onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Türkiye'de Rock Müziğinin Öncülerinden Olan Barış Manço'nun Müze Evi

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

Türkiye'de Rock Müziğinin Öncülerinden Olan Barış Manço'nun Müze Evi

Nur YILMAZ
14.09.2022 - 22:05

1 Ocak 1943'de İstanbul´da dünyaya geldi. Sahne ile ilk tanışması 1958 senesinde Galatasaray Lisesi´nde öğrenciyken oldu. Galatasaray Lisesi´ni tamamlamasının ardında yüksek öğrenimini bitirmek için Belçika´daki 'Kraliyet Güzel Sanatlar Akademisi´ne gitti.

Kurtalan Ekspres grubunu kurduktan sonra bu grup ile birlikte Türkiye´de ve yurtdışında pek çok ülkede konserler verdi. 200´den fazla beste yaptı ve bunlar sayesinde 12 altın ve 1 platin albüm kazandı. Ayrıca yapmış olduğu bu besteler Arapça, Farsça, Japonca, İngilizce ve Fransızca gibi pek çok dile çevrildi ve farklı sanatçılar tarafından söylendi.

Barış Manço Müzesi’nin Özellikleri

Barış Manço Evi

Ev Mr. Dawson tarafından 1895- 1900 seneleri arasında Pape Kalfa'ya inşa ettirilmiştir. Yapı Dawson'un ülkesine geri dönüşü ile beraber 1930'lu senelerde birden fazla kez el değiştirmiştir. 1965 senesinde John Whittall tarafından satın alınmış ve Whittal Köşkü olarak anılmaya başlanmıştır.

 Barış Manço, 1984 senesinde byu köşkü Whitall ailesinden satın almış ve yeniden dizayn ettirmiştir. Yapı, 19. yüzyıl Viktoryen tarzı izlerini taşımaktadır. Usta sanatçı, 1999 senesinde bu köşkte hayata gözlerini yummuştur. Manço’nun ailesi, bu evi Barış Manço'nun “Bir insan en son ne zaman bahsedilmekten vazgeçilirse, o zaman ölmüş sayılır.” sözünden yola çıkarak Kadıköy Belediyesi ve Türk Halk Bankası iş birliği ile birlikte müzeye haline çevirmişlerdir.

Barış Manço Müzesi'nin İçerisinde Neler Var?

Barış Manço Evi

Pek çok bölümü bulunan Barış Manço Müzesi 3 kat ve bir bodrumdan oluşmaktadır. Girişte kıyafet, yemek odası ve salon bulunan bu eve ilk girdiğinizde dikkatinizi Barış Manço'nun 'O benim rüyam!'' diye bahsettiği Steinway B2010 marka kuyruklu piyanoyu ve hemen yan tarafında usta sanatçının gerçekçi bir heykeli bulunmaktadır. Ödüller, cam eşyalar, tarihi eserler gibi önemli eşyalarda bu katta yer almaktadır. Bir üst kata geldiğimizde ise Batıkan ve Doğukan Manço'nun çocukluk odaları sizleri karşılıyor. Aynı zamanda bu katta Barış Manço'nun sunduğu 7'den 77'ye programının bir bölümü olan Adam Olacak Çocuk bölümüne dair de kaset kayıtları ve ekipmanlar bulunmaktadır. En alt kata gelindiğinde ise burada Şövalyelik odası bulunmaktadır.

Barış Manço'nun evini online gezmek için tıklayınız.

Barış Manço Müzesi’ne Nasıl Gidilir?

Barış Manço Evi

İstanbul'un Kadıköy ilçesinin Moda semtinde yer alan Barış Manço Müze'sine ulaşmak için Kadıköy'e gelmeniz ve Kadıköy sahilinden yaklaşık 15 dakikalık bir yürüyüş yapmanız yeterli olacaktır.

  • Avrupa Yakası'ndan geliyorsanız, Marmaray ya da vapur kullanılarak Kadıköy'e gelebilir. Ardından ise yürüyerek Moda semtine ulaşabilirsiniz.

  • Anadolu Yakası'ndan geliyorsanız metro, taksi, otobüs, sarı dolmuş ve dolmuş seçeneklerinden birini tercih ederek Kadıköy'e ulaşılmalı ardından ise Kadıköy merkezden Moda’ya yürünmelidir.

Adres: Caferağa, Yusuf Kamil Paşa Sk. No:5, 34710 Kadıköy/İstanbul

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Barış Manço Müzesi Ziyaret Saatleri ve Ücretlendirme

Barış Manço Evi

Ziyaret Saatleri

  • Hafta içi: 09:00-16:00

  • Hafta sonu: 09:00-16:00

  • Bahçe kapısı ve gişe 16:45’te kapanıyor.

  • Pazartesi günleri ve resmi tatil günleri kapalı.

Ücretlendirme

Barış Manço Evi Gezgin Yorumları

Barış Manço Evi

'Türkiye nin yetiştirdiği eğitimli. kültürlü bir kaç yabancı dil bilen sanatçılardan bir tanesi idi . otoparkı olmayan pazartesi günleri kapalı ve ücretli olan bir müze ev . Çocuklarımızın sevgilisi olan arkadaşım eşek şarkısıyla benliğimizde yer etmiş bu sanatçıyı saygı ile anıyorum ruhu şad olsun . Müze de yaşamı ve meslek hayatı ile ilgili eşyalar ve objeler sergileniyor . Gezilmesi gereken bir müze . şiddetle tavsiye ederim . Mekanlar ufak olduğu için yoğunluk oluyor . hafta içi gittiğim halde yoğundu rahat fotoğraf çekemedim. '

'31 Ocak 1999 tarihinde kaybettiğimiz değerli sanat insanı Barış Manço' nun evini ziyaret ettik bugün. Biraz yaşınız ileriyse ki bende bu gruba giriyorum artık bir İstanbul Tutkunu olarak, bu ev/müze sizi şöyle bir eskilere alıp götürecek. Neler mi göreceksiniz, gayet mütevazi bir yaşama ait izlere rastlayacaksınız bu evde... Barış Manço'nun şu meşhur kıyafetleri, yüzükleri, döneminde yapmış olduğu TV programlarının Beta/VHS , dedim ya yaş ilerleri olunca bu değimler yabancı gelmiyor (dönemin ses ve film kayıt edilen kasetleri) ... Ve bana göre en güzeli de evde ki möbleler, hepsi (ben eksper değilim ama) belli dönemleri yaşamış ve geçirmiş antika eşyalar. Evet bir İstanbul Tutkunu benden bu kadar, gerisi giderseniz göreceğiniz şeyler. Herkese Güzel ve Mutlu Günler dilerim.'

'Saygıdeğer Barış Manço'nun yıllarını geçirdiği güzide ev. İçerisinde hem kendi yaptığı hem de satın aldığı birçok tablo, likör koleksiyonu, ödülleri, misafir yatak odası, yatak odası, yemek odası, çocuklarının odası gibi birçok alanın görmeye açık olduğu müze. Biletler öğrenci için 5 lira, yetişkinler için 10 lira olacak şekilde fiyatlandırılmış.'

'Aslında adı üstünde olan bir müzeydi. Barış Manço'nun evine ziyarete gelmişsin gibi bir hissiyat oluşuyor. Çok fazla etkileyen bir şeyler görmesem de hayranı olduğum büyük sanatçının evini gezdim ve onun yürüdüğü yerlerde yürümüş oldum. Öğrencilere beş lira, yetişkinlere ise on lira gibi bir ücreti vardı sanırım. Kimonolara hayran kaldım. Onları da aşağıya bırakayım.'

'Moda'da bulunan, Barış Manço'nun vefat ettiği dönemde yaşadığı ev. Oldukça sakin bir muhitte yer alıyor. Müze olarak sürekli geliştirilmiş ve Barış Manço'yu anmak için harika bir yer olmuş. Giriş ücretleri de oldukça makul. Tam 10TL, öğrenci 5TL. 3 katlı olan evin her katı sizi zamanda ayrı bir yolculuğa çıkarıyor. Çok beğendim. Mutlaka tekrar gideceğim bir yer...'

category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
17
3
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın