Çok değerli kripto para takipçileri! Bu yazımızda yeni başlayanlar için Litecoin nedir? Nasıl Alınır? sorularını cevaplayacak ve Litecoin hakkında bilmeniz gerekenleri anlatacağız. Daha önce kripto paralarla ilgili olarak oluşturduğumuz içerikleri aşağıda bulabilirsiniz. 2011 yılında eski bir Google çalışanı olan Charlie Lee tarafından kurulmuştur. Açık kaynak kodlu olan kripto para biriminin kodlarına Github sayfası üzerinden erişebilirsiniz. MIT/X11 lisansına sahiptir ve kaynak kodlarını kullanarak kendi projelerinizi geliştirebilirsiniz. Projenin resmi web sitesine bu linke tıklayarak erişebilirsiniz. Türkçe dil seçeneği mevcut. Bu yazı yatırım tavsiyesi değildir.
Herkese merhaba kripto para takipçileri! Bu içerğimizde yeni başlayanlar için Verge Coin'i tanıtacağız. Verge coin nedir? Nasıl alınır? Hakkında bilmeniz gerekenler nedir? Gelin hep birlikte inceleyelim.Onedio'da kripto paralar ile ilgili olarak başladığımız içeriklerimizde Bitcoin, Ethereum gibi popüler kripto paralar başta olmak üzere pek çok alt coini sizlere tanıtmaya devam edeceğiz. Verge coin 2014 yılında DogeDarkCoin olarak kurulmuş ancak yatırımcı desteğini uzun süre çekemediği için bir türlü yükseliş sağlayamamıştır. Tabi bunda teknik bazı geliştirmelerin ve roadmap'in doğru zamanlarda taahhüt edildiği gibi uygulanamamasının da etkisi var. Bu yazılarımız yatırım tavsiyesi olmamakla birlikte genel tanıtımları ve bilmeniz gereken temel bilgileri içermektedir.
Ethereum, kripto paralar arasında Bitcoin'den sonra en fazla pazar hacmine sahip ikinci kripto para birimidir. Geçtiğimiz yıl başında 10 dolardan işlem gören Ethereum, şu an itibariyle 700 doların üzerinde bir fiyatla işlem görmektedir. Alım satımı Bitcoin'in işlem gördüğü pek çok borsada yapılabilmektedir. Artacak mı azalacak mı diye sürekli olarak haberleri takip ediyor olabilir veya kripto para borsalarına yeni giriş yapmış/yapmak üzere olabilirsiniz. Gelin hep birlikte Ethereum hakkında bilmeniz gereken maddeleri inceleyelim :)
Yıllar öncesine dayanmayan, yakın tarihte karşımıza çıkan ve bütün dünyayı peşinden sürükleyen Bitcoin’in alım ve satımına ilişkin pek çok kişinin kafasında soru işaretleri mevcut. Hatta bununla ilgili Google'da “Bitcoin almak istiyorum” şeklinde aramalar bile mevcut. Peki değeri onbinlerce lira olan Bitcoin nasıl alınır, nasıl satılır? Ne kadarlık alabilirsiniz? Gelin hep birlikte inceleyelim.Bu yazı yatırım tavsiyesi olmamakla birlikte Bitcoin alım - satımı yapmak isteyen kişiler için oluşturulmuş kısa bir rehber niteliğindedir.
Geçtiğimiz günlerde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın inceleme başlattığı Çiftlik Bank, Bitcoin işine mi girdi? Çiftlik Bank hakkında inceleme başlatıldıktan sonra genç CEO'su da sessiz sedasız hisselerini devretmişti. Şimdi ise üyelere gönderildiği iddia edilen bir video ile Çiftlik Bank'ın Bitcoin madenciliği yaptığı iddia ediliyor.
ABD’nin Las Vegas kentinde bu yıl 51.'si düzenlenen dünyanın en büyük teknoloji fuarı CES 2018 teknoloji devlerini bir araya getirdi. Yeni icatlarla dikkat çeken bu yılki fuarda günlük hayatı kolaylaştırma amacıyla yola çıkan girişimciler, uçan taksilerden dans eden robotlara kadar birçok yeni ürünü tüketicilerin beğenisine sunuyor.
Kripto para çılgınlığı durmak bilmiyor, adını ilk kez duyduğumuz sanal para birimleri arka arkaya rekorlar kırıyor. Bitcoin, Ripple, Litecoin ve Ethereum yarışına son olarak Dogecoin katıldı. Kripto para birimleriyle dalga geçmek için 2013'te kurulan Dogecoin'in piyasa büyüklüğü son bir yılda 82 katına çıktı ve 2 milyar doları aştı.Detaylara bakalım...
'Bitcoin, Litecoin, Ethereum, siz şöyle bir kenara çekilin!' diyerek kriptoparalar masasına yumruğunu vuran Ripple değerinin artışına paralel olarak piyasadaki payıyla da ilgiyi üstüne çekti. Yatırım yapmadan önce ya da kriptoparalardan bir yol olmaz diyerek görmezden gelmeden önce 'Ripple nedir?' sorusunu yanıtlayalım.
Balık fiyatları el yakıyor ve adeta et ile yarışıyor. Normal şartlarda balığın en bol ve lezzetli zamanı olan bu mevsimde az balık bulunması fiyatlara yansıdı. Lüfer'in kilosu 150 lirayı gördü. Hamsi ise kilosu 20-25 liraya kadar yükselince dar gelirli vatandaşı üzdü. Giresun Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı, kaçan hamsilerin Gürcistan'dan avlanıp Türkiye'ye getirileceğini söylemiş 'Göç eden hamsi tekrar döner mi onu da bilemiyoruz' demişti. Bugün basına yansıyan bilgilere göre ise Gürcistan'da avlanan hamsi tezgahlarda yerini aldı.
İte kaka da olsa bitirdiğimiz 2017 yılında gündem yine dolu doluydu. Acısıyla tatlısıyla hepimizi biraz olsun etkilemiş olayları A'dan Z'ye sığdırmaya çalıştık. Aşağılara indikçe flashback etkisi yaşamanız garanti.142 unsurdan oluşan bu 2017 almanağıyla hafızanızı tazeleyin!
Hükümet ve sendikaların yoğun süren pazarlıklarının ardından 2018 yılı için asgari ücret belli oldu. Ülkede milyonlarca insanın karşılığında yaşamaya çalıştığı ücret 1404 liradan 1603 liraya çıktı (3 lira için teşekkürler). Peki gelen 199 TL'lik zamla neler yapabilirsiniz?
Hayatta hepimizin değişik pişmanlıkları vardır. Bu testimizde yemek tercihinize göre hayattaki en büyük pişmanlığınızı tahmin edicez. Not: Bilemezsek pişmanlıklarınızı yorumda belirtip yardımcı olabilirsiniz!
Gün geçmiyor ki sürücüsüz arabalarla, yapay zekayla hareket eden drone’larla, bitcoinle ilgili yeni bir haberle karşılaşmayalım. Hızla gelişen teknoloji dünyayı değiştirirken, devletler ne yapacaklarını bilemiyor. Eski ekonominin kuralları yenisine uymuyor. Kişisel verimizi toplayan Google, Facebook, Amazon gibi Internet devleri şeytan mı melek mi? Yapay zeka yüzünden işsiz kalırsak devlet bize bakar mı? Sürücüsüz araba bana çarparsa hasarı kim ödeyecek? Bu soruların cevaplarını merak ediyorsanız takip etmeniz gereken 13 kişiyi sizler için derledik!
Bir günü diğer gününü tutmayan, 'Aslında o zamanlarda alacaktık...' diye hayıflanıldığı zamandan sonra bile değerini katlayan Bitcoin'e olan şaşkınlığımızı yarıda kesen ve emekleme döneminde iyi tanımayı isteyeceğimiz bir kriptopara var: Litecoin.
Son aylarda yaptığı yükselişle almayanı pişman eden kripto para birimi Bitcoin, gündemden düşmüyor. Öyle ki bu para birimi sadece yatırımcıların değil, devletlerin ve büyük şirketlerin bile gündemi oldu. Birçok ülke kendi sanal parasını oluşturmak için çalışmalara başladı. Radyocu Nihat Sırdar da, bizim ülkemizden çıkacak bir sanal paraya yerli isim önerileri aldığını bir hashtag'le duyurdu.