Görüş Bildir
Haberler
Facebook, Görme Engelliler İçin Yapay Zekayla Fotoğrafları Okuyacak

Facebook, Görme Engelliler İçin Yapay Zekayla Fotoğrafları Okuyacak

ATKN
06.11.2015 - 10:18 Son Güncelleme: 06.11.2015 - 11:36

Facebook, görme engellilere özel olarak yapay zeka desteğiyle kullanıcılara fotoğrafları “okuyacak.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

Açıklanan rakamlara göre yılın üçüncü çeyreğinde 4,5 milyar dolar gelir ve 896 milyon dolar net kazanç elde eden Facebook, geçen yılın aynı dönemiyle kıyaslandığında gelirini %41 oranında artırmış durumda. Aktif kullanıcı kitlesini de yine geçen yılın üçüncü çeyreğiyle kıyaslandığında %14 oranında artıran dev sosyal ağı, günde bir milyarı aşkın kullanıcı ziyaret ediyor. Raporda ayrıca bu bir milyarı aşkın kullanıcı kitlesinin 894 milyonunun hesaplarına erişmek için akıllı telefon ve tablet kullandığı da belirtiliyor. Facebook’un son dönemlerde video içeriklerine özel olarak sunduğu altyapı da kullanıcıların “daha çok” video izlemesine sebep olmuş; günde 8 milyonu aşkın video izlendiği de verilen bilgiler arasında.

Sürekli şekilde irili ufaklı birçok güncelleştirme yayımlayarak, yeni özellikleri web tarafına ve mobil uygulamlarına dahil eden Facebook; sosyal projeler de de epey başarılı. Şirkette Salı günleri özel bir uygulamayla birlikte 2G internet kullanılıyor ve Facebook Lite geliştirici ekibin bu sayede düşük bağlantılı internet kullanıcılarının halinden anlaması ve buna özel çalışmalar gerçekleştirmesi sağlanıyor.

Dev sosyal ağ, görme engellilere yönelik çeşitli çalışmalar da gerçekleştiriyor ve özel bir yapay zeka sayesinde fotoğrafları kullanıcılara anlatacak bir yapı hazırlandı bile. Mark Zuckerberg, Facebook hesabından bu teknolojisi anlatan bir video ile ayrıntıları paylaştı. 

Yapay zeka sayesinde fotoğrafın görme engellilere anlatılacağını belirten Zuckerberg, bu hususta son zamanlarda çok sıkı çalıştıklarını belirtti. Kullanıcılara yönelik hizmetlerin önümüzdeki süreçte daha da artırılacağı belirtilirken, kullanıcının profilinin (daha doğrusu suratının) farklı fotoğraflarda tespit edilmesi yönünde de bazı çalışmalar yapıldığı ifade ediliyor. 

Zuckerberg, kullanıcılar için bu özeliğin çok faydalı olacağını bu sayede Facebook’un herkes için kapsayıcı hale geleceğini belirtti.

Teknolog

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
3
0
0
0
0
0