Görüş Bildir
Tüm Zamanların En İyi 15 Müzik Belgeseli
Müzik dinlemeyi sevebilirsiniz. Peki ya bu müzikleri ortaya çıkaran insanların hayatlarını anlatan belgeselleri izlemeyi? İşte Sinema üstatlarının elinden çıkmış, tüm zamanların en iyi 15 müzik belgeseli...Not: Sıralama IMDb puanlarına göre yapılmıştır.
10 Bin Kişinin Memuriyeti Riskte
2010 KPSS’de, Eğitim Bilimleri Sınavı iptal edilmiş, Genel Yetenek ve Genel Kültür sınavları iptal edilmemişti. 2 vatandaş dava açtı, Danıştay haklı buldu. Sınavlar iptal edilirse, 8 ila 10 bin kişinin memuriyeti tehlikeye girecek...
Toyota Otomobiller Sürücüsüz Yeteneğini İnsanlardan Öğrenecek
Günümüzün popüler otomobil teknolojisi sürücüsüz otomobiller , bünyesinde barındırdığı envai çeşit sensör, radar, kamera sistemi gibi birçok farklı yazılım ve donanıma dayanıyor. Ancak Toyota’nın peşinde olduğu teknoloji, otomobillerin sürücüsüz özelliğini doğrudan insanlardan öğrenmesini öngörüyor.
Reklam
Reklam
Yılmaz Vural Süper Lig'e Döndü
Gençlerbirliği, teknik direktörlük görevine Yılmaz Vural'ı getirdi. Kırmızı siyahlı ekip düzenlenen imza töreniyle, Vural ile 1.5 yıllık sözleşme imzaladı.
Reklam
Osmanlı Tarihini İyi Anlamak İçin Okunması Gereken 21 Kitap
Tarihçilerin Kutbu Halil İnalcık'ın 2 ciltlik bu eserinde  Osmanlı Devleti'nin bir beylikten güçlü ve köklü bir imparatorluğa dönüşümünün öyküsü anlatılıyor. İnalcık bu eserinde siyasi tarihin toplumsal-ekonomik alt-yapısını, yani nüfus hareketleri, göçler, kitlelerin temel ihtiyaçları, tarım ve ticaretin bu ihtiyaçları karşılama şekilleri ve şehirleşme konularında da analizler yapıyor. Tarihsel sorunları açıklamada geçmişten gelen geleneksel zihniyet ve kurumlar çerçevesinin tespitine girişiyor.
Teknolojik Büyümenin Önünde Ülkenin Kanayan Yarası: 'O İşler Türkiye İçin Erken' Tembelliği
Artırılmış gerçeklik (augmented reality) kavramı, pazarlama literatüründe 90’lı yıllardan itibaren tartışılmaya başlamış ve 2000’li yılların başından itibaren de önemini giderek arttırmış bir teknolojiyi ifade ediyor. En kaba tanımıyla, gerçekliğin sanalla tamamlanmış hali; kullanıcı için sanal objeleri gerçek dünya içerisinde görme imkanı denilebilir.'Geçtiğimiz hafta, hazırladığım bir sunumla ilgili düşüncelerini almak için bir arkadaşımla buluştum. Tartışmanın bir yerinde, “Artırılmış gerçeklik teknolojisi Türkiye için erken” dedi arkadaşım. “Yeterli teknik altyapı ve nitelikli iş gücü yok.” Hayal kırıklığına uğradım ve kendime şunu sordum: “Yine mi erken?”
Reklam
Tanınmış Şehirlerin Gündüz-Gece Geçişlerini Tek Bir Kareye Sığdıran 14 Enteresan Fotoğraf
ABD'li fotoğraf sanatçısı Dan Marker Moore, kullandığı 'Time Slice'  adlı bir teknik sayesinde farklı zaman dilimlerini tek bir fotoğraf karesinde bir araya getirebiliyor. Mekan olarak dünyanın tanınmış şehirlerini, tema olarak da gece-gündüz geçişlerini tercih eden yetenekli sanatçının, son kertede ortaya çıkardığı fotoğraflar için, 'oldukça etkileyici' dersek, yeridir. Misal, günün son dakikalarının Brooklyn Köprüsü üzerinde, New York şehrinden geceleyin yansıyan ışıklarla, bir renk cümbüşü yaratıp, birleştiği fotoğraf gibi...  İsterseniz sözü fazla uzatmadan, sizleri bu etkileyici fotoğraflarla baş başa bırakalım.
ODTÜ'deki Mescit Tartışması YÖK Gündeminde
YÖK Başkanı Saraç, ODTÜ yerleşkesinde yaşanan olaylara ilişkin, Rektör Acar'ı YÖK’e davet ettiğini ve gerekli tedbirlerin alınmasını istediğini söyledi. ODTÜ yerleşkesinde yaşanan bu tür gerilimlerin çözümünün polisiye olmaması gerektiğinin altını çizen Rektör Acar ise, 'Polis gelse de bu bir çözüm değil. Çözüm öğrencilerde” dedi.
Reklam
Reklam