Görüş Bildir
Haberler
Aslan Turu Londra'ya Bıraktı

Aslan Turu Londra'ya Bıraktı

Burçak Cürül Öztürk
26.02.2014 - 20:40 Son Güncelleme: 27.02.2014 - 00:47

Aslan Turu Londra'ya Bıraktı

Şampiyonlar Ligi 2. Tur ilk maçında İngiliz devi Chelsea'yi konuk eden Galatasaray, müthiş futbol sergilediği maçı 1-1'lik beraberlikle tamamlarken Stamford Bridge'te oynanacak rövanş maçı öncesi tur için umut verdi.

Şampiyonlar Ligi 2. Tur ilk maçında sahasında Chelsea'yi konuk eden Galatasaray, İngiliz ekibine futbol dersi verdiği maçta sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.

Maça golle başlayan taraf konuk ekip Chelsea olurken, İngiliz temsilcisini öne geçiren golü 9. dakikada Fernando Torres attı. Bu golden sonra oyunun temposunu eline alan Galatasaray, maçın geri kalan kısmında Mancini'nin değişiklikleriyle adetaChelsea'yi kendi yarı alanına hapsetti.

İlk yarısı 1-0 Chelsea'nin üstünlüğü ile sona eren maçın 64. dakikasında Galatasaray'da sahneye çıkan isim savunma oyuncusu Aurelien Chedjou oldu. Sneijder'in kullandığı köşe vuruşunda kendisini unutturan Kamerunlu stoper, altı pastaki dokunuşuyla 1-1'lik beraberliği sağladı.

Kalan dakikalarda üstünlük golü için bastıran Galatasaray, bir türlü aradığı golü bulamayınca mücadele 1-1'lik beraberlikle sona erdi ancak sarı kırmızılı ekip üstün futboluyla Londra'daki rövanş maçı öncesinde tur için umut dolu bir futbol sergiledi.

İki ekip 18 Mart Salı günü Stamford Bridge Stadı'nda rövanş için karşı karşıya gelecek.

MUSLERA'NIN HATASI, İLK TEHLİKE!

Maça hızlı başlamak isteyen Galatasaray karşısında uzun paslarla topu sarı kırmızılı takımın yarı alanına yerleşen Chelsea, ilk tehlikeyi 4. dakikada yakaladı. Galatasaray savunmasının arkasına atılan topu Fernando Muslera kalesini terk ederek uzaklaştırmak istedi. Ancak Uruguaylı'nın vuruşu Willian'da kaldı. Chelsea'li yıldızın vuruşuna ceza sahası dışında kafayla müdahalede bulunan Muslera, hatasını telafi ederek mutlak gol pozisyonunun kornerle sonuçlanmasını sağladı.

GOLÜ ERKEN BULDULAR

Karşılaşmanın ilk tehlikeli atağını 4. dakikada yakalayan Chelsea, mücadelenin 9. dakikasında Galatasaray karşısında 1-0 öne geçti. İngiliz ekibinin sol beki Azpilicueta, sol kanattan yaptığı bindirme sonrasında topla birlikte ceza sahası içine girdi.Galatasaray savunmasının hazırlıksız yakalandığı pozisyonda Azpilicueta yerden ortaladı, Torres vuruşuyla topu ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. Golden sonra oyunun temposunu dengeleyen Galatasaray rakip yarı alanda daha etkili olmaya başladı.

KURNAZ JOHN TERRY

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi 2. Turu ilk maçında Chelsea ile oynadığı mücadelenin 42. dakikasında çok konuşulacak bir pozisyon yaşandı. Sarı-kırmızılılar sağ kanattan taç kullanmaya hazırlanırken, İngiliz ekibinin kaptanı John Terry, elindeki 2. topu sahaya attı. Sonrasında Galatasaray taç atışını kullandı ve Burak Yılmaz, dar açıdan, sert bir vuruş ile ağları sarstı. Ancak maçın hakemi oyunu durdurdu ve John Terry'yi sarı kart ile cezalandırırken, golü de geçersiz saydı. İlk yarı Chelsea'nin 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

G.SARAY DİREĞE TAKILDI AMA...

İlk yarının son anlarında Chelsea kalesini ablukaya alan Galatasaray, ikinci yarıya da müthiş bir başlangıç yaptı ancak direğe takıldı. İngiliz temsilcisi Chelsea'yi kendi sahasına mahkum eden Galatasaray'da Didier Drogba'nın üstün çabası ve taraftarın desteği ile 65. dakikada beraberliği buldu. Maçın 63. dakikasında Drogba'nın kafa vuruşunu arka direkte tamamlamak isteyenSelçuk İnan'ın dokunuşu direğe çarparak oyun alanına döndü ve Chelsea savunması topu uzaklaştırdı. Pozisyonun devamındaSneijder'in kullandığı köşe vuruşunu Chedjou altı pas içinde tamamladı ve Galatasaray'ı 1-1'lik beraberliğe taşıdı.

G.SARAY ÜSTÜNLÜK İÇİN BASTIRDI, OLMADI!

Chelsea karşısında Chedjou'nun golüyle beraberliği yakalayan Galatasaray, üstünlük sayısı için bastırsa da Jose Mourinho'nun yaptığı müdahaleler sonrasında oyunun temposu oldukça düştü. Eto'o ve Mikel'i oyuna alarak orta saha ve forvete takviye yapanPortekizli çalıştırıcının bu hamlesi, Galatasaray'ın rüzgarını keserken kalan dakikalarda başka gol olmadı ve mücadele 1-1'lik beraberlikle sonuçlandı.

Kaynak: http://www2.sporx.com/futbol/sligi/ar...
İçeriğin Devamı Aşağıda

[GOL] 64' Chedjou

Arena'da ‘Donk Vakası’ Yaşandı!

Arena'daki Galatasaray - Chelsea maçının ilk yarısında ikinci bir Donk vakası yaşandı.

Galatasaray’ın atağında Chelsea kaptanı John Tery’nin taca vurduğu top reklam panosundan sahaya geri döndü. Topu tekrar eline aldı. Diğer yandan taç atışını hemen kullanan Galatasaray hızla atağa geçerken, Terry elindeki topu sahaya fırlattı. Sarı kırmızılı ataktaysa Burak topu ağlarla buluşturdu. Ancak hakem oyunu daha önce durdurduğunu söyleyerek golü iptal etti ve Terry’e de sarı kart gösterdi.

Bu pozisyon akıllara Kasımpaşa-Beşiktaş maçında Donk’un yaptığı hareketi akla getirdi. Donk dışarıdan gelen topu eline alıp ceza sahasında gol pozisyonundaki Almeida’nın ayağındaki topa attı. Bunu üzerine hakem Donk’a sarı kart gösterip oyunu da hava atışıyla başlatmıştı. Beşiktaş daha sonra yaptığı itirazda maçı kural hatası olduğu gerekçesiyle tekrar ettirmişti.

Galatasaray’ın Burak ile bulduğu ve geçerli sayılmayan golü öncesi John Terry’nin elindeki topu fırlatması sosyal medyada yankı uyandırdı. Bu hareket Donk’un Kasımpaşa- Beşiktaş maçında yaptığı ve maçın tekrarlanmasını sağlayan davranışına benzetilirken en ilginç yorum Kasımpaşalı Babel’den geldi. Hollandalı yıldız attığı tweet’te Terry Donk gibiydi yorumunu yaptı.

AMK Spor

Kaynak: http://amkspor.com/2014/02/26/arenada...

Terry'nin sahaya attığı top nedeniyle Burak Yılmaz'ın golü iptal edildi.

Babel ve Donk'tan John Terry Tweet'i

Kasımpaşa'nın Hollandalı yıldızı Ryan Babel, Galatasaray-Chelsea maçında yaşanan John Terry skandalı sonrasında takım arkadaşı Donk'u unutmadı.

Şampiyonlar Ligi 2. Tur ilk maçında oynanan Galatasaray-Chelsea karşılaşmasında ilginç bir an yaşandı.

Mücadelenin 42. dakikasında Chelsea yarı alanından taç kullanan Galatasaray, oyuna hızlı başladı ve Burak Yılmaz topla buluştu. Golcü oyuncu ceza sahası içinde yaptığı vuruşta topu ağlara gönderdi ancak öncesinde hakem oyunu durdurmuştu.

Chelsea'nin kaptanı John Terry, Galatasaray'ın oyuna hızlı başlayacağını anlayıp elindeki topu oyun alanı içine atınca hakem sahada iki top olduğu gerekçesiyle oyunu durdurduğu için Burak Yılmaz'ın golü geçersiz sayıldı.

Süper Lig'de Beşiktaş ile Kasımpaşa arasında oynanan maçta buna benzer bir hareketi yapan Donk'u takım arkadaşı Ryan Babel unutmadı.

Sporx

Kaynak: http://www2.sporx.com/futbol/superlig...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yıldız futbolcu Twitter'daki hesabından takım arkadaşına işte bu tweet'i attı,

Daha sonra Ryan Donk da konu hakkında, 'Terry benim hareketimi mi yaptı?' ve 'Maç tekrar edilecek mi?' tweetlerini attı.

[GOL] 9' Torres

Galatasaray'ın 11'i Belli Oldu!

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Tur ilk maçında Galatasaray, İngiliz devi Chelsea'yi Türk Telekom Arena'da konuk ediyor.

UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci tur ilk maçında İngiltere'nin Chelsea ekibini konuk edecek Galatasaray, tarihine bir önemli başarı daha ekleyebilmek için sahada olacak.

İŞTE İKİ TAKIMIN 11'LERİ:

GALATASARAY: Muslera, Eboue, Chedjou, Hakan Balta, Alex Telles, Selçuk, Melo, Burak, Sneijder, Hajrovic, Didier Drogba

CHELSEA: Cech, Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta, Ramires, Lampard, Hazard, Willian, Torres, Schürrle

Turu geçecek tarafın 'Devler Ligi'nde çeyrek final oynayacağı eşleşmenin ilk ayağında, her iki takım da rövanş öncesi avantajlı bir skor elde etmenin hesaplarını yaparken, sarı-kırmızılılar, taraftarının da desteğini arkasına alarak galip gelmeyi hedefliyor.

Türk Telekom Arena'da saat 21.45'te başlayacak Galatasaray-Chelsea maçını İspanya Futbol Federasyonu'ndan Carlos Velasco Carballo yönetecek.

Şampiy10

Kaynak: http://sampiy10.gazetevatan.com/haber...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Tt Arena'da Kar Sürprizi

Galatasaray Spor Kulübü, Juventus maçının atmosferini hatırlatmak adına, THY'nin sponsor aracılığıyla Metro çıkışında suni kar yağdırıyor.

TT Arena'ya gelenleri bu küçük sürprizin yanı sıra barkavizyonda Sneijder'ın Juventus'a attığı turu getiren o gol karşılıyor.

MANCINI'DEN KRİTİK UYARI

Mancini'den iki yıldızına maça sayılı saatler kala sürpriz uyarı... İtalyan teknik adam Chelsea maçı öncesi Galatasaray'ın iki yıldızı Felipe Melo ve Muslera ile özel olarak görüştü.

Mancini, sarı kart sınırında bulunan Melo'ya ' Hamlelerine dikkat et. Asla ve asla hakemle diyaloğa girme. Tatsız bir gelişme istemiyorum. Londra'daki maçta mutlaka sahada olmalısın' diyerek kart görmemesi hakkında oyuncusunun dikkatini çekti.

Fernando Muslera ve Felipe Melo sarı kart cezası sınırında. Bu akşam sarı kart görmeleri halinde İngiltere'deki rövanşta oynayamayacak.

Medyafaresi

Kaynak: http://medyafaresi.com/haber/TT-Arena...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0