Görüş Bildir
Haberler
Van ve Diyarbakır'dan Acı Haber: 4 Şehit

Van ve Diyarbakır'dan Acı Haber: 4 Şehit

Batuhan
10.01.2016 - 15:41

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 1 polis ve 2 asker şehit oldu. Çatışmada ağır yaralılar arasında bulunan 1 uzman çavuş da tedavi gördüğü Diyarbakır Asker Hastanesi'nde doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı ve böylece Sur'daki şehit sayısı 3'e yükseldi. Van'da ise bir eve düzenlenen operasyonda, terör örgütü PKK üyesi 12 kişi ölü ele geçirildi, 1 polis memuru şehit oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyarbakır'daki Gazi caddesi Yıkıkkaya sokakta, sokağa çıkma yasağının devam ettiği Sur ilçesinden çıkmak isteyen bir grup PKK'lının saldırısıyla çatışma çıktı.

Yaralı halde hastaneye kaldırılan iki asker ve bir polis şehit oldu, 10'a yakın da yaralı var. Yolda yürürken başına mermi isabet eden bir sivil de yaralandı.

Teröristler el bombalarıyla saldırdı

Teröristler el bombalarıyla saldırdı

Operasyonların tüm hızıyla sürdüğü Yıkıkkaya Sokak bölgesinde ilerleyen JÖH timlerine teröristler tarafından el bombalı saldırı düzenlendi. Saklandıkları binalardan teröristler tarafından atılan el bombasının patlaması ve silahlı saldırı sonucu 6 asker yaralandı. Yaralılar bölgeye sevk edilen ambulansla Diyarbakır Askeri Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınırken, bölgede operasyonların devam ettiği belirtildi.

Akşam saatlerinde, çatışmada ağır yaralılar arasında bulunan 1 uzman çavuşun da tedavi gördüğü Diyarbakır Asker Hastanesi'nde doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen şehit olduğu haberi geldi. Böylece Sur'daki şehit sayısı 3'e yükseldi.

Van'da 1 polis memuru şehit oldu

Van'da 1 polis memuru şehit oldu
İçeriğin Devamı Aşağıda

Edremit ilçesindeki bir evde teröristlerin kaldığı bilgisini alan Van Emniyet Müdürlüğü operasyon başlattı. Evdeki teröristlerin silahla karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada 12 terörist öldürüldü. Operasyonda bir özel harekat polisi şehit olurken, 2 polis hafif şekilde yaralandı.

Operasyonla ilgili açıklama yapan Van Valisi İbrahim Taşyapan, saat 05.30'da örgüt mensuplarının kaldığı eve operasyon düzenlendiğini söyledi. Edremit ilçesindeki evde bulunan teröristlerin silahla karşılık vermesi üzerine 12 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirten Taşyapan, 'Silahla karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada 12 terörist ölü ele geçirildi. Evde çok sayıda silah, el bombası, patlamaya hazır bomba, örgütsel doküman ve mühimmat ele geçirildi. Olayla ilgili adli tahkikat devam ediyor. Bize gerekli ihbar duyarlı vatandaşlardan geliyor. Van halkına duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ederim. Vatandaşlardan gelen ihbar vardı, ama polisimizin takibindeydi. Operasyonda görev alan arkadaşlara teşekkür ederim. Bu arada şehidimize Allah'tan rahmet dilerim' dedi.

Aileye acı haberi şehidin kardeşi verdi

Aileye acı haberi şehidin kardeşi verdi

Van'da PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan özel harekat polisi 40 yaşındaki Önder Ertaç'ın Adana'nın Kozan İlçesi'ndeki baba evine ateş düştü. Acı haberi çalışmak için gittiği portakal bahçesinde diğer oğlu Fatih'ten alan anne 53 yaşındaki Emine Ertaç, 'Evde beni bulamayınca telefon etti 'Anne acele eve gel' dedi. Öyle deyince ciğerim cız etti, ağlayarak eve geldim' dedi.

Karacaoğlan Mahallesi'nde oturan, iş bulduğu zamanlarda şoförlük yapan 56 yaşındaki Durmuş Ali Ertaç ile portakal bahçelerinde yevmiye ile çalışan Emine Ertaç'ın 4 çocuğundan biri olan Önder'in şehit olduğu, önce kardeşi Fatih'e telefonla bildirildi. 

İHA, DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ynsemrebagiban

Allah rahmet eylesin..Bu arada bir çok şehirde bu terör ihbar sisteminin yararı ortaya çıkıyor...Polislerin başarılı operasyonları sayesinde eylem yapacak te... Devamını Gör

Ölüyor büyük insanlık. Nur içinde yatsınlar.

Pasif Kullanıcı

Allah pkk denilen terör örgütünü ve ona sempati duyanların, yardım edenlerin belasını versin. Kökünüz kurusun inşallah. --- Bu vatan için canını dişine takan... Devamını Gör