Görüş Bildir
Haberler
Ultra Street Fighter IV İncelemesi

Ultra Street Fighter IV İncelemesi

Pchocasi
09.08.2014 - 18:44 Son Güncelleme: 09.08.2014 - 19:34

Dövüş oyunlarının tutkunu olan Cengiz, Street Fighter IV’e gelen güncellemenin oynamaya değer olup olmadığını inceledi.

Capcom artık her serisini Hyper, Mega, Super şeklinde değiştirip değiştirip oyuncuların önüne koymasına alışmış durumdayız. Bu çıkan, Street Fighter IV serisinin beşinci oyunu ve hala berbat ve dengesiz halde tasarlanmış durumda. Super Street Fighter sonrası eklenen Red Focus Attack ve Delayed Wake – Up mekanikleri oyunu yavaşlatıp, yer savaşına çevirmiş durumda.

Yerden geç kalkma mekaniğinin eklenme sebebi ise, Capcom’un basiretsizliği olmuş durumda. Rakibin nereden vuracağı kestirilmeyen “ cross-up ” vuruşları ve nereden korunursan korun, dayağı yediğin “unblockable”‘lar oyundan kaldırmak yerine, böyle bir şey çıkartalım demişler sadece.

ADALETSİZ OYUN SİSTEMİ

Ultra Street Fighter IV ‘da kesinlikle adalet ve denge denilen hiçbir şey bulunmuyor. Bazı karakterler çok güçlü olduğu gibi, bazıları da çok sıska olduğu için iki tokatta bayılıyorlar. Güçsüz karakterler güçsüz diye yakınanlar yüzünden, bir sonraki sürümde güçsüzler güçlü, güçlüler de güçsüz olacak.

Bir türlü tutturulamayan sistem hangi kafa ile yazılıyor anlamış değiliz. “Bonzai çekip oyunu yazarsanız olacağı bu” demeyi çok isterdik ama sadece içimizde yetinmeyle kalabiliyoruz. Rekabetçi oyunlarda yeteneklerin çarpışması gerektiğini savunuyoruz. Burada ise karakterler çarpışırken, oynaması çok güç olan bu oyun iyice oyuncuların zevkini kırmış durumda.

pchocasi

Kaynak: http://www.pchocasi.com/ultra-street-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın