Görüş Bildir
Haberler
YSK CHP'nin Ankara İtirazını Reddetti

YSK CHP'nin Ankara İtirazını Reddetti

adem kara
09.04.2014 - 12:23 Son Güncelleme: 09.04.2014 - 17:18

Ankara'da Seçim Yenilenmeyecek

Yüksek Seçim Kurulu, CHP'nin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptali için yaptığı başvuruyu reddetti.

Yüksek Seçim Kurulu(YSK) CHP'nin Ankara'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptali için yaptığı başvuruyu oy birliğiyle reddetti. Başkent'te seçim yenilenmeyecek.

CHP neye itiraz etti?

CHP, yerel seçimin hemen ardından Ankara genelinde oy pusulalarının aynı zarfa konması nedeniyle geçersiz sayılan 124 bin oyla ilgili YSK'nın ihmali olduğunu savundu, bu oyların yeniden sayılmasını istedi.

CHP ayrıca Ankara'da 25 ilçede birleştirme tutanaklarında hata yapıldığını iddia etti, sandık kurulu tutanaklarının birleştirilirken oy sayılarının yanlış yazıldığını da itiraz konusu yaptı.

Yani CHP hem sandıktan kendilerine çıkan oyun düşük gösterildiğini hem de bu oyların birleştirme tutaklarına geçirilirken toplam oy hesabında yanlışlık yapıldığını savundu. CHP'nin bu konudaki itirazları YSK'dan önceki makamlar olan ilçe ve il seçim kurullarında reddedilmişti.

CHP bunun ardından en son 'olağanüstü itiraz' hakkını kullandı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptali için Pazar günü YSK'ya başvurdu. CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş düzenlediği basın toplantısında seçimlerin yenilenmemesi halinde sandığın şaibeli hale geleceğini savunmuştu. Yavaş, itirazın YSK tarafından reddedilmesi halinde seçimin usulsüz yapıldığının tespiti için Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar gideceklerini de açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise YSK kararlarına itiraz edilemeyeceğini belirterek, CHP'nin son başvurusunun kanuna aykırı olduğunu savunmuştu.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/ank...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0