir'

'Avrupa Birliği bu gelişmeyi çok iyi okumalı ve gelecek misyonunu gözden geçirmelidir' diyen Başbakan Binali Yıldırım, şöyle devam etti:

Memnunuyetsizlik söz konusu olduğu orataya çıktı. Yıllardır Türkiye, Avrupa Birliği için çalışan bir ülke. Biz birliğin güçlenerek gelecekte devamından yanayız. Bu bölgenin barışı için önemli bir konudur.

Avrupa Birliği kendini diğer bölge ülkelerinden soyutlayan tavrından vazgeçmelidir. İngiliz seçmeninin kararını iyi okumaladır. Sayın Cameron İngiltere'nin birlikte kalması için kampanyasını Türkiye üzerine oturtmasına rağmen İngiliz seçmeni bu sözlerine itibar etmemiştir. Türkiye'ye vade biçen Cameron'a İngiliz halkı tarih vermiştir, vade biçmiştir.'

Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'nin AB üyeliğiyle ilgili referandumu işaret ettiği açıklamaları hakkında ise şöyle dedi: 'Türkiye'nin birliğe tam üyelik kararı verilmesi aşamasında, bu kararı Türk milleti verir. Biz gerekli çalışmaları yaparız. O gün geldiğinde nihayi kararı verecek olan milletimizdir.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Canikli: 'Avrupa Birliği'nin dağılma süreci başladı'

Canikli: 'Avrupa Birliği'nin dağılma süreci başladı'

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canili, Twitter hesabından yaptığı açıklamada 'Avrupa Birliği'nin dağılma süreci başlamıştır. Gemiyi ilk terkeden İngiltere oldu' dedi.

Şimşek: 'Pandora'nın kutusunu açmak istemezsiniz... Ama çoktan açıldı'

Şimşek: 'Pandora'nın kutusunu açmak istemezsiniz... Ama çoktan açıldı'

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 'Pandora'nın kutusunu açmak istemezsiniz... Ama çoktan açıldı' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Akdağ: 'Biz Türkiye olarak AB sürecinde yolumuza devam ediyoruz'

Akdağ: 'Biz Türkiye olarak AB sürecinde yolumuza devam ediyoruz'

İngiltere’nin AB’den ayrılma kararını değerlendiren Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 'Biz Türkiye olarak yolumuza devam ediyoruz. Avrupa Birliği süreci bizim için milletimizin faydasına devam ettiği ölçüde buna inandığımız ölçüde bu süreci devam ettireceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız ifade ettiler, ihtiyaç hissedilirse bu husustaki kararı milletimize sunmaktan da çekinmeyiz ve Türkiye açısından pozisyonumuz bu' dedi.

Akdağ şöyle devam etti: 

'İngiltere halkının referandumda Avrupa Birliği’nden çıkma lehinde bir karar verdiğini işitmiş olduk. Bu tabii ki İngiltere halkının kararı. İngiltere Euoru’yu kullanmıyordu, Schengen alanlara da dahil değildi bu açıdan farklıydı diğer Avrupa Birliği ülkelerine göre. Bunun sonuçlarını yakından göreceğiz. Çok önemli sonuçları olacak. Bazı İngiliz politikacıların kendi iç problemlerini Türkiye’ye bir anlamda yönlendirerek, Türkiye üzerinden siyaset yapmalarının yanlış olduğunu kendileri de görmüş oldu.'

Yılmaz: 'Türkiye negatif sonuçlarla yüzleşmek zorunda kalacak'

Yılmaz: 'Türkiye negatif sonuçlarla yüzleşmek zorunda kalacak'

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, 'Bunun diğer 27 üye içerisinde farklı yansımaları olacak. Önümüzdeki dönemde, Türkiye'de bunun negatif sonuçlarıyla yüzleşmek zorunda kalacak' dedi ve şöyle devam etti:

İngiltere'de yapılan referandumda AB'ye 'hayır' oyu verenler 'evet' oyu verenleri geçti. İlk defa 43 yıllık evlilik boşanma ile sonuçlanıyor. Kampanya boyunca İngiltere'de, AB'de kalması veya ayrılması yönünde kampanya yapanlar, Türkiye üzerinden iğrenç bir kampanya yaptılar. Çok aşağılık bir kampanyaydı. Türkiye'yi adeta günah keçisi haline getirdiler, yerden yere vurdular ve şeytanlaştırdılar. Biz, İngiliz politikasında, Türkiye'nin bu çaplı bir kara kampanyaya konu olmasından ciddi rahatsızlık duyduk.'

Yılmaz, Türkiye'nin AB sürecinin de bundan etkileneceğine işaret ederek, Avrupa politikasının marjinalleşme sürecine girmiş bulunduğunu, bunda yabancı düşmanlığının da büyük etkisi olduğunu bildirdi.

Ajanslar ve Onedio

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
9
4
4
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Yusuf Kadıoğlu

Bu kadar tutarsız bir hükumet. Birisi artık dağılıyor diyor bir diğeri biz yinede gireceğiz diyor. Ulan biliyorsunuz işte AB'nin sona yaklaştığını, bok mu va... Devamını Gör

arethnea

ya kokuşmuş adam gormekten mıdem bulandı bu Turkiye politikasında. biraz genç kan gelsin pis koltuk sevdalıları.

The Devil Within

Pandoranın kutusu falan God of War mı oynuyoruz amk

dürüst

reis yeni oyunu çıkçakmış duydun mu