Görüş Bildir
Haberler
Android’in Kurucusu, Sıradaki Büyük Teknolojinin Yapay Zeka Olduğunu Söyledi

Android’in Kurucusu, Sıradaki Büyük Teknolojinin Yapay Zeka Olduğunu Söyledi

İçeriğin Devamı Aşağıda

Code/Mobile’daki bir sohbette, Android kurucusu Andy Rubin bilgisayar dünyasındaki sıradaki büyük teknolojinin yapay zeka olduğunu söyledi.

Google’dan ayrılarak Playground adında bir donanım girişimi kuran Rubin “Robot teknolojileri ve otomasyon hayatımızın bir parçası olacak” diyerek cloud teknolojisinin revaçta olacağının altını çizdi.

Telefonlara gelince, Google’daki takımının Android’i açık işletim sistemi haline getirmesiyle ve ekran boyutunu kısıtlamamasıyla gurur duyduğunu, bunların tüketicinin kararı olması gerektiğini belirtti. Android ve iOS’un büyük rekabet içinde olduğu bu sektörün düopoli haline gelme tehlikesinden bahsederken, ürün perspektifinden bakınca en kötü olasılığın yeniliklerde yavaşlama olduğunu söyledi.

Rubin’e göre büyük yeniliklerden biri de Amerika’nın bir zamanlar olduğu gibi tüketicileri engellememesi. ABD’de Eskiden yeni bir telefon almak için 2 yıllık kontrat imzalamak şarttı; şimdiyse ödeme planlarındaki esneklik sayesinde uygun fiyata aynı telefon satın alınabiliyor. Bu durumun Amerika’yı, telefonların %80’inin serbest pazarda satıldığı Çin’e yaklaşmasını sağladığını düşünen Rubin, bunun göz ardı edilemeyecek kadar önemli bir ilerleme olduğunu düşünüyor ve son olarak ekliyor: “Ben teknoloji konusunda iyimserim. Bence tüketicilerin doyurulamamış talepleri var ve bu talepler karşılanmalı.”.

Kaynak: http://www.engadget.com/2015/10/08/an...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın