Zenginin Derdi Bizi Gerdi! Tonla Parası Olanların Mücadale Ettiği 15 Evrensel Sorun
1. Alkolizm
2. Yalaka insanlar
Zengin insanlar genellikle onlardan alabilecekleri bir şey kalmazsa kaç kişinin etraflarında kalacağını merak ediyor.
3. Narsizm
Sizi kimin gerçekten sevdiğini asla bilememek etrafınızdaki dünyaya olan güvenin azalmasına yol açar. Sizi toplumda yaşamanın çok sağlıklı bir yolu olmayan narsisizm gibi çözümleri aramaya yönlendirir.
4. Sıkıcılık
Tüm hayatınız boyunca yaşamak için çok fazla paranız olduğunda kendiniz için ne kadar zamanınız olacağını hayal edin?
Pek çok insan daha iyi şartlara erişmek için çalışır. Bu motivasyon ve dürtü eksikliği, çalışmak zorunda olmayan insanlarda hayatın sıkıcılaşmasına ve depresyon gibi daha büyük sorunlara yol açabilir.
5. Cimrilik
Yapılan birkaç çalışma kanıtlamıştır ki daha fazla para, sahip olduklarımız konusunda bizi daha korumacı yapıyor ve haliyle daha az cömert oluyoruz.
6. Servet suçluluğu
Artan eşitsizliğe, güç ve paranın aşırılıklarına karşı büyüyen ve hızla yayılan bir hoşnutsuzluk dalgası var. Bu huzursuzluk dalgasının sosyal etkilerinden biri, varlıklılar arasında “servet suçu” olarak adlandırılan bir şey. Zenginler giderek daha zengin olmamaları için önlem alıyorlar.
7. Risk almaktan uzaklaşmak
Zengin insanlar daha fazla risk almaktan hoşlanırken, bunun sadece tutarın nispeten küçük olduğu durumlarda geçerli olduğu görülmektedir. Genel servetlerine göre daha büyük miktarlara gelince, aslında en güvenli harcama stilini benimserler.
8. Stres
Artan öğrenci kredisi borçları, kiraların artışı, iş bulmanın zorluğu gibi sebeplerden ötürü y neslinin stres seviyesinin daha yüksek olduğuna dair bir yanılgı var. Ancak yaşlı ve nispeten daha zengin çalışanların genç meslektaşlarına göre daha stresli olduğu Linkedin'de yapılan bir araştırmada söyleniyor.
9. Empati yoksunluğu
Bazı araştırmalar, ne kadar fazla güç ve para elde ederseniz, başkalarının kötü durumlarına daha az empatik davrandığınızı gösteriyor. Hatta bunun için geçerli bazı evrimsel nedenler de var. Avcı-toplayıcı günlerimizde liderlerin liderlik konusunda çok iyi olması gerekiyordu. Örneğin, yaralı bir üye, herkesin güvenliğini tehlikeye atacaksa geride bırakılmalıydı. Bunun derin empati ile sağlanması pek mümkün değil. Azalan empati, liderlerin işlerinde daha iyi olmalarına ve genlerini başarıyla aktarmalarına yardımcı oldu. Bu yüzden en fazla güce sahip insanlar onu nadiren bir şeyleri düzeltmek için kullanırlar.
10. Ortalama mutluluk
Daha fazla para kazanmak, gerçekten büyük bir başarıya ulaşmadığınız sürece, genel mutluluğunuzu bir noktadan sonra daha fazla artırmaz. Daha fazla para kazanmanın daha yüksek bir mutluluk seviyesiyle geldiği doğru ancak bu sadece belirli bir sayıya ulaşana kadar geçerlidir. Bir noktadan sonra paranın mutluluk düzeyiniz üzerinde çok az etkisi vardır.
11. Kaygı ve depresyon
Varlıklı bölgelerde yaşayan gençlerin yoksul çocuklardan daha yüksek anksiyete ve depresyon, narsisizm ve madde bağımlılığı gibi uyumsuzluk göstergeleri gösterme olasılıklarının daha yüksek olduğu bulunmuştur.
12. Kültür şoku yaşamak
Psikolog Jim Grubman, milyonerlerin memleketlerinden göç ederek para kazandıklarından bahsetmektedir. Yeni bir ülkeye ve kültüre göç ettiklerinde, çok zengin olmayanlara karşı zenginler arasındaki davranışlar için farklı normlar vardır. İnsanlar bu yeni kültüre tamamen asimile olup olmayacaklarına karar vermek zorunda kalırlar. İnatla kalmakta direnen eski kültürünün kökleri ile sağlıklı bir denge kurmanın yolunu bulmaları gerekmektedir.
13. Güvenlik kaygısı
Para genellikle şöhretle birlikte gelir. Nerede yemek yediğinin, uyuduğunun tatil yaptığının bilinmesi ürkütücü olabilir. Bu sebeple pek çok zengin insan özel güvenlik şirketleri ile anlaşır. Ancak bu bile kaygının tamamen aşılması için yeterli değildir.
14. Dava edilme korkusu
Paranın çok olduğu yerde, onu almaya istekli avukatlar ve dürüst olmayan davacılar da var. Bundan dolayı işleri doğru kılıfta yapmaya ve para kaybını aza indirme konusunda takıntılı olabiliyorlar. Araştırmaya göre 1 milyon dolarlık net değere sahip kişilerin yüzde 20'sinden daha azı dava açılmasından endişe duyarken, 20 milyon dolardan fazla net değere sahip olanların yüzde 80'i aynı korkuya sahipti.
15. Zaman problemi
Her şey ama her şey konusunda endişelenen varlıklı insanlar bu endişe kaynaklarını yönetmeye yeterince zaman bulamıyorlar. Sürekli toplantı ve davetlere katılmak durumundalar. Bu durum can sıkıcı olabiliyor.
Bu kadar soruna rağmen yine de keşke fakir olsam demiyorlardır herhalde. Tanrım bizi bir de parayla sına!!
Yorum Yazın
Hiiiç sorun değil, zengin olalım da çaresine bakarız :)))
Ne aptalca bir içerik
#4 asla doğru olamaz