Görüş Bildir
Haberler
Enes Kanter Özür Diledi

Enes Kanter Özür Diledi

Batuhan
24.12.2015 - 11:20

Enes Kanter, gündem yaratan 2013'teki mesajı hakkında konuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

NBA’de Oklahoma City Thunder’ın formasını giyen Enes Kanter, Fanatik'ten Barbaros Tapan’a önemli açıklamalarda bulundu.

A Milli Takım’da forma giyip giymeyeceğinden tutun, 12 Dev Adam’ın yenildiği bir maç sonrası attığı gülücük tweetine kadar birçok konuya açıklık getirdi:

“Türk halkının görmediği çok şey oldu Milli Takım’da. 2011 yılında Milli Takım’a yabancı yöneticiler getirildi. Ben buna ilk başta çok karşıydım. Çünkü Türk Milli Takımı’nda Türk yöneticiler olması gerekirdi. Kolejde oynadıktan sonra 2011’de milli formayla katıldığım turnuvada kötü performans sergiledim. O dönemki yardımcı antrenörlerimizden birisi medyaya, ‘Enes, NBA’e hazır değil’ diye bir yorum yaptı.. Ve bu yorum, ABD’de büyük yankı uyandırdı. Bu da benim canımı çok yaktı.

Turnuva bittikten sonra 2011’de yine olimpiyatları kaçırdık. 2012’de Avrupa Şampiyonası’na katılamadık. Milli Takım’ın 2013’te yenildiği maç sonrası attığım o tweet, Türk halkına, milli basketbolculara ya da Türk birine yönelik değildi. Bu benim yalnızca bazı kesimlere tepkimdi. Eğer Türk halkını üzmüşsem buradan hepsinden özür diliyorum. Tüm olaylar böyle gerçekleşti. Haksızlığın karşısında susan dilsiz şeytandır. Belki takıma alınmamam 3-5 sene ya da 10 sene daha sürecek. Ancak Ay-Yıldızlı formayı giymek benim için bir şereftir. Her zaman kanımın son damlasına kadar oynamak isterim.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
44
42
3
3
2
1
1