onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Estetik Ameliyatlar Hakkında Sorulan 15 Soru ve Cevapları

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

Estetik Ameliyatlar Hakkında Sorulan 15 Soru ve Cevapları

1. Estetik cerrahi nedir? Rekonstrüktif cerrahi nedir?

1. Estetik cerrahi nedir? Rekonstrüktif cerrahi nedir?

Estetik cerrahi şekil düzeltme cerrahisidir. Bir başka deyişle şekil ve\veya ölçüleri bozuk olan doku ve organların şeklinin hastanın beğenisi ve ideal anatomik ölçüler doğrultusunda değiştirilmesidir. Örnek: Küçük olan memelerin silikon protez ile büyütülmesi gibi. Rekonstrüktif cerrahi ise onarım cerrahisidir. Doğuştan eksik veya kusurlu olan, ya da kaza, yanık, tümör ameliyatı sonucu yok olan ya da şekli bozulan organların yeniden oluşturulmasıdır. Örnek: Kanser sonucu alınan memenin yeniden oluşturulması gibi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

2. Estetik ameliyatlar ağrılı mıdır?

2. Estetik ameliyatlar ağrılı mıdır?

Bir çok estetik ameliyatı sadece deri ve deri altı dokularını ilgilendirdiğinden ağrılı değildir. Hafif ağrı olursa da bu 1-2 günde geçer ve bu süre içerisinde de kolaylıkla ağrı kesici ilaçlarla kontrol altına alınabilir. Kasların da dahil olduğu ameliyatlarda, örneğin meme protezi ameliyatları, ağrı ve gerginlik hissi biraz daha uzun sürebilir.

3. Ameliyat izi kalır mı?

3. Ameliyat izi kalır mı?

Estetik ameliyat hiç iz bırakmayan ameliyattır şeklinde yaygın bir kanı vardır. Estetik ameliyat için uygun ameliyat malzemesi ve özel sütür materyalleri kullanılır, çok az da olsa, mutlaka bir iz kalır. Ancak estetik ameliyatlarda bu izler bir yerlere gizlenir. Örneğin burun estetiği ameliyatında burun deliklerinin içine, göz kapağı estetiği ameliyatlarında göz kapağı içinde, kulak operasyonlarında kulak arkasına gibi. Karın germe operasyonlarında ise iz sezaryan izinden biraz daha uzun olup bikini bölgesinde saklı kalır. Liposuction (yağ çekme) işlemi hiç iz bırakmaz. Bazı ameliyatlarda ise izlerin tamamını gizlemek mümkün değildir. Örneğin meme küçültme ameliyatlarında olduğu gibi.

4. Silikon kanser yapar mı?

4. Silikon kanser yapar mı?

Asla böyle bir kanıt yoktur. Silikonsuz bir kadının kanser riski ile silikonlu olanın aynıdır. Silikon aynı zamanda meme dokusunu öne çıkardığı için olası kanserin saptanabilmesini kolaylaştırır.

5. Silikon patlar mı?

5. Silikon patlar mı?

Yapılan çalışmalar ile protezler bir insanın hayatta kalamayacağı yüksek ve düşük basınçlara maruz bırakılmış ve herhangi bir problem görülmemiştir.

6. Silikonların belirli bir ömrü var mı?

6. Silikonların belirli bir ömrü var mı?

Standart silikon implantların belirli yani sınırlı bir ömrü bulunmamaktadır. Uygulanan kişiler bir ömür boyu taşıyabilmektedirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

7. Silikon emzirmeye engel mi?

7. Silikon emzirmeye engel mi?

Silikon implant uygulamasının emzirmeye hiçbir zararı yoktur.

8. Karın germe operasyonundan sonra doğum yapılabilinir mi?

8. Karın germe operasyonundan sonra doğum yapılabilinir mi?

En az 1 sene beklemek kaydıyla hamile kalıp doğum yapılabilir.

9. Benleri aldırmak kanser yapar mı?

9. Benleri aldırmak kanser yapar mı?

Yanlış bir inançtır. Zaten kanser olan veya riski taşıyan benlerin bugün bilinen başlıca tedavisi eksizyon yani cerrahi olarak alınmasıdır.

10. Yeni olmuş yara ve yanık, dövme v.s izlere hemen müdahale edilmeli mi?

10. Yeni olmuş yara ve yanık, dövme v.s izlere hemen müdahale edilmeli mi?

En az 6 ay beklenerek izin son şekli görülüp düzeltme yapılması en sağlıklısıdır. Bu süre içinde daha az izin kalmasını sağlamak için doktorunuzla görüşüp önerileri dikkate almanız önemlidir. Yara ve yanık izleri hiçbir zaman tamamen yok edilemez. Bunlar ancak küçültülebilir yada hafifletilebilir. Yapılacak estetik ameliyat sonucunda ortaya çıkan yeni görünümün ne oranda başarılı olabileceği kişinin cilt yapısına, yaşına, yara ve yanık izinin boyutlarına, vücuttaki yerine, derinliğine göre değişir.

11. Estetik ameliyatlar herkese uygulanabilir mi?

11. Estetik ameliyatlar herkese uygulanabilir mi?

Ruh ve beden sağlığı yerinde olan herkese uygulanabilir. Ancak bazı ameliyatlar için yaş sınırlaması, ya da o ameliyatın yapılabilmesi için ideal olan bir yaş vardır. Örneğin dudak yarığı ortalama bebek 2 aylıkken, damak yarığı ameliyatı 1 yaşında, kepçe kulak ameliyatı 5-6 yaşında, meme büyütme estetiği ve burun estetiği 17 yaş üzerindekilere ve yüz germe ameliyatları 40 yaş üzerindekilere yapılmalıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

12. Estetik ameliyatların riskleri nelerdir?

12. Estetik ameliyatların riskleri nelerdir?

Estetik ameliyatların riskleri diğer cerrahi girişimlerin tümünde olduğu gibi kişinin genel sağlık sorunlarından kaynaklanabilecek risklerdir. Bunun dışında estetik ameliyatların kendilerinden kaynaklanan tehlikeler yoktur. Estetik ameliyat hayati organ ve dokularla ilgili bir girişim olmadığından hastaların sağlığının ya da yaşamının riske edilmesi söz konusu değildir.

13. Hipertansiyon, şeker, kalp hastalıkları estetik operasyona engel mi?

13. Hipertansiyon, şeker, kalp hastalıkları estetik operasyona engel mi?

Bu durumlarda da kontrollü girişimler yapılmaktadır.Ancak gerekli testler sonrası değerlendirme daha uygun olur.

14. Estetik ameliyatlar her yerde yapılabilir mi?

14. Estetik ameliyatlar her yerde yapılabilir mi?

Hayati organ ameliyatları gibi riskli olmasalar da, estetik ameliyatlar da tüm diğer cerrahi girişimlerde olduğu gibi alınması gereken bir takım önlemler vardır. Bu önlemler ancak tam teşekküllü hastanelerin teknik donanımı ile sağlanabilir. Bunun dışında muayenehane, dispanser, poliklinik, teşhis merkezi ve benzeri yerlerde ameliyat yapılması hem yasal değildir, hem de son derece sakıncalıdır.

15. Ne kadar sürede iyileşilir?

15. Ne kadar sürede iyileşilir?

Estetik ameliyat sonrasında genellikle aynı gün eve gitmek mümkündür. Bazı durumlarda ise 1 gün hastanede kalmak ameliyat sonrası takip açısından yararlıdır. Seyrek olarak 2-3 gün hastanede kalmayı gerektiren durumlarda söz konusu olabilir. İyileşme süreci, yani bandaj, alçı, dikişlerin vücuttan uzaklaştırılması 1 hafta içinde tamamlanır. Yapılan girişim sonucu oluşan yeni şeklin son halini alması ise birkaç ayda tamamlanır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Dr. Ufuk Bilkay 1966 yılında İzmirde doğdu. Orta öğrenimini İzmir Atatürk Lisesinde tamamladıktan sonra, 1984 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne başladı. 1990 yılında tıp eğitimini tamamlayarak tıp doktoru ünvanını aldı. 1 sene Dokuz eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalında asistan doktor olarak çalıştıktan sonra, buradan ayrılarak 1992 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim dalında ihtisasa başladı. 1998 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nin Atlanta şehrindeki Emory University’ de “research fellow” olarak çalışarak; Endoskopik Plastik Cerrahi, Mikrocerrahi ve Rekonstrüktif meme cerrahisi (kanser sonrası memenin yeniden oluşturulması) ile ilgili çalışmalar yaptı. Hazırlayıp sunduğu iki adet araştırma projesi tamamlandıktan sonra Amerikada ki çesitli kongrelerde sunuldu ve sonuçları Amerikan Estetik Plastik Cerrahi dergisinde iki makale olarak yayınlandı. Bu dönem içerisinde Emory Clinic ve Paces Plastic Surgery Center gibi önemli Plastik Cerrahi merkezlerinde Dr. John Bostwick III, Dr. Foad Nahai, Dr. Clinton Mc Cord, Dr. Road Hester ve Dr Glyn Jones gibi ünlü cerrahlar ile beraber çalışarak yüz ve göz çevresi estetiği, burun estetiği, meme estetiği, vücut şekillendirme-liposuction ve maksillofasiyal-ortognatik cerrahi konularında bilgi ve becerisini geliştirdi. 1999 yılında asistanlık eğitimini tamamlayarak, Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi uzmanı oldu. 1999-2001 yılları arasında Ege Üniversitesi Tıp fakültesi Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Kliniğinde uzman olarak çalıştı. 2001 yılında aynı klinikte, Yardımcı Doçent Doktor kadrosuna atanarak öğretim üyeliği hayatına başladı. Yine aynı klinikte 2005 yılında Doçent ünvanını aldı. 2008 yılında tekrar Amerika Birleşik Devletlerine giderek dünyaca tanınmış yüz ve burun estetiği cerrahı Dr Bahman Guyuron ile beraber çalışarak; yüz estetiği ve burun estetiği ile ilgili deneyimlerini arttırdı. 2011 yılında Profesör ünvanı alan Dr Ufuk Bilkay halen Ege üniversitesinde ve kendi muayenehanesinde çalışmalarını sürdürmektedir. Dr. Ufuk Bilkay’ın Uluslararası dergilerde yayınlanmış 45 adet, ulusal dergilerde yayınlanmış 22 adet bilimsel makalesi, uluslararası kongrelerde sunulmuş 27 adet, ulusal kongrelerde sunulmuş 100 den fazla bildirisi bulunmaktadır. Estetik Yuz ve Burun Cerrahisi Derneginin kurucu uyeleri arasinda yer alan ve ayni dernegin baskanligini yapan Dr Ufuk Bilkay, Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği, Estetik Plastik Cerrahi Derneği, Türk Rekonstrüktif Mikrocerrahi Derneği, Yara Bakımı Derneği, BAPRAS, EURAPS gibi ulusal ve uluslar arası derneklerin üyesidir ve İngilizce bilmektedir
Tüm içerikleri
right-dark
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
10
7
5
2
2
1
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın