Görüş Bildir
Haberler
Uludere Mağdurları AYM'ye Başvurdu

Uludere Mağdurları AYM'ye Başvurdu

Fatih UZUN
18.07.2014 - 17:52

Uludere'de hayatını kaybedenlerin aileleri adına yaralıların kurtarılması için çaba gösterilmediği, etkili soruşturma yapılmadığı iddialarıyla Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru yapıldı.

Uludere'de hayatını kaybedenlerin aileleri adına 1,108 avukat olaydan sonra yaralıların kurtarılması için çaba gösterilmediği, etkili soruşturma yapılmadığı iddialarıyla Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulundu.

Türk Hava Kuvvetleri'nin 28 Aralık 2011'de Şırnak'ın Uludere ilçesi yakınlarında, Irak'tan Türkiye'ye mazot ve sigara getiren kaçakçı kafilesine terör örgütü PKK'ya bağlı bir grup militan oldukları sanılarak F-16 savaş uçaklarıyla bombardıman yapılmış ve olayda 35 kişi hayatını kaybetmişti.

Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı 7 Ocak 2013 tarihli kararı ile olay hakkında takipsizlik kararı vermişti.

Anayasa Mahkemesi'ne yapılan ve 1,108 avukatın imzaladığı bireysel başvuruda, en üst düzey yetkililer tarafından resmen özür dilenmesi, Uludere davasıyla ilgili takipsizlik kararına yapılan itirazın reddine ilişkin kararın kaldırılması, sorumluluğu doğabilecek bakanlar kurulunun, tüm askeri ve mülki yetkililerin yargılanması için dosyanın ilgili mahkemeye gönderilmesi ve Anayasa Mahkemesi'nin konuya ilişkin incelemesini duruşmalı yapması talep edildi.

Başvuru öncesinde açıklama yapan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, Uludere dosyasının Türkiye gündeminden hiç çıkmadığını belirterek, 'Bugün buradayız çünkü Roboski dosyasında şüpheliler yazılmadı, soruşturma yapılmadı' dedi.

Milliyet

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/uludere-ma...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0