Görüş Bildir
Haberler
Yüzleşme Vakti! Aralık Ayında Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz!

etiket Yüzleşme Vakti! Aralık Ayında Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz!

Birlikte koskoca bir yılı geride bıraktık! 

2016 sert bir parti gibi geçti... Ortalığı öyle bir dağıttı ki; çok mu eğlendik, yoksa helak mı olduk ayırt edemiyoruz. Lakin bu ay enine boyuna düşünüp cevapları bulacağız. Şimdi şöyle bir hesap yapma, ortalığı toparlama, kendimize çeki düzen verme ve biraz dinlenme zamanı. Gelecek yıla jilet gibi gireceğiz!

2017'ye girmeden önce, hazırlayacağım bir yıllık yorumda tekrar görüşeceğiz :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

Burcunu seç...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Şifayı dayanışmayla bulacaksın, Koç!

Sevgili Koç,

Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik, 2016 bitmeden önce yeni bir başlangıç

için aradan çıkarmayı düşündüğün mevzuları halletmek için harekete geçmelisin.

2016'nın sana son hediyesi yeni bir atak fırsatı olacak. Ayın başında

gerçekleşen yeni ay, eğitim konularında önüne yeni fırsatlar çıkarabilir, yeni gelişmeler ve haberlerle karşılaşabilirsin. Bu eğitimler dil konularıyla, mesleki anlamda ya da seyahatlerle alakalı olup, kariyerinin ileriki yıllarına doğrudan etki edecek. Sana daha önce de 'açık fikirli' olmanın ve 'büyük

resmi görmenin' nasıl kariyerini ve insan ilişkilerini etkileyeceğini anlatmıştım hatırlarsan. Kısacası ayın başında 'olmaz, beceremem' demiyoruz, cesur oluyoruz ve karşımıza bize bir şeyler katabilecek nitelikte eğitim yahut yolculuk fırsatları çıkarsa havada kapıyoruz. 

Zira bu dönemde kendini çok iyi ifade edebildiğini hissedeceksin. Özellikle ayın 3'ünden sonra patron-baba gibi otorite figürleriyle iletişime geçebilirsin. Konuşmanla kendini hayran bırakabilirsin. Bu anlattıklarımı illa

bir plazada çalışan, kariyer koşturan bir beyaz yakalıya yönelik yazdığımı düşünme. Örneğin; bir öğrenciysen, meslek hayatında ekmeğini yiyebileceğin küçük kurslara, bölüm dışı derslere ya da erasmus gibi programlara başvurmayı düşünebilirsin. Özellikle yükselenin Koç ise şansın oldukça yüksek olacak. Ayın 3'ünden sonra da, kendini göstermen çok mümkün; mesela topluluk içerisinde (okul ya da iş) küçük bir etkinliği

organize edebilirsin ya da küçük bir konuşma yapabilirsin, becerilerini gösterebilirsin. Ayın 8'inden sonra da popülerliğin katlanarak artmata devam edecek. Bu hem kariyer/okul, hem de sosyal anlamda çok güzel zamanlara işaret ediyor.

Ayın ilk haftası gelecek planlarına odaklı hareket edip, sonrasında ise arkadaşlarınla vakit geçirmeye, sosyalleşmeye vakit ayırmak oldukça uygun olacaktır. 

Aşk konusunda ise şansın devam ediyor sevgili Koç, önümüzdeki aylarda da gayet kısmetin açık olacak. Fakat şu an gökyüzünde hala aktif olan Jüpiter-Plüto karesi seni kıskanç, kontrolcü ve sinsi davranmaya itebilir. Bu

davranışlar sana uygun değil, elbette. Bir süre bu etki ile biriktikten sonra o ani Koç patlamalarını yaşayabilir, kendini ve sevgilini üzebilirsin. Bunlara hiiiç gerek yok, biliyorsun. Bence bir süre daha alttan al, karşındakinin sözüne güven ve ayın ilk iki haftası dikkatini işe güce ver.

Eğer yalnızsan ayın 8'inden sonra kısmetlerin açık. Özellikle İnternet üzerinden sevgililer bulmaya müsait bir döneme gireceksin. Şu saatten sonra yalnız olmak istemiyorsan gayet bu işin peşinden gitmeni tavsiye ederim, sevgili Koç. Çünkü önümüzdeki aylar senin için gayet sorunsuz

ve destekleyici olacak. Gelecek yolunu çizmeye başladığını hissedeceksin. Bu dönemde bir sevgilin olmasın da ne zaman olsun, hı?! O yüzden bence 8'inden sonra harekete geç. Lakin dikkat et, 19 Aralık'ta Merkür Retrosu yeniden başlayacak. O yüzden ay sonuna doğru daha durağan bir iletişim durumu söz konusu olabilir. Ağırdan al gitsin!

Eğer devam etmekte olan bir dava ya da hukukla alakalı bir durum varsa; bu ay içerisinde çözülmesi çok muhtemel..13 Aralık gününe kadar bu yönde gerekenler yapılmalı. Merak etme, gayet olumlu bir dönemdesin, geçmişten gelen sorunlar teker teker çözülecek.

Daha ne diyeyim ki sana bebiş ya... Aşk var, geleceğe dönük kariyer fırsatları, eğitim gelişmeleri var, dostluk sosyallik var. Mis gibi ay! Bence tadını çıkarmalısın. Lakin şunu da unutma; ayın başında etkili olan Yay yeni ayı, büyük hedeflere, planlara işaret eder. Önümüzdeki dönemlerde

meyvesini toplamak istediğin ne varsa, bu hafta içerisinde karar vermeli ve harekete geçmelisin. Bol şans!

Dönüşümün senesini tamamlıyorsun, Boğa!

Sevgili Boğa,

Şu geçirdiğin yıla bir dönüp bak istedim... Bu sene Boğaları sağlık, para,

aşk, ruh hali ayırt etmeden vurdu. Bu ay içerisinde yine son vuruşu ise bu alanlarda şifa bulmak üzerine olacak. Şimdi bu konuya biraz değinelim çünkü bu ayın ve 2017'nin gündemi bu konuda etrafında dönecek.

Boğacığım, 2016'da dışardan/başkalarından gelen finansal kaynaklarında bazı aksamalar, sıkıntılar oldu mu? Eğer olduysa, bu önümüzdeki ay

ve yıl içerisinde çok fazla banka kredisi, borç gibi paralar almaman yönünde minik bir uyarı. Geçtiğin dönem oldukça kritik; sana sadece kendi kendine yetebilmeyi, parayı bazen yoktan var etmeyi, bazen de başkalarının paralarına yön vermeyi öğretecek. Eğer bankacılık gibi bir meslekte çalışıyorsan, iş yerinde de çok dikkatli olmanda fayda var. Bu dönem krizlere, kıskançlıklara açık bir dönem. Kısacası; bu dönemde kendi

yağında kavrulmaya çalış! Bu ayın ilk gününden itibaren yine finansal konularda yeni bir fırsatla karşılaşabilirsin; lakin buna hemen atlamamanı tavsiye ederim. Bence 10 Aralık'a kadar bekle, 17 Aralık'a kadar etkisi sürecek olan Güneş-Satürn kavuşumu sana daha ayağı yere basan kararlar verme imkanı sağlayacaktır. Aynı şekilde 14 Aralık dolunayı da ikizler burcunda ve senin şahsi kazanımlarını etkileyecek pozisyonda

gerçekleşerek, karmaşık para konularını netleştirecek. Bunu 2016'nın sana son vuruşu olarak görmelisin ve bundan sonraki sene boyunca büyük borçlar altına girmemelisin. 19 Aralık'tan sonra zaten herhangi bir resmi belge imzalamayı aklından bile geçirme, zira Merkür Retrosu başlıyor! Ufacık yanlışlıklar büyük sorunlar doğurabilir bak ona göre!

Bu yıl seni sadece maddi anlamda denemedi; sağlığınla cebelleşmiş,

ameliyatlar geçirmiş olabilirsin, Boğacığım. Eğer 8.evin bu Satürn transiti seni sağlık açısından vurduysa; haberlerim yine iyi, çünkü bu ayın başından itibaren gayet sevimli bir yeni ay ile güzel bir şifalanma sürecine girebilirsin. 8.ev transitleri zordur; lakin öldürmez ve güçlendirir. Bu süreci atlattıktan sonra çok daha güçlü bir şekilde yoluna devam edeceksin. Fakat lütfen 2017'de de sağlığına çok çok dikkat etmeyi unutma. Özellikle üreme organlarında sıkıntılar olabilir; ufak şikayetleri görmezden gelme ve doktora git bence.

Bu ayın ve yeni ay etkisinin bir diğer yan etkisi de kıskançlık, arzular, krizler

üzerine... Sevgili Boğa, farkındaysan yukarıda para (kendine yetebilme) ve sağlık (şifalanma) mevzularından bahsettim bolca. Bu yorumları aynı pozisyonları farklı bakış açılarıyla okuyarak yaptım. Aynı pozisyon, farklı etkiler verebiliyorsa asıl temeli de aynıdır: Dönüşüm. Anahtar kelime bu; sahip olduklarımızla dönüşüm, sağlığımızla, ameliyatlarla ve son olarak da ruh hallerimizle... Kıskançlık ve krizler üzerine demiştim; bu pozisyon bazen sevginin nefrete, güvenin şüpheye dönüştüğü yer olabilir. Bu noktada biz de bir süre sonra hissettiğimiz şeylere dönüşürüz. Nefret, kıskançlık ve haset hasta eder insanı. Bu yüzden ne yapıyoruz? Bol bol ruhumuzu, sevgimizi sorguluyoruz Boğa. Kıskançlık, elde etme hırsı gibi kötü ve karanlık duyguları meşrulaştırmak adına romantize edip “aşk, tutku” falan demiyoruz. Sakin kalmaya çalışıyoruz! Bunları sana özellikle söylüyorum zira 2017'de de sıkça karşına çıkan bir konu olacak. Nefrete, kıskançlığa dönüşme; ruhunu keşfet ve bilgeliğe dönüş. Bu dönemden alnının akıyla çık, her şey güzel olacak!

Kariyer yolların açık ve pürüzsüz. Önümüzdeki birkaç ay daha da öyle olacak! Ama eğer okul ile alakalı beklentiler varsa; örneğin okulundan

bir belge alman ya da bir hocanla görüşmek vesaire istiyorsan, 19 Aralık'tan önce halletmeye bak. İşler biraz yavaşlayacak çünkü.

Dostlarla aranda biraz gerginlikler olabilir. Olur öyle, pasif agresif davranmamaya dikkat et yeter. Ay sonuna doğru elektronik ürünlere çok dikkat et ve alışverişe pek çıkma bence. Bu ayın ilk haftaları kendimizle yüzleşip, son haftalarında da şöyle bir güzel dinlenip yeni yılı kucaklıyoruz, sevgili Boğacığım. Harika bir dönem seni bekliyor. 2017'nin dev yıllık yorumunda görüşmek üzere!

Bıraksak nikahı basacaksın, İkizler!

Sevgili İkizler, 

Şaka bir yana, sana son 1 yıldır 'ilişkilerde şöyle darlanacaksın, böyle zorlanacaksın' deyip duruyorum. Bunu ben demiyorum tabi, Satürn diyor! Satürn'ün sıradan bir sözcüsüyüm sonuçta... Lakin gel gelelim, bu ay başından itibaren, seni aylardır zorlayan satürn birazcık rahat bırakmaya karar vermiş! Evet, bu çok güzel bir haber. Şimdi detaylara geçelim.

Ayın ilk gününden itibaren etkili olan yeni ay, ileriye dönük büyük hayalleri ve planları simgelerken aynı zamanda da senin aşk-evlilik evinde yer alıyor, İkizlerciğim. Koskoca bir seneyi 'aşkta gerçekten ne istiyorum, mutlu bir beraberlik nasıl sağlanır, bu insanı seviyor muyum, nerede hata yapıyorum' gibi sorular sordun. Artık bu soruların büyük bir farkındalıkla cevaplanma zamanı.

Daha önce anlatmıştım fakat yeniden hatırlatayım; bu sene içerisinde senin sınavın ilişkiler alanında oldu. Hem kendini sorguladın, hem de karşındakini. Çoğu zaman irade işlemedi ve günlerin getirdiği olaylar karşısında eli kolu bağlı hissettin. Bu, yaşaman gereken bir süreçti. Çünkü Satürn gelir ve gereksiz ilişkileri, güçsüz-gerçek olmayan flörtleri ezer geçer. Geriye sadece gerçekten kararlı ve güçlü aşıklar kalır. Eğer sen ve sevgilin o hayatta kalanlardan olduysanız, bu ayın ilk haftası içerisinde ilişkiyi resmiyete bağlamak isteyebilirsiniz. Düğün, nişan gibi büyük mevzular olmasa bile ailelerle tanışmak ya da birlikte eve çıkmak, birlikte büyük alışverişler yapmak (imzalar atmak) söz konusu olacaktır. Bence bunları ayın 19'undan önce hallet.

Eğer bekar bir İkizler isen, bu ayın ilk haftasından itibaren gözlerini aç, kalıcı birileri hayatına girebilir! Sevgili İkizler, istemekten korkma; nasıl birini istiyorsan onu zihninde canlandır ve iste! Dua et, çağır! Umarım aşk konusunda bu ay yüzün güler. 

Kariyerinle alakalı da konuşmalıyız... Eğer bir ortağın ya da ortak bir proje yürüttüğünüz -diğerlerinden ayrı olarak ikili çalıştığınız bir arkadaşın varsa bu ay içerisinde ilişkinizin dengeleri değişebilir. Bu durumda çok dikkatli olmak gerekiyor, İkizlerciğim. Değişime ayak uydurmak lazım.

Bu ayın ortasında genel geçen hayata dair konular için senden yaşça büyük ya da statü olarak yüksek bir kadından tavsiyeler alabilirsin. Kulaklarını dört açıp dinlemeni öneririm. Kendini gösterme hırsının oldukça yüksek olduğu bir dönem olacak. Özellikle ayın ortasında, 13 Aralık'ta çok sakin olmakta yarar var. Ani çıkışlar yapabilir ve sonradan pişman olabilirsin. Yalan yok şimdi egonun biraz kabardığı bir dönem olacak. Ego herkeste vardır, varoluşumuzun en büyük parçasıdır. Onu yok sayamayız, fakat kontrol etmeye çalışmalıyız. Dostlarına ve belki de birlikte çalıştığın yüzyüze bakmak zorunda kalacağın insanlara ayın ortasında fazla atar gider yaparsan, pişman olursun. Sakin ol. 

2017 yılının yorumlarında görüşmek üzere!

Nefes alma zamanı, Yengeç!

Sevgili Yengeç, 

Sana kocaman bir alkış. Ne de güzel atlattın 2016'yı. Korkma, bu yorucu yıla güzel bir kapanış yapacaksın. 

Astrolojide net iyi ya da kötü diye bir şey yok. Hiçbir şey siyah ya da beyaz değil. Bu sene hayatından paldır küldür geçen Satürn sana kariyer yönünde ilerlemeler ve fırsatlar sağlarken, bunu üzerine yük ve sorumluluk bindirerek yaptı. Çünkü insanın kasları başka türlü gelişmez. Güçlenmek için yorulmak şart. Sana sorumluluk ve iş verirken, bir taraftan da sağlığının, iş arkadaşlarınla ilişkilerinin zorlaşabileceğini gösterdi. Çıkarmamız gereken ders ne? Her şeyi dengede tutmak. Ne uykusuz kalacak kadar çok çalışmalısın, ne de hastalık hastası olup en ufak şeyden zayıf düşüp karşındaki fırsatları kaçırmalısın... Hem kendi bedenini, hem topluma/iş yerine sunduğun hizmetleri dengede tutmalısın Yengeç. Bu konun özellikle altını çiziyorum çünkü 2017'de de yorulacaksın. Kariyerde ilerlemek isterken kendini sağlığından olacak kadar fazla yorman ne kadar saçmaysa, mıy mıy çıtkırıldım bir tavır ile işten kaçmak ve yeterince emek vermeden kazanç sağlamayı beklemek de o kadar saçmadır. Yapacak bir şey yok, paşa paşa dengeyi sağlayacaksın! Gerekirse sosyal hayatından feragat edeceksin, gene de uykunu alacaksın. Arkadaşlarınla buluşmak yerine bir gününü ayırıp doktora gideceksin. 

Burayı kısaca özet geçtiysek gelelim şimdi ayın başına. Güzel bir yeni ay ile başlıyoruz; bedeninle ilgili yeni kararlar almak, doktora gitmek, spora başlamak ya da alkol sigara gibi kötü alışkanlıkları bırakmak için muazzam bir fırsat. (İçmeyin zaten şu zıkkımı!) Gezegenler de arkanızda olacak, yeni bir başlangıç yapın. 

Aynı zamanda iş yerin ile alakalı yine bir gelişmeler yaşanabilir. Fakat bunun zamana yayılacağı kanaatindeyim zira Yay burcunda yaşayan yeni ay, ayın tam ortasındaki 14 Aralık dolunayı ile öyle bir aksta gerçekleşiyor ki; muhtemelen iş yerinden gizli bir düşmanın, arkandan iş çeviren insanlar ortaya çıkacak. Hakkında yapılmış bir takım dedikoduları duyabilirsin. Fakat kesinlikle ama kesinlikle sakin kal. Her ne kadar bir yengeç olarak dolunaylardan etkilensen de, sakin kalmaya çalış çünkü ayın geneli senin için çok iyi olacak.

Bir süredir beklediğin bir kredi, borç vesaire söz konusuysa, olaylar sonuçlanabilir ve paraya kavuşabilirsin. Aynı şekilde sevgilinle çok güzel iletişimde olabileceğiniz, cinselliği de baya güzel yaşayabileceğiniz bir dönem olacak. Ay sonuna doğru sevgilinle eski günler yad edebilir ve belki de ufak bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Fakat asıl sana bomba haberime geleyim: Bu ayın sonuna doğru eski sevgililerden geri dönüş olabilir. Fakat unutma, geldikleri gibi giderler! Bu dönemde bu tarz iletişim çabalarını ciddiye almak tamamen mantıksız olur. Kapattığın defterleri yeniden açma derim ben, Yengeç. (Zaten ay sonunda çok güzel gelişmeler daha yaşayacaksın, eskilerle vakit kaybetme hiç)

Ailede yine gizli çekişmeler, gerginlikler söz konusu olabilir. İdare etmekten başka seçenek yok. Bol şans! 2017'nin yıllık yorumlarında görüşmek üzere!

Kendini gerçekten sevmeyi öğreniyorsun, Aslan!

Senin için sürekli 'kendisine aşık, egolu, kendini beğenmiş, kibirli' dediler. Oysa sen bu sene en büyük ego sınavlarından birini atlattın, küçük Aslan. Ego ne yaparsak yapalım özümüzden söküp atamayacağımız, ancak kontrol etmeyi ve törpülemeyi öğreneceğimiz, karakterimizin temeli. Sonuç olarak varoluşumuz için böylesine önemli, böylesine temel bir konuyla uğraşırken, elbette diğer konularda da fazlasıyla zorlandığını hissettin. Kendini sevmek, kendine değer vermek, iyi şeylere layık olduğunu bilmek... Bunlar adeta temel ihtiyaçlar. Senin için ise 2016 sürekli bu konuları sorguladığın bir dönem oldu. Fakat artık yeni bir bakış açısı geliştireceksin.

Önce bu konuyu bir toparlayalım; ayın başında gerçekleşen yeni ay, seni gururun, sanatsal üretimlerin, kendini ortaya koyuş tarzın ile ilgili yepyeni bir kafaya sokacak. Mesela bu aralar kendine şunu soruyor olmalısın 'neden kendimi seveyim ki? Sevgiyi hak edecek ne yapıyorum, ne üretiyorum?' Bunu takip eden şekilde de 'Ne yapabilirim, ne üretebilirim ki? Sonuçta ben hiçbir şey beceremem' diye düşünerek, tıpkı tavuk mu yumurtadan, yumurta mı tavuktan çıkar misali bir girdap içerisinde kısırlığı ve öz sevgisizliği beslemiş olabilirsin. İşte bu ay, bu zinciri kırma ve tazelenme vakti.

Ayın başından itibaren seni kendinle ilgili yenilenmelere iten yeni ay, ayın tam ortasındaki dolunay ile de taçlanarak arkadaş grubundan çok güzel haberleri, övgüleri getirecek. Oldukça iyi vakit geçireceksin. Hatta tanıdığın ve arkadaşım dediğin birinden ilan-ı aşk bile duyabilirsin.

Eğer üretime dayali bir işte çalışıyorsan; (pasta yapımı, resim, tablo, örgü, blog yazma, fotoğraf çekme vesaire vesaire...) işlerini kalıcılaştırabileceğin girişimler yapabilirsin. 2017'yi etkileyecek gelişmeler gözüküyor.

Eğer bir anne ya da babaysan, çocuklarınla ilgili sıkıntılara farklı bir bakış açısı geliştirme zamanı geldi. Gerçekten sevmek, sevgiyi göstermek önemli. Çocukların eğitimiyle ilgili yeni konular gündeme gelebilir; bu tarz işlerin 19 Aralık'tan önce halledilmesi taraftarıyım. Yumuşak bir tavır her zaman faydalı olacaktır.

Çocuk sahibi olmak istiyorsanız, profesyonel yardım almaya karar verebilirsiniz. Umuyorum ki ayın ortasına kadar güzel haberleri duyarsınız!

Gelelim biraz daha neşeli mevzulara: 8 Aralık'tan itibaren her türlü flörtü ilişkiye çevirme imkanınız var, sevgili Aslanlar. İlişkilerde samimiyet bir sonraki aşamaya taşınabilir. Yalnız aslanları zaten aşk bekliyor.

Bu ay dikkat edilmesi gereken şeylerin başında ise yakın çevre iletişimi ve bilgi kirliliği var. Sinsiler, yılanlar, aç gözlüler gene ortalıktalar! Duyulan haberleri araştırmadan aktarmamak lazım. Özellikle 19'undan sonra iyice gerçekler bulanıklaşacak. Bu yüzden karamsarlığa kapılmadan ve sakin tepkiler vermeye dikkat edilmeli. 

Bu ay üreme organlarında sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Kalın çoraplarınızı giymeyi unutmayın. Oldukça güzel bir ay olacak. Arkamıza yaslanıp beklemek lazım şimdi. 2017'nin yıllık yorumunda görüşmek üzere:)

Eve dönüş vakti, Başak!

Başakçığım, bu ayın başından itibaren senin için gündem olacak konular yine aile ve yaşadığın ev ile alakalı. Bunların altından başarıyla kalkacağına inanıyorum. Özellikle ayın 10'undan sonra yeni bir eve çıkman, ev ile alakalı sözleşme yenilemen, yeni imzalar atman söz konusu olabilir. Bunların ileriye dönük gerçekçi adımlar olacağını düşünüyorum. Sıkıntı çıkaran ev arkadaşından kopabilir, yeni birini evine alabilir ya da aile ile alakalı geçmişten gelen miras, tapu gibi konuları bu sefer komple bitirebilirsin. Dediğim gibi; gayet olumlu. Lakin bunun bir de farklı bir yönü var elbette...

Ayın başından, ilk iki haftasını saracak olan süreç sana bazı eski defterleri de açtırabilir. Yani eskiden kalma, geçmişe gömdüğünü sandığın bazı mevzular yeniden gündem olabilir. Bazı baskıcı insanlar ile muhatap olmak zorunda kalabilirsin. Sana tavsiyem, eğer geçmişten gelen bu tarz mevzular varsa, dik durman yönünde. Yalanlara maruz kalacağın bir dönemde olduğunu da unutma. Dik dur, sakin dur, ani tepkiler verme. Zaten ayın ortasında gerçekleşecek olan dolunay senin gücünü ve karakterini herkese gösterecek. Beklemelisin o yüzden.

Kariyerinle ilgili çok tatlış bir aya giriyorsun. Bu ay, evden çok işte daha iyi vakit geçirdiğini dahi düşünebilirsin. İş yerindeki kadın arkadaşlarından destek görebilir, çok güzel grup çalışmalarına başlayabilirsin. Sağlık sorunların varsa tedaviye başlamak için çok uygun bir dönem. Ayın 8'inden itibaren bu etkiler sana ilaç gibi gelecek. 

Ay sonuna doğru ise artık senin için biraz dinlenme zamanı. Yönetici gezegenin Merkür'ün retro harekete geçmesi bunu işaret ediyor. Zaten aylardır herkesin derdine, işine gücüne koşturuyorsun, yardım etmeye çalışıyor ve bazen başkalarının derdini kendine dert ediniyorsun. İşte şimdi biraz dinlenme zamanı. Bu yıl çok çalıştın, çok yoruldun sevgili Başak. Bu ayın ilk yarısında geçmişin derfterlerini kapatıp ayağını da yere sağlamca vururken; ayın sonunda doğru (özellikle 19'undan sonra) biraz dinlenme ve hayal kurma vakti. 

Bu tarihte biraz yavaşlamaya ve dinlenmeye başlamanı biraz da şu yüzden tavsiye ediyorum: 20'sinden sonra eğer mevcut bir ilişkin varsa biraz sıkıntılar çıkabilir. Ufak tefek kavgalar, içine atılan problemler derken ilişki yıpranabilir. Ayrıca biraz çapkın davranmak, hayalimizde yarattığımız kişilere anlamsız hayranlıklar beslemek, kendi kafamızdan uydurduğumuz senaryolara fazlaca kaptırmak söz konusu olabilir. O yüzden 19'undan sonrası 'relaaaax' takılıyoruz.

Seni çoook daha güzel günler bekliyor. 2017'nin yıllık yorumlarında görüşmek üzere.

Bu ay sana güzel, Terazi!

Sevgili Terazi,

Bu ay içerisinde oldukça sosyal olacağın bir sürece giriyorsun. Ayın başından itibaren etkisini gösteren yeni ay senin karşına kardeşlerinle, kuzenlerinle, akrabalarınla alakalı meseleler çıkararabilir. İş arkadaşlarınla da bazı gerginlikleri sonlandırabilir, onlara bazı meselelerde yardımcı olabilirsin. Sonuçta biraz yoğun bir iletişim ağında olacaksın.

Eğer iş arıyorsan, ayın ilk haftası senin için çok kısmetli. Son hafta ise biraz içe çekilmen senin için daha faydalı olacak. Bu ay içerisinde eğitim almak, dil öğrenmek, seyahatlere çıkmak isteyebilirsin ki bence bu istekler için harekete de geçmelisin. Zira bu ay öyle kritik ki, aldığın kararların uzun vadede etkileyeceğini bilmelisin. Eğitim adına attığın her adım da gelecekteki planladığın kariyerini adeta taçlandıracak. Bu yüzden cesur ol, üşenme ve harekete geç bence. Tarih ise 12 Aralık ve civarı.

Aşk konusunda çok çok şanslı olacaksın, Aralık ayının 2. haftası sana adeta muazzam flörtler hazırlıyor. Ben yine de geçen ay yaptığım uyarıyı gene yapayım: Ne istediğini bilmeden çok iddialı sözler etmesen ve büyük işlere girişmesen iyi olur tatlım. Ay sonuna doğru yaşanacak olan Merkür Retrosu biraz sakin bir zaman geçirme arzunu körükleyecek. O yüzden retro döneminden önce gezip tozup flört edip eğlenmek, sonrasında da eve çekilip işine gücüne bakmak daha faydalı olacaktır.

Eğer zaten bir sevgilin varsa ilişkiyi bir sonraki kademeye taşımak için uygun zaman. Çocuk sahibi olmak isteyen Teraziler de bu ayın ilk iki haftasında oldukça şanslı. Ay sonundaki pozisyonlar da ev hayatına yeniden düzenleme getireceği için; düzenini bozmak ve o düzene yeni insanlar katmak isteyebilirsin sevgili Terazi. Maşallah aşk meşk açısından güzel bir ay.

Bu ay bolca kitap okumak, kendini geliştirmek isteyebilirsin. Ay sonu bunun için de ideal. Zira yine ay sonunda azıcık hastalanman olası. Sağlığına dikkat etmeyi unutma sakın. Sağlam bir dönem seni bekliyor. 2017 yıllık yorumunda görüşmek üzere :)

Hedefine kitlendin, Akrep!

Sevgili Akrep, 

Bu ay yine finansal konuların gündemine düşüyorsun maalesef. Biliyorum bu finans mevzusu çok sıktı fakat bir süredir hayatının en büyük sınavını bu konuda vermeye devam edeceksin. Hepimiz o çemberden sırayla geçeceğiz. Bu sınava ne kadar erken yaşta giriyorsan, o kadar iyidir hatta... Şimdi gelelim ayın bu konudaki getirilerine. Ay başından itibaren maddi konularda etkisini gösterecek olan yeni ay, yeni kazanımlar için yeni fikirler, yeni bakış açıları sahibi olmana yardımcı olacak. Yepyeni haberler de alabilirsin. Ayın ilk haftası mesleki açıdan oldukça önemli. Yeni bir imza atman, kalıcı bir projeye başlaman fazlasıyla söz konusu. Bu ayın ilk iki haftası içerisinde kariyerine yönelik aldığın her karar sene boyunca etkili olacak. Ayın 3'ünden itibaren Oğlak burcuna geçen Merkür ile çok daha gerçekçi ve rasyonel düşünebileceğini umuyorum. Sen zaten detayları gören bir zihne sahipsin. Her ne planlıyorsan, altından başarıyla kalkacağına eminim. Yeter ki bu dönemi hareketsiz kalıp, evde kös kös oturup ziyan etme!

Ay sonuna doğru 19'unda başlayacak olan Merkür Retrosundan dolayı imzalı belgeli işler varsa çok da geciktirmemeni tavsiye ediyorum. 

13-14 Aralık tarihlerinde borç, kredi, miras gibi işlerde ani gelişmeler olabilir. Uzun süredir beklediğin paralara kavuşabilirsin. Temkinli kullanmanı tavsiye ederim. Aynı zamanda libidonun da fazlasıyla yükseldiği bir dönem olacak. Aşk kısmetlerin var fakat ay sonuna doğru fazla ısrarcı davranman ve insanları görmek istediğin gibi görme yanılgısına düşmen söz konusu olacak. O yüzden sakin davran beybi. 

Kısacası toparlayalım; bu ayın ilk yarısı finansal gelişmeler olabilir: Kredi başvurun onaylanabilir, borçlarını tamamlayabilirsin, alım satım işlemi netleşir, miras konuları gündeme gelir, kazanç sağlayacak yeni bir projeye başlarsın vesaire... Aşk konusunda ise ay sonuna doğru biraz işler azıcık karışabilir. Sakin kalmakta fayda var.

Bu ay senin için 2017'nin fragmanı niteliğinde geçecek. O yüzden özellikle ilk hafta içerisinde çok aktif ol, çok çalış ki yılın da öyle geçsin. 2017 yıllık yorumlarında görüşmek üzere!

Bitirme tezini veriyorsun, level atlama vakti, Yay!

Sana üzerinde '2016'yı atlattı!' yazan bir madalya yaptırmak ve o madalyayı boynuna güzel bir törenle takmak istiyorum, sevgili Yay. Gerçekten de atlattın, çoğu gitti azı kaldı.

Bu ay senin burcunda bir yeni ay ile başlıyor. Kendinle ve genel anlamda hayatınla ilgili yeni bir bakış açısı geliştirmen -hemen ardından da Güneşinin Satürn ile kavuşması (ki özellikle yükselenin de yay burcundaysa çok daha etkili olacak) bu alacağın kararları sabitleyecek, hayata dökecek. 2017'nin fragmanı niteliğinde şeyler yaşayacağını şimdiden söylemeliyim. O yüzden başını dik tut, mantıklı düşün ve doğru kararlar ver. 

Maddi kazançlar için yeni yollar bulmaya ayın ilk haftasında başlayabilirsin. Geleceğe yönelik planlarını gerçekçi düşünmeye çalış ve bir kenara not et. Bu dönemde zihninden geçen pek çok şeyi not etmeni tavsiye ediyorum sevgili Yay. Hafızanın biraz zayıfladığını hissedebilirsin çünkü.

Ayın ortasındaki dolunay senin eğer varsa sürmekte olan romantik ilişkinle ilgili yeni gelişmeler yaşatacak. İlişkiyi bir sonraki boyuta taşımaya, evliliğe, aynı eve çıkmaya karar verebilirsiniz. Farklı bir yorum olarak da ilişkide gizli kalan şeyler ortaya çıkabilir. Tamam ya da devam demen gereken durumlar olabilir. Her halükarda da yeni yıla tertemiz yeni kararlarla gireceğini bil  ve içini rahat tut. Ben senin 2017'nin ilk aylarında kesinlikle aşk açısından çok mutlu olacağını düşünüyorum. 

Yay, 2016'yı atlattın fakat sadece işleri yetiştirmiş olmak sana verilen görevi yerine getirmek  yetmiyor. Aynı zamanda kişisel olarak da kendini kesinlikle geliştirmelisin. Sakin olmayı öğrenmeli ve garantici davranmayı artık huy edinmelisin. Ayın başında yaptığın şeyler, 10'undan itibaren kalıcı bir hale gelmeye başlarken; ay sonunda da retro etkisi ile işler yavaşlamaya başlayacak ve bu da sana bol bol düşünmen, ölçmen tartman ve dinlenmen için zaman sağlayacak. Sana yalan söylemeyeceğim, 2017'de en az 2016 kadar insanı köpekleyen bir yıl olacak. O yüzden bu ayın son haftalarını kişisel gelişim kitapları okuyarak, meditasyon falan yaparak geçirmeni tavsiye ederim. Bol şans bebek!

Yine mi pırasa, Oğlak?!

Sevgili Oğlak,

İsterdim ki sana şöyle aşk, eğlence, neşe, seyahat dolu bir ayın haberini vereyim de mutlu edeyim... Ama bu ay yine sıradan iş güçlere saplanıp duracağız maalesef. Fakat güzel günler görmemize az kaldı. Hem bugünler kötü de sayılmaz zaten, sadece 'sıkıcı'. Şimdi ayın başına dönelim.

Bu ay senin için daha çok duygu dünyanda bir yenilenme ile başlıyor, Oğlak. Hayallerini, gelecek planlarını en azından kafanda netleştireceksin. Ayın ortasındaki dolunay da seni kariyer açısından farkındalık sahibi yapacak. Bu şekilde (satürn-güneş kavuşumunun da etkisiyle) gerçekçi hayallerini harekete geçirmek için plan yapacağın son dönemdesin bence!

Fakat şu uyarıyı da mutlaka yapmam lazım; bu ayın ilk iki haftasında içine attığın problemler bazı sağlık sorunlarına sebebiyet verebilir. Ketum olma annem, ketum olma bebeğim. Anlat gitsin. Acını içinde biriktirme. Biraz sosyalleşmeyi ve dostlarınla dertleşmeyi dene örneğin. Uzun lafın kısası, bu ayın 13-14-15 tarihlerinde sağlığına dikkat et lütfen.

Ayın 3'ünden itibaren senin burcuna geçecek olan Merkür kendini gayet iyi ifade edebilmeni sağlayacak. Bu dönemde iş görüşmeleri, romantik buluşmalar ve yazılı üretimler için uygun zaman. Fakat yine de işlerini 19'undan önce yani Merkür geri hareketine başlamadan halletmeyi tercih etmelisin. 

Ayın ikinci haftası fazlasıyla para kazabileceksin, Oğlak. Finansal açıdan kesinlikle evde ziyan edilmemesi gereken bir dönem bu. Fakat bu ay içerisinde gizli saklı hatta belki de yasal olmayan işlere (farkında olarak ya da farkında olmadan) bir şekilde bulaşman çok olası gözüküyor. O yüzden ekstra ekstra dikkatli ol lütfen. 

Mevcut bir ilişkin varsa azıcık huzursuzluklar yaşanabilir, karamsarlıkla kendini 'kaybetme' duygusuna kaptırabilirsin. Bu ay kıymetli bir ay, Oğlakcığım. Önümüzdeki yılı şekillendirecek bir ay. O yüzden saçma sapan karamsarlıklara kapılıp enerjiyi düşürmek yok, tamam mı?

2017 çok daha ferah geçecek. Onu da anlatacağım zaten yakında. Görüşmek üzere :)

Çok çekicisin, Kova!

Sevgili Kova, 

Ne kadar güzel, ne kadar kısmetli bir aya giriyorsun böyle! Tebrikler! Hem de bu ayın etkilerinin neredeyse bir yıl daha üzerimizde olduğunu düşününce, ohooo...

Yeni insanlarla tanışabileceğin yepyeni bir dönemin etkisi ayın başından itibaren kendini gösteriyor. Bu dönemde hayatına 'ömürlük' diyebileceğin kadar yakın insanlar girebilir. Bu insanlarla uzun vadede iş, çalışma, proje planları yapabilirsin. Yine ayın ortasında, 13-14-15 tarihlerinde, arkadaş grubundan ya da İnternet üzerinden çok ani bir aşk filizlenebilir. Yalnız kovalar için çok güzel bir dönem. Sosyal ilişkiler bu ay tam tıkırında olacak. Bu etki taa 2017'ye kadar yayılacak.

Çocuk sahibi olmak isteyen Kovalar için de gayet uygun bir dönem. 

Aynı şekilde 8 Aralık'ta Venüs'ün senin burcuna geçmesiyle beraber aşk ihtimalin ikiye katlanıyor. Bu dönemde girdiğin her ortam sevilen, yumuşak bir etkin olur. İş görüşmelerine gitmek, bedeninde değişimler yapmak, saç kestirmek ve alışveriş yapmak için uygun zamanlar. Fakat sen yine de alışverişlerini 19'undan önce halletmeye bak. Zira başlayacak olan Merkür retrosu pahalı ve elektronik alışverişlerde sıkıntılara sebep olabilir. 

Ay boyunca oldukça kısmetlisin, fakat ay sonuna doğru da para kazanmak ve üretmek adına kendini oldukça motive hissedeceksin. Kariyer açısından çok olumlu atılımlar yapmaya hazırsın. Sadece ama sadece kendini ifade etmeye daha dikkat etmen gerektiğini söylüyorum. Çünkü yanlış anlaşılmalara çok açık bir dönemde olacaksın.

Bu dönemde sezgilerine güven. Çünkü giriştiğin tüm bu sosyal ilişkilerin içerisinde sinsi ve aslında 'gizli düşman' kategorisine giren insanlar olacak. Henüz farkında olmayacaksın, bir süre de kendilerini fark ettirmeyecekler fakat vakti geldiğinde en az hasarla kurtulmak için mahrem bilgilerini paylaşmamaya dikkat et lütfen. 

Yepyeni bir döneme başlıyorsun Kova. Hayatına girecek olan insanlar kısmetlerini de beraberinde getirecekler, iş, aşk gibi... Her şey çok güzel olacak ama yine de temkinli ol. 2017 yorumlarında görüşmek üzere!

Balık, sana neler oluyor ya?!

Sevgili Balık,

Geri kalan herkes yeni yılda değişimleri gökyüzünden beklerken; sen akıllı davranacak ve değişimi kendi üzerinde uygulayacaksın. Bu ayın ilk gününden itibaren toplum önündeki duruşunda, imajında, kendini iş yerine, uzak arkadaşlarına ve akrabalarına, çevreni sunumunda büyük bir değişim yaşanacak. Biraz esprili bir biçimde tarif etmem gerekirse, millet arkandan 'bir haller olmuş buna' diyecek :) Yepyeni bir ruh haline girdiğin ve artık geçmişin hatalarını geçmişte bıraktığın fazlasıyla belli oluyor, Balık. 

En ego sahibi olmayan burçlardan biri olmana rağmen, insanların saygısızlıklarından bıktığın için son çare olarak sosyal statünü birazcık daha vurgulamaya başlayabilirsin. Senden beklenmeyen o dominantlığı göstermen, uzun vadede sürdüreceğin ilişkiler için faydalı olacaktır. Zira bu ay aldığımız kararlar ve eyleme döktüğümüz planlar 2017'nin neredeyse tamamına etki edecek. Dolayısıyla bu 'dik durma' seçimin fazlasıyla yerinde.

İş yerinde büyük değişimler söz konusu olabilir. Bence yine de patronlarınla zıtlaşma. 

Aile hayatında bir takım beklenmedik konular gün yüzüne çıkabilir. Geçmişten kalan, halının altına süpürdüğünüzü sandığınız sorunlar yeniden gündeme gelebilir. Birinin sakladığı yalanlar ortaya dökülebilir; işin daha da kötüsü, ortada bir gammaz olabilir. Ayın 13-14-15 tarihlerinde bu yüzden çok dikkatli olmalısın. Ağzı sıkı tutmak, ani tepkiler vermemek ve kimseyi kırmamak lazım. Dış dünyaya geliştireceğimiz o ketum tavrı aileye ve özel hayata taşımaya gerek yok!

Aynı şekilde ev değiştirmeyi, taşınmayı da düşünebilirsin. Yeni bir yıla yeni bir evde girmek elbette güzel olur. Taşınmak için uygun zamanlar!

Lakin tüm bu işleri (ofis içi iletişimler, okuldaki ödevler, taşınmalar vesaire) 19 Aralık'tan önce halletmeye bak sevgili Balık. Merkür Retrosu biraz sertçe vuracak çünkü. 

Ayın sonunu daha çok geleceği ve somut adımları düşünerek geçirebilirsin. O arada 2017'nin yıllık yorumunu yazmış olacağım zaten :) Kendine iyi davran, görüşmek üzere!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2370
994
381
230
220
189
188
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Nisa Kaynar

ay sonu da sevgili bulamassam yakarım bu gezegenleri artık valla yeter

Celia

Bizim ne günahımız var. :(

Rabia Yavuz

Yazan o kadar samimi ki görüşürüz lafından sonra bi' yalnız hissettim.

Focus Mspgil

Satürünün sülalesini ben ...