Görüş Bildir
Sonunda İyi Bir Haber: Nobel Kimya Ödülü'nün Sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar!
Çalışmalarını ABD'de sürdüren Mardin doğumlu genetik bilimci Prof. Dr. Aziz Sancar, bu yılki Nobel Kimya Ödülü'ne layık görüldü. Sancar, ödülü İsveçli Tomas Lindahl ve ABD'li Paul Modrich ile paylaştı. Üç bilim insanı DNA onarımı alanındaki çalışmalarıyla ödüle layık görüldü.  Aziz Sancar ilk açıklamalarından bir tanesini NobelPrize.com yetkilisi Adam Smith'e, telefonda yaptı. Haberi aldığında çok şaşırdığını söyleyen Sancar ülkesi için de mutlu olduğunu belirtti.
Avrupa GDO'ya Karşı Birleşiyor: Galler ve Bulgaristan da GDO'yu Yasaklıyor
Her geçen gün daha fazla Avrupa Birliği ülkesi domino etkisi altında kalarak sınırları içerisinde GDO’lu ürünleri ortadan kaldırmaya karar veriyor.Greenpace’in belirttiğine göre, Avrupa Birliği Komisyonu’nun duyurduğu son tarih 3 Ekim yaklaştıkça, en az 14 Avrupa Birliği ülkesi ve üç bölge, topraklarında genetiği değiştirilmiş ürünlerin yetiştirilmesini yasaklama sürecine girdi. Bu toprak miktarı Avrupa Birliği’ndeki ülkeler nüfusunun yüzde 65’ine ve ekilebilir arazilerin yüzde 66’sına denk geliyor.Greenpeace’e göre bugün itibariyle Avusturya, Hırvatistan, Fransa, Yunanistan, Letonya, Litvanya, Hollanda, Polonya ve Belçika’daki Wollania bölgesi GDO’lu ürünlerin yetiştirilmesinin yasaklanmasını hedeflediklerini resmi olarak daha önceden Avrupa Birliği Komisyonu’na bildirmişlerdi.
Poyrazköy Davası'nda Sanıklara Beraat, Sahte Delil Üretenlere Suç Duyurusu
Kafes eylem planı, Amirallere suikast, Gölcük'te ele geçirilen belgeler ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) yöneticileri hakkındaki iddialara ilişkin dosyaların birleştiği, 84 sanığın yargılandığı 'Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat' davasında sanıkların tümüne beraat kararı verildi.
Reklam
14. Filmekimi'nde Hangi Filmler Seyirciyle Buluşacak?
14. Filmekimi, bu yıl da bir çok şehirde sinemaseverleri birbirinden güzel filmlerle buluşturacak.İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 14. kez düzenlenen Filmekimi'nin İstanbul ayağı 3-11 Ekim tarihlerinde yapılacak. Yeni sinema sezonunun habercisi Filmekimi’nin 14'üncüsünde, prömiyerini Sundance, Berlin, Cannes, Venedik, Toronto gibi saygın uluslararası festivallerde yapan ve bu festivallerden birçok ödülle ayrılan, Woody Allen,Noah Baumbach, Stephen Frears, Michel Gondry, Todd Haynes, Hirokazu Kore-eda, Nanni Moretti, Paolo Sorrentino gibi usta yönetmenlerin son yapıtlarının da aralarında bulunduğu filmler sinema severler ile buluşacak. Filmekimi’nde Can Evrenol’un Baskın ve Ben Hopkins’in Hasret filmlerinin de Türkiye prömiyerleri yapılacak.72. Venedik Film Festivali’nde Altın Aslan Ödülü’ne layık görülen Desde Alla da Filmekimi programında izleyicilerle buluşacak.Filmekimi programında yer alacak filmler;
Estetik Ameliyatlar Hakkında Sorulan 15 Soru ve Cevapları
Estetik cerrahi şekil düzeltme cerrahisidir. Bir başka deyişle şekil ve\veya ölçüleri bozuk olan doku ve organların şeklinin hastanın beğenisi ve ideal anatomik ölçüler doğrultusunda değiştirilmesidir. Örnek: Küçük olan memelerin silikon protez ile büyütülmesi gibi. Rekonstrüktif cerrahi ise onarım cerrahisidir. Doğuştan eksik veya kusurlu olan, ya da kaza, yanık, tümör ameliyatı sonucu yok olan ya da şekli bozulan organların yeniden oluşturulmasıdır. Örnek: Kanser sonucu alınan memenin yeniden oluşturulması gibi.
Reklam
İngiltere'de Rahim Nakline Onay
İsveç'te yapılan ameliyatların başarısından sonra İngiltere'de de rahim nakline onay verildi ve ilk 10 ameliyat için izin çıktı.
Reklam
Birbirinden Özel Aile Hikayeleriyle Soslu 30 Benzersiz Film
Öncelikle aile hikayelerinin konu edildiği filmlerin yer aldığını belirtelim, listedeki her film aileyle izlenmeye uygundur diye bir iddiamız yoktur. Sonra filmi ailenizle izlerken kızarıp bozulmayın; dünyanın en kötü hissidir, bilirim. Unutmadan; listede yerli filmler yer almıyor, zaten bilmediğimiz bir aile filmi neredeyse kalmadı.Filmler IMDb puanlarına göre sıralanmıştır, bu puanlara tıklayarak filmlerin sayfasına gidebilirsiniz. Keyifli seyirler...
Reklam
Reklam
'Hareketsizlik Sessizce Öldürüyor'
Gelişen teknolojiyle artan 'hareketsiz yaşamın', ani ölümlerin çoğunun nedeni olan toplardamarlardaki pıhtı oluşumu riskini yükselttiği belirtildi.
Laboratuvar Ortamında Sperm Üretildi
Fransa'da yapay ortamda insan spermi üretildi. Kısırlığa çözüm olması beklenen uygulamanın, kanser hastaları için de umut olması bekleniyor.Fransa'da yapay ortamda insan spermi üretildi. Kısırlığa çözüm olması beklenen uygulamanın, kanser hastaları için de umut olması bekleniyor.Fransa’da 10 yılı aşkın bir süredir yapılan çalışmalar sonucu, kısırlığı tedavi etmek için bir çözüm yolu bulundu. Lyon kentinde hükümete ait CNRS laboratuvarında yapay ortamda insan spermi üretilmeye başlandığı açıklandı.Kısırlık tedavisinde çığır açması beklenen uygulamanın patentinin Fransız hükümeti tarafından alındığı belirtildi. Laboratuvar görevlilerinden Marie-Helene Perrard, perşembe günü kamuoyuyla paylaşılan gelişmeyle ilgili açıklamalarda bulundu.Perrard, “Yeni geliştirdiğimiz teknik ile şimdilik ergenlik öncesi dönemdeki erkeklerin spermatogonial kök hücrelerini kullanarak sperm elde ettiklerini” belirtti.
Çoğumuzu Etkisi Altına Alan Sosyal Medya ve Teknoloji Bağımlılığını Eleştiren 27 Poster
Malum devir teknoloji, İnternet ve sosyal medya devri. Hepimiz hem iş hem özel yaşantımız gereği sıklıkla teknolojiyle haşır neşiriz. Ancak birçok teknolojiden farklı olarak özellikle İnternet ve sosyal medya aile/ birey/toplum hayatını sarsıcı biçimde değiştirdi. Hâl böyle olunca bu duruma yönelik eleştirilerle de karşılaşıyoruz. Aynı zamanda genetik ve kanser üzerine çalışan bir doktora öğrencisi olan Ajit Johnson isimli sanatçı da yaptığı sade ama çok etkili posterlerle bu durumu sert biçimde eleştirmiş. İşte bu çarpıcı eleştirileri görselleştiren 27 poster!
Reklam