Görüş Bildir
Tesla, Yazılım Güncellemesi Aldı!
Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Model S ve Model X otomobilleri için yazılım güncellemesi yayınladı. Tesla araçlar bu güncelleme ile otomatik pilot özelliğine kavuştu.
Her Biri Şölen Niteliğinde, Son 5 Yılın Görsel Açıdan En Çarpıcı 40 Filmi
Sinema edebiyat, tiyatro, müzik ve fotoğraftan beslenen, bu sanatları âdeta birleştiren bir sanat dalıdır. Ancak şüphesiz ki, her şeyden önce görsel bir sanattır. Yine de öyle filmler vardır ki, görsellikleri çok daha ön plana çıkar; izleyicilere görsel bir şölen yaşatır.Biz de içeriğimizde son beş yılın (2011 - 2015) görsel açıdan en çok öne çıkan 40 filmini sıraladık. İyi seyirler !Not: Filmler IMDB puanlarına göre sıralanmıştır. Metin içindeki IMDB linklerine tıklayarak filmlerin sayfalarına ulaşabilirsiniz. Film özetleri ise Beyazperde'den derlenmiştir.
Android’in Kurucusu, Sıradaki Büyük Teknolojinin Yapay Zeka Olduğunu Söyledi
Google’dan ayrılarak Playground adında bir donanım girişimi kuran Rubin “Robot teknolojileri ve otomasyon hayatımızın bir parçası olacak” diyerek cloud teknolojisinin revaçta olacağının altını çizdi.Telefonlara gelince, Google’daki takımının Android’i açık işletim sistemi haline getirmesiyle ve ekran boyutunu kısıtlamamasıyla gurur duyduğunu, bunların tüketicinin kararı olması gerektiğini belirtti. Android ve iOS’un büyük rekabet içinde olduğu bu sektörün düopoli haline gelme tehlikesinden bahsederken, ürün perspektifinden bakınca en kötü olasılığın yeniliklerde yavaşlama olduğunu söyledi.Rubin’e göre büyük yeniliklerden biri de Amerika’nın bir zamanlar olduğu gibi tüketicileri engellememesi. ABD’de Eskiden yeni bir telefon almak için 2 yıllık kontrat imzalamak şarttı; şimdiyse ödeme planlarındaki esneklik sayesinde uygun fiyata aynı telefon satın alınabiliyor. Bu durumun Amerika’yı, telefonların %80’inin serbest pazarda satıldığı Çin’e yaklaşmasını sağladığını düşünen Rubin, bunun göz ardı edilemeyecek kadar önemli bir ilerleme olduğunu düşünüyor ve son olarak ekliyor: “Ben teknoloji konusunda iyimserim. Bence tüketicilerin doyurulamamış talepleri var ve bu talepler karşılanmalı.”.
Apple Yapay Zeka Şirketlerini Satın Almaya Devam Ediyor
Apple, yapay zeka şirketlerini bünyesine katmaya devam ediyor. Konuşma arayüzleri konusunda çalışmalar yürüten VocalIQ isimli şirketi satın alan Apple şimdi de bir başka yapay zeka şirketi Perceptio’yu bünyesine kattı.
Hawking: 'Uzaylılar Dünyanın Sonunu Getirebilir'
Stephen Hawking, dünya dışı varlıkların gezegenimizi keşfetmesinin insanlığın sonunu getirebileceği uyarısında bulundu. Hawking, “Eğer dünya dışı varlıklar bizi ziyaret ederse, sonuç pek muhtemel Kolomb’un Amerika’ya ayak bastığındaki gibi olur. Bu da yerli Amerikalılar için çok iyi olmamıştı” dedi.
NASA ve Google Kuantum Bilgisayar İnşa Edecek
Google'ın kısa süre önce hayata geçirdiği Kuantum Yapay Zeka Laboratuvarı, NASA ile yapılacak işbirliğinde yeni bir kuantum bilgisayar inşa edecek. Bilgisayar, NASA ve Google tarafından ortak kullanılacak.
Reklam
Google’ın Sesle Arama Özelliği Artık Sesli Ortamlarda Bile Çalışacak
Android ve iOS için güncellenen yeni sesle arama teknolojisi artık daha hızlı ve daha doğru çalışacak, ayrıca sesli dış mekanlarda bile kullanılabilecek.Arama devi açıklamasında söz konusu gelişmelerin daha gelişmiş ses tanıma algoritmaları ve yapay zeka modellemeleri ile mümkün hale geldiğini söylüyor. Yeni teknoloji ses parçalarını tanımakta daha başarılı ve benzer sese sahip heceleri ayırabiliyor.Yeni ses tanıma teknolojisi sadece Google aramalarında sınırlı kalmıyor. Android’in sesle yazma kısmında da kullanılacak teknoloji sayesinde Android kullanıcıları dikte özelliğini daha rahat kullanabilecek ve sesle yazı yazdırma artık çok daha az işlemci gücüne ihtiyaç duyacak.
Yapay Zekada Önemli Adım: Bilgisayar, Öyküden Senaryo Yazdı
Georgia Teknoloji Üniversitesi'nden bilim adamları, bilgisayara interaktif macera kitapları için hazır hikayelerin işlenmesi yoluyla senaryo yazmayı öğrettiler. Yapay zekaya Binbir Gece masallarından esinlenerek Şehrazat adı verildi.Motherboard portalının haberine göre, Şehrazat adındaki yapay zeka, analiz ettiği hikayeleri anlamasa da tekrarlanan motifleri tespit edip seçebiliyor. Ayrıca hikayedeki bazı olayların diğerlerinden önce gelmesi gerektiğini belirleme yeteneğine sahip. Yapay zeka, böylelikle insanlar tarafından yazılan hikayelerden interaktif öyküler oluşturabiliyor.
Reklam
İnsanlığı Yok Edebilme Potansiyeli Olan Virüs Salgınlarını Konu Edinmiş 22 Görülesi Film
Dünya tarihine baktığımızda veba, kolera, SARS, AIDS, H5N1 ve çeşitli grip virüslerinin sayılamayacak kadar çok can aldığını biliyoruz. Gelecekte de insanlığın en büyük korkuları arasında yer edineceği malum. Filmlerde de bu virüsler bilimkurgudan korkuya, dramdan romantizme kadar pek çok kez konu edildi. İşte bu salgınları pek çok kez konu edinen o izlemeye değer filmler...Not: Filmler IMDb puanlarına göre sıralandı, puanlara tıklayarak filmlerin sayfasına gidebilirsiniz. İyi seyirler.
Değişen Bir Şey Yok: Biz Yoğun Siyasete Maruz Kalırken Bilimde Yaşanan 21 Gelişme
etiket
Yaşadığımız gündem kendini yinelemek üzere başa sarıldı. Partiler koalisyon kuramadı ama üç firma uçak hızında kara seyahati projesi için anlaşmaya vardı, biz enerji için nükleer santral inşasına başlarken Danimarka'nın rüzgar enerjisi üretimi ulusal talebini aştı, biz benzin fiyatlarındaki artışa yakınırken elektrikli arabaların şarj olabileceği yollar yapıldı... Birkaç ay içerisinde bilim ve teknoloji alanında hangi gelişmeler yaşandı senin için derledik.
Facebook Kişisel Asistan Servisini Resmen Duyurdu
Geçtiğimiz ay Facebook’un Siri, Cortana ve Google Now’a rakip olarak geliştirdiği bir asistan servisi hazırlığında olduğundan bahsetmiştik . Sosyal medya devi iddiaları boşa çıkarmadı ve “M” ismini verdiği “insanlı” asistan servisini resmen duyurdu .
Reklam
Yetenekleriyle Dikkat Çeken Gelecekleri Parlak 19 Türk Genci
etiket
Etkileyici bir yeteneğe veya zekaya sahip olsanız da asıl önemli olan bunları kullanabileceğiniz imkanlara sahip olmak. Belki de bu içerikteki pek çok genç yeteneğin yurt dışında iyi şeyler yapmaya çalışması bu yüzdendir. Eğitim ve destek olmadan ne yazık ki genç yetenek yetiştirmek çok mümkün değil. Eğitim şart!
Kendi Robotunu Üreten Robot Yaptılar
Cambridge Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, bir robota anne rolü vererek kendi bebek robotunu yapmasını sağladı.Robot teknolojisindeki gelişmelere dair çıkan haberlerin sayıları hızla artıyor. Yakın gelecekte günlük yaşamın yeni normali olmamaları için de bir sebep yok. Ancak Cambridge Üniversitesi’nde yapılan bir çalışma, bugüne kadar insan yapımı robotların da doğru programlandıklarında kendi robotlarını yapabileceklerini ortaya çıkardı.Yapılan çalışmaya dair hazırlanan videoda, bir endüstriyel robotun yakınında bulunan küp vb. parçalarla kendi robotunu ‘ürettiği’ görülüyor. Üstelik bu işlem sadece 10 dakika içinde tamamlanıyor. Tek gereken, üretim için gerekli parçalar ve bu parçaların birleşimi için düz bir masa…Araştırmayı yürüten ekibin başındaki isim olan Dr. Fumiya Lida, “Robotların ne kadar yenilikçi ve yaratıcı olduklarını görmek istiyoruz.” yorumunu yapıyor. Açıkçası bunu da başarmış görünüyorlar. Zira her bir robot çocuk, diğerlerinden farklı görünüm ve işlevlere sahip. Anne robot için tek gereken malzemelerin çeşitliliği…Bu çalışma ister istemez klasik robotların dünyayı ele geçirmesi filmlerini anımsatıyor. Evet, şu aşamada ayakları, tekerleği ya da paleti olup uzaklara gidebilecek robotlar üretilmiyor, ancak bunun için tek gereken anne robotun erişebileceği mesafede bu parçaların bulunabilmesi ve elbette gelişmiş yapay zeka…
Yapay Zeka Bizi Kandırabilir mi?
Bir yandan tüm dünyada devam eden araştırmalar, diğer yandan pek çok ünlü isimden aman dikkat uyarıları. Peki yapay zeka niye bu kadar korkutucu?
Reklam
En İyi Özgün Senaryo Dalında Oscar Almış 30 İzlenilesi Film
Sinema üstatlarının ellerinden çıkmış bu filmleri izlerken hem keyifli saatler geçirecek hem de senaryoların özgünlüğünden ötürü bakış açılarınızda olumlu değişimler yaşayacaksınız. Bir nevi win - win durumu yani.Not: Sıralama IMDb puanına göre yapılmıştır.
Reklam
Bilim İnsanları 'Robot Savaşçılar'a Karşı Uyardı
Stephen Hawking'in de aralarında bulunduğu bir grup bilim insanı, 'otonom silah sistemlerinin' ölümcül etkileri olabileceği konusunda uyarıda bulundu.Aralarında ünlü İngiliz astrofizikçi Prof. Dr. Stephen Hawking de bulunduğu bine yakın bilim insanının imzasını taşıyan ortak mektup, Arjantin'in başkenti Buenos Aires'teki Uluslararası Yapay Zeka Konferansı'nda okundu. Mektupta 'Hedef seçiminde hala insanlara bağlı olan seyir (cruise) füzeleri ve insansız hava araçlarından farklı olarak yapay zekayla kontrol edilen silahlar ya da katil robotlar, hedeflerini insanlarla doğrudan iletişim kurmadan seçip vuracak. Büyük bir askeri gücün otonom silahları geliştirmeye başlaması, korkunç sonuçlara yol açabilir' ifadeleri kullanıldı. Otonom silahların barut ve nükleer silahların ardından savaş alanında 'üçüncü devrim' olarak nitelendiğine dikkat çekilen mektupta, 'Nükleer, kimyasal ya da biyolojik silahların aksine otonom silahlar, çok sayıda ve düşük maliyetle üretilebilecek. Bu silahlar, kolayca karaborsaya, oradan da terör örgütlerinin eline düşebilir. Dünyanın önde gelen askeri güçlerinden birinin otonom silah geliştirmeye başlamasının, küresel bir yarışa yol açması kaçınılmazdır. Bu durumda otonom silahlar, geleceğin kalaşnikofu haline gelecektir' denildi. Otonom silahların suikastler, soykırım ve nüfus kontrolü gibi kitlesel ölümlere yol açacak eylemler için ideal seçenek olacağına işaret edilen mektupta, 'Dünyanın önde gelen askeri güçleri, otonom silah geliştirme yarışını daha başlamadan sona erdirmek zorundadır' ifadesine yer verildi.
Google'dan Gmail'e Özel Dev Uygulama
Google özellikle Gmail kullanıcılarını çok yakından ilgilendiren bir yapay zeka için harekete geçti. Google mühendisleri, Gmail spam filtreleri için, daha da geliştirerek istenmeyen postaları azaltmayı amaçlıyor. Bu amaçla geliştirilen akıllı spam filtresi “Büyük Ölçekli Beyin Simülasyonu” içeriyor. Resmi sayfasında açıklama yapan ürün müdürü Sri Harsha, Gmail gelen kutusuna düşen spam sayısının yüzde 0.1′den daha az olduğunu söylerken, yanlışlıkla spam olarak algılanan “Yalancı Pozitif” postaların ise yüzde 0.05 oranlarında olduğunu söyleyen Harsha, buna rağmen Gmail spam algılamasının hala mükemmel olmadığını belirtti.
Reklam